REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus pudros
  • 1/3 stiklinės cukraus (smulkus)
  • 450 gramų slyvų
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 7 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 1.5 stiklinės grietinėlės (riebi)
  • 2 valgomieji šaukštai brendžio
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 375 laipsnių pagal Celsijų.
    Nuplaukite slyvas, išimkite kauliukus ir supjaustykite slyvas į 4 dalis.
    Supilkite į didelį dubenį brendį, ištirpinkite jame 1 šaukštą smulkaus cukraus, sudėkite į tą patį dubenį apdorotas slyvas, išmaišykite ir palaikykite apie 15 min.
    Ištepkite sviestu kepimo formą, pabarstykite formos dugną ir šonus 2 šaukštais smulkaus cukraus.
    Įmuškite į atskirą dubenį kiaušinius, supilkite likusį smulkų cukrų ir plakite apie 3 minutes.
    Išimkite iš brendžio ir cukraus mišinio slyvas ir sudėkite jas į kepimo formą.
    Tuomet grietinėlę, druską, vanilę, nuo slyvų likusį brendžio bei cukraus mišinį, miltus supilkite į dubenį su plaktais kiaušiniais ir viską gerai išmaišykite.
    Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ant slyvų.
    Kepkite apie 35-40 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol pyrago viršus gražiai paruduos.
    Iškeptą pyragą palikite atvėsti.
    Atvėsusį apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
    Skanaus.

Autorius: Rima

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus pudros
  • 1/3 stiklinės cukraus (smulkus)
  • 450 gramų slyvų
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 7 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 1.5 stiklinės grietinėlės (riebi)
  • 2 valgomieji šaukštai brendžio
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 375 laipsnių pagal Celsijų.
    Nuplaukite slyvas, išimkite kauliukus ir supjaustykite slyvas į 4 dalis.
    Supilkite į didelį dubenį brendį, ištirpinkite jame 1 šaukštą smulkaus cukraus, sudėkite į tą patį dubenį apdorotas slyvas, išmaišykite ir palaikykite apie 15 min.
    Ištepkite sviestu kepimo formą, pabarstykite formos dugną ir šonus 2 šaukštais smulkaus cukraus.
    Įmuškite į atskirą dubenį kiaušinius, supilkite likusį smulkų cukrų ir plakite apie 3 minutes.
    Išimkite iš brendžio ir cukraus mišinio slyvas ir sudėkite jas į kepimo formą.
    Tuomet grietinėlę, druską, vanilę, nuo slyvų likusį brendžio bei cukraus mišinį, miltus supilkite į dubenį su plaktais kiaušiniais ir viską gerai išmaišykite.
    Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ant slyvų.
    Kepkite apie 35-40 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol pyrago viršus gražiai paruduos.
    Iškeptą pyragą palikite atvėsti.
    Atvėsusį apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
    Skanaus.

Autorius: Rima

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų