• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 litras grietinėlės (riebi)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Grietinėlę užšaldykite. Paskui atšildykite iki kambario temperatūros. Tada plakite plaktuvu, kol pradės tirštėti ir skirtis į sviestą ir pienelį.

    Tada reiktų gerokai pertrinti šaukštu, pastoviai nupilant ta pienelį. Aš dar pasūdau šiek tiek.

    Sviesto kokybė tiesiogiai priklausys nuo grietinėlės kokybės, ir nuo to kiek pieno iš jo ištrinsit. Pienelį surinkus jį galima panaudoti grietinės gamybai (jį reik sumaišyti su riebia grietinėle (maždaug ketvirtį grietinėlės turio) palikt dieną kambario temperatūroj. Padėti į šaldytuvą bent parai.) Grietinė gaunasi šiek tiek saldesne nei parduotuvėj. Sviestą namie darau dažniausiai jei grietinėlės randu supermarkete nukainuotos per pusę dėl galiojimo laiko artėjimo. Užšaldau ir darau kai reik kiek reik. Iš litro grietinėlės šį kartą gavosi 440 gr sviesto.

Autorius: Šarūnas dromdrom.com

INGREDIENTAI:

  • 1 litras grietinėlės (riebi)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Grietinėlę užšaldykite. Paskui atšildykite iki kambario temperatūros. Tada plakite plaktuvu, kol pradės tirštėti ir skirtis į sviestą ir pienelį.

    Tada reiktų gerokai pertrinti šaukštu, pastoviai nupilant ta pienelį. Aš dar pasūdau šiek tiek.

    Sviesto kokybė tiesiogiai priklausys nuo grietinėlės kokybės, ir nuo to kiek pieno iš jo ištrinsit. Pienelį surinkus jį galima panaudoti grietinės gamybai (jį reik sumaišyti su riebia grietinėle (maždaug ketvirtį grietinėlės turio) palikt dieną kambario temperatūroj. Padėti į šaldytuvą bent parai.) Grietinė gaunasi šiek tiek saldesne nei parduotuvėj. Sviestą namie darau dažniausiai jei grietinėlės randu supermarkete nukainuotos per pusę dėl galiojimo laiko artėjimo. Užšaldau ir darau kai reik kiek reik. Iš litro grietinėlės šį kartą gavosi 440 gr sviesto.

Autorius: Šarūnas dromdrom.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų