INGREDIENTAI:
- 100 gramų cukraus (tešlai)
- 50 gramų krakmolo (tešlai)
- 60 gramų migdolų (malti, tešlai)
- šiek tiek persikų (konservuoti)
- 3 vienetai kiaušinių (tešlai)
- 50 gramų kvietinių miltų (tešlai)
- 250 mililitrų jogurto (natūralus, kremui)
- 300 mililitrų grietinėlės (35 proc. riebumo, kremui)
- 500 gramų varškės (arba mascarpone sūris, kremui)
- 100 gramų sviesto (tešlai)
- 20 gramų želatinos (kremui)
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (tešlai)
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus (kremui)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (tešlai)
- 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės (tešlai)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, vanile iki vientisos masės. Įmušti kiaušinius, suberti citrinų žieveles ir išmaišyti. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius išsijoti ir supilti į kiaušinių masę. Įmaišyti migdolus.
Kepimo formą patepti sviestu [aš įklojau kepimo popierių]. Kepti 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje 30 min. Iškeptą biskvitą padalinti į 2 dalis.
Išbrinkintą želatiną ištirpinti 2/3 stiklinės karštos grietinėlės. Jogurtą ir varškę išsukti su cukrumi ir vanile. Grietinėlę išplakti iki tirštų putų. Į varškės ir jogurto masę supilti želatiną bei išplaktą grietinėlę, viską gerai išmaišyti.
Vieną biskvito dalį dėti į sudedamą torto formą, įpilti šiek tiek kremo, juo plonai aptepti biskvitą. Tada per visą paplotį išdėlioti pjaustytus persikus, užpilti likusiu kremu [truputi pasilikti aptepti viršui] ir uždengti antru biskvitu.Viršų aptepti likusiu kremu ir papuošti persiku puselėmis. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Tortas lengvas ir gaivus, tikrai skanus...
Autorius: Jolanta M.
REKLAMA