REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketinau iš likusių obuoliukų iškepti pyragą mylimam žmogui, bet deja... O nepanaudoti produktų - nuodėmė. Tad ir išsikepiau šitą gardų saldumyną sau.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 180 gramų miltai
  • 150 mililitrų pieno
  • 110 gramų sviesto (+trupučio formai ištepti)
  • 100 gramų cukraus
  • 1 vienetas obuolių
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 60 gramų rudojo cukraus
  • 10 gramų kepimo miltelių
  • 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės ekstraktas
  • 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska.
  2. Kiaušinį suplakti su paprastu cukrumi į purų, baltą kremą. Įplakti 50 gr minkšto sviesto, tada pieną. Sviestą aš visiškai išlydžiau, nes mano elektrinis smulkintuvas tokių gabaliukų nesuplaktų. Supilti plakinį į miltų mišinį, pagardinti vanile ir gerai viską išmaišyti.
  3. Kepimo skardą ištepti šaukšteliu sviesto, sukrėsti tešlą ir išlyginti paviršių.
  4. Obuolį supjaustyti 2 mm storio skiltelėmis, jas sukaišioti aukštyn į tešlą. Pyrago paviršių pabarstyti ruduoju cukrumi ir cinamonu. Likusį sviestą supjaustyti mažais kubeliais ir išdėlioti ant pyrago paviršiaus.
  5. Kepti iki 180 C laispnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų