REKLAMA
REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 125 gramai kvietinių miltų
- 125 gramai kvietinių miltų (pilno grūdo, + 3 a. š.)
- 100 mililitrų pieno
- 50 mililitrų vandens
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 12 arbatinių šaukštelių sviesto (+ truputį kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į dubenį persijoti miltus ir sumaišyti su druska.
Supilti pieną bei vandenį ir išminkyti vientisą tešlą.
Palikti tešlą 15 min.
Tuomet padalinti tešlą į 6 kamuoliukus ir kiekvieną jų iškočioti.
Kiekvieną blyną patepti 2 šaukšteliais sviesto ir pabarstyti 0,5 šaukštelio pilno grūdo kvietinių miltų.
Taip apteptus tešlos blynus suvynioti, susukti į spiralę i vėl iškočioti blynus.
Keptuvėje ištirpinti šiek tiek sviesto ir apkepti blynus (apie 2 min. iš kiekvienos pusės).
Ši duona puikiai tiks gaminti įvairiems užkandžiams arba puikiai tiks ir prie sriubų.
INGREDIENTAI:
- 125 gramai kvietinių miltų
- 125 gramai kvietinių miltų (pilno grūdo, + 3 a. š.)
- 100 mililitrų pieno
- 50 mililitrų vandens
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 12 arbatinių šaukštelių sviesto (+ truputį kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į dubenį persijoti miltus ir sumaišyti su druska.
Supilti pieną bei vandenį ir išminkyti vientisą tešlą.
Palikti tešlą 15 min.
Tuomet padalinti tešlą į 6 kamuoliukus ir kiekvieną jų iškočioti.
Kiekvieną blyną patepti 2 šaukšteliais sviesto ir pabarstyti 0,5 šaukštelio pilno grūdo kvietinių miltų.
Taip apteptus tešlos blynus suvynioti, susukti į spiralę i vėl iškočioti blynus.
Keptuvėje ištirpinti šiek tiek sviesto ir apkepti blynus (apie 2 min. iš kiekvienos pusės).
Ši duona puikiai tiks gaminti įvairiems užkandžiams arba puikiai tiks ir prie sriubų.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą