• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 vieneto cukraus pudros
  • 1 stiklinė cukraus
  • 9 vienetai kiaušinių
  • 800 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 600 gramų sviesto
  • 1 stiklinė grietinės
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakuotė)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į miltus sudėti pusę pjaustyto sviesto ir kapoti peiliu, kol sviestas apsivels miltais bei pasidarys maži trupiniai. Tada supilti grietinę, įmušti kiaušinį, įberti druskos ir viską išminkyti iki vientisos masės. Tešla turi nebelipti prie rankų.

    Tešlą sudėti į maišelį ir parai padėti į šaldytuvą. Tada tešlą padalinti į 10 vienodų gabaliukų.

    Kočioti ant miltais pabarstyto stalo kuo ploniau (lakštai turi būti beveik permatomi), dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, gerai subadyti šakute, kad kepant nesusidarytų pūslės. Kepti 200 °C temperatūroje apie 5 minutes.

    Ant karšto lakšto dėti pasirinktą lėkštę ir apipjaustyti kraštus (galiukai bus sumalami ir naudojami tortui puošti). Taip iškepti visus lakštus ir palikti atvėsti.

    Kremo gaminimas. Kiaušinius, kaitinant, gerai išplakti. Puodą su kiaušiniais įstatyti į didesnį puodą su vandeniu, kurį užverdame tam, kad neapsinuodytume žalių kiaušinių kremu. Supilti cukrų ir plakti, kol pradės putoti. Kremas turi būti šiltas, bet ne karštas. Procesas vyksta apie pusvalandį. Vėliau išsukti likusį sviestą su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi ir supilti kiaušinių masę bei išplakti kremą.

    Tada dėti po vieną lakštą ir tepti kremu. Nespausti! Viršutinis sluoksnis turi būti su kremu (juo gerai aptepti ir šonus). Apibarstome sutrupintais trupiniais ir dedame nakčiai į šaldytuvą.

    Skanaus!

Autorius: Neringa

INGREDIENTAI:

  • 0.5 vieneto cukraus pudros
  • 1 stiklinė cukraus
  • 9 vienetai kiaušinių
  • 800 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 600 gramų sviesto
  • 1 stiklinė grietinės
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakuotė)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į miltus sudėti pusę pjaustyto sviesto ir kapoti peiliu, kol sviestas apsivels miltais bei pasidarys maži trupiniai. Tada supilti grietinę, įmušti kiaušinį, įberti druskos ir viską išminkyti iki vientisos masės. Tešla turi nebelipti prie rankų.

    Tešlą sudėti į maišelį ir parai padėti į šaldytuvą. Tada tešlą padalinti į 10 vienodų gabaliukų.

    Kočioti ant miltais pabarstyto stalo kuo ploniau (lakštai turi būti beveik permatomi), dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, gerai subadyti šakute, kad kepant nesusidarytų pūslės. Kepti 200 °C temperatūroje apie 5 minutes.

    Ant karšto lakšto dėti pasirinktą lėkštę ir apipjaustyti kraštus (galiukai bus sumalami ir naudojami tortui puošti). Taip iškepti visus lakštus ir palikti atvėsti.

    Kremo gaminimas. Kiaušinius, kaitinant, gerai išplakti. Puodą su kiaušiniais įstatyti į didesnį puodą su vandeniu, kurį užverdame tam, kad neapsinuodytume žalių kiaušinių kremu. Supilti cukrų ir plakti, kol pradės putoti. Kremas turi būti šiltas, bet ne karštas. Procesas vyksta apie pusvalandį. Vėliau išsukti likusį sviestą su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi ir supilti kiaušinių masę bei išplakti kremą.

    Tada dėti po vieną lakštą ir tepti kremu. Nespausti! Viršutinis sluoksnis turi būti su kremu (juo gerai aptepti ir šonus). Apibarstome sutrupintais trupiniais ir dedame nakčiai į šaldytuvą.

    Skanaus!

Autorius: Neringa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų