INGREDIENTAI:
- 3 vienetai baklažanų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 50 mililitrų vandens
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai aliejaus
- 250 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Baklažanus nuplauti, nupjauti galus prie kotelių, supjaustyti kubeliais. Permaišyti su susmulkintais svogūnais, pridėti vandenį, aliejų, druską, juoduosius pipirus. Sudėti į troškintuvą ir pusiau ištroškinti.
Išplakti grietinę ir miltus su trupučiu vandens, ištrinti, kad nebūtų gumuliukų. Užpilti baklažanus ir baigti troškinti (baklažanai turi būti minkšti, bet neištęžę).
Patiekiama kaip karštas užkandis.