Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- šiek tiek cinamono
- 3 česnakų (smulkintas)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek muskato (smulkintas)
- 600 mililitrų pomidorų pastos (konservuoti, smulkinti)
- 1 vienetas svogūnų (didelis, smulkintas)
- 500 gramų kalakutų faršo (ir jautienos faršas)
- 250 gramų makaronų (vamzdeliai)
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dar reikės:
300 ml natūralaus jogurto
1 kiaušinio
100 g sutrupinto feta sūrio
100 g tarkuoto sūrio (Parmezano)
Pene makaronus sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir išvirkite – jie turėtų būti al dente – išvirę, bet dar truputėlį kietoki. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Suberkite susmulkintą svogūną ir kepkite 5-7 minutes, kol svogūnas suminkštės. Sumeskite susmulkintą česnaką ir pakepkite dar 1 min. Padidinkite ugnį, sudėkite faršą ir karts nuo karto pamaišant kepkite, kol faršas apskrus. Nupilkite riebalus. Sudėkite į mėsą pomidorų pastą, cinamoną ir muskato riešutą ir maišant pakepkite dar 2 min. Supilkite pomidorus su visomis sultimis. Užvirkite ir virkite ant nedidelės ugnies maždaug 20 min. Jei padažas beverdant nugaruos ir pasidarys sausas, galite įpilti vandens. Pagardinkite padažą druska ir pipirais. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Suplakite kiaušinį ir sumaišykite su jogurtu. Suberkite sutrupintą feta sūrį. Dėkite sluoksnį makaronų į kepimo indą, ant viršaus užpilkite sluoksnį mėsos padažo ir vėl uždenkite sluoksniu makaronų (jei turite gilų kepimo indą, sluoksnių galite padaryti ir daugiau). Ant viršutinio sluoksnio užpilkite jogurto mišinį ir užbarstykite tarkuoto sūrio. Kepkite įkaitusioje orkaitėje 20-25 minutes.
Skanaus
Taigi, visai nereikia baladotis į Graikiją, kad paraugautum nacionalinio patiekalo pastichio.
Šį patiekalą moka kiekviena dora graiė ir juo vaišina kiekvieną užklydusį. Ypač populiarus turistų tarpe.
INGREDIENTAI:
- šiek tiek cinamono
- 3 česnakų (smulkintas)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek muskato (smulkintas)
- 600 mililitrų pomidorų pastos (konservuoti, smulkinti)
- 1 vienetas svogūnų (didelis, smulkintas)
- 500 gramų kalakutų faršo (ir jautienos faršas)
- 250 gramų makaronų (vamzdeliai)
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dar reikės:
300 ml natūralaus jogurto
1 kiaušinio
100 g sutrupinto feta sūrio
100 g tarkuoto sūrio (Parmezano)
Pene makaronus sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir išvirkite – jie turėtų būti al dente – išvirę, bet dar truputėlį kietoki. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Suberkite susmulkintą svogūną ir kepkite 5-7 minutes, kol svogūnas suminkštės. Sumeskite susmulkintą česnaką ir pakepkite dar 1 min. Padidinkite ugnį, sudėkite faršą ir karts nuo karto pamaišant kepkite, kol faršas apskrus. Nupilkite riebalus. Sudėkite į mėsą pomidorų pastą, cinamoną ir muskato riešutą ir maišant pakepkite dar 2 min. Supilkite pomidorus su visomis sultimis. Užvirkite ir virkite ant nedidelės ugnies maždaug 20 min. Jei padažas beverdant nugaruos ir pasidarys sausas, galite įpilti vandens. Pagardinkite padažą druska ir pipirais. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Suplakite kiaušinį ir sumaišykite su jogurtu. Suberkite sutrupintą feta sūrį. Dėkite sluoksnį makaronų į kepimo indą, ant viršaus užpilkite sluoksnį mėsos padažo ir vėl uždenkite sluoksniu makaronų (jei turite gilų kepimo indą, sluoksnių galite padaryti ir daugiau). Ant viršutinio sluoksnio užpilkite jogurto mišinį ir užbarstykite tarkuoto sūrio. Kepkite įkaitusioje orkaitėje 20-25 minutes.
Skanaus
Taigi, visai nereikia baladotis į Graikiją, kad paraugautum nacionalinio patiekalo pastichio.
Šį patiekalą moka kiekviena dora graiė ir juo vaišina kiekvieną užklydusį. Ypač populiarus turistų tarpe.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą