REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek citrinos rūgšties (žiūrėti pagal skonį)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
  • Biskvitui:
  • 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių ((arba soda gesinta 2 v.š. giretinės))
  • 50 gramų sviesto
  • 1 stiklinė cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek druskos (ant šaukštelio galiuko)
  • 4 stiklinės kvietinių miltų ((jei reiks, galima įdėti daugiau, žiūrėti nuo tešlos kietumo))
  • 3 valgomieji šaukštai medaus
  • Pertepimui:
  • 1 litras grietinės
  • 1.5 stiklinės cukraus

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek citrinos rūgšties (žiūrėti pagal skonį)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
  • Biskvitui:
  • 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių ((arba soda gesinta 2 v.š. giretinės))
  • 50 gramų sviesto
  • 1 stiklinė cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek druskos (ant šaukštelio galiuko)
  • 4 stiklinės kvietinių miltų ((jei reiks, galima įdėti daugiau, žiūrėti nuo tešlos kietumo))
  • 3 valgomieji šaukštai medaus
  • Pertepimui:
  • 1 litras grietinės
  • 1.5 stiklinės cukraus

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 20

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Medų ir sviestą ištirpinti mokrobangėje, supilti cukrų ir gerai išmaišyti. Imušti kiaušinius, išmaišyti, sudėti gesintą sodą, druską, miltus ir minkyti tešlą, kad gautųsi tokia kaip sausainiams.
    Gautą tešlą padalinti į 10 lygių gabaliukų. Kiekvieną tešlos gabaliuką kočioti ant sviestinio popieriaus iki norimo dydžio blyno (blynai turi gautis visai plonyčiai, beveik plyštantys), tada su visu popieriumi kepti 180 - 200°C orkaitėje apie 3 - 5 min. (kol gražiai parus). Iškeptą blyną reikia apipjauti kuo didesne turima lėkšte, o likusius nupjautus kraštus pasilikti šonams apibarstyti (vėliau reikia sumalti mėsmale).
  2. Pertepimui reikia atšaldytą grietinę suplakti su cukrumi, įberti citrinos rūgšties ir vanilės. Viską plati, kol grietinė sutirštės.
    Torto blynus pertepti grietine, apibarstyti šonus trupinukais, papuošti kaip tik fantazija leidžia ir vualia.


    Pastaba: Baltajame torte
    Gėlytės pagal šį receptą - http://kristi.erdves.lt/Receptai/geliu_mase.html
    Beze kremas pagal šį - http://www.gaspadine.lt/receptas/beze-kremas-tortams-puosti-4173

Autorius: Sonata

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų