INGREDIENTAI:
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- 2 valgomieji šaukštai petražolių (susmulkintų)
- 2 vienetai kiaušinių (suplakti)
- 3.5 stiklinės kvietinių miltų
- 3/4 stiklinės pieno
- 1/4 stiklinės vandens (šiltas)
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 0.5 stiklinės sviesto (ištirpintas)
- 1/4 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų
- 1 vienetas mielių (sausos, pakelyje)
- 90 gramų sūris (įvairių rūšių)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ištirpinti mieles 1 šaukštelyje cukraus, 0,25 puodelio vandens ir palikti 5-10 minučių, kol suputos.
Suputojus spilti pieną, 2 valgomuosius šaukštus cukraus, sviestą, druską, ir tiek miltų, kad tešla būtų minkšta.
Tešlą įdėti į riebalais išteptą dubenį, uždengti ir palikti kilti.
Sutarkuotą sūrį ir kitus įdaro produktus sumaišyti ir įdėti į šaldytuvą.
Kepimo formą ištepti riebalais, iškloti tešla ir sudėti įdarą.
Suklijuoti bei susukti tešlos kraštus, uždengti ir palikti kol iškils dvigubai.
Aptepti su 1 šaukštu vandens išplaktu kiaušinio baltymu (arba naudoti margariną).
Kepti 40-50 min 200 laipsnių temperatūros orkaitėje arba tol, kol pasidarys aukso spalvos.
Išimti iš skardos ir pakepti keptuvėje apačią apie 5 min., kad apačia pasidarytų traški.
Skanaus.
Autorius: Aida
REKLAMA