REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Produktai, galintys išgelbėti jums gyvybę

„Esi tas, ką valgai“, - turbūt daugelis esame girdėję šią frazę. Taigi, logiška, jog valgydami sveikus produktus, gerokai padidiname šansus išvengti daugelio negalavimų bei ligų. Pristatome jums šešis produktus, kuriuos įtraukę į savo racioną, sumažinsite infarkto, insulto bei vėžio riziką, atidėsite senėjimo procesus, pagerinsite akių bei odos būklę, teigiamai paveiksite smegenų veiklą. Skamba viliojančiai, tiesa?

„Esi tas, ką valgai“, - turbūt daugelis esame girdėję šią frazę. Taigi, logiška, jog valgydami sveikus produktus, gerokai padidiname šansus išvengti daugelio negalavimų bei ligų. Pristatome jums šešis produktus, kuriuos įtraukę į savo racioną, sumažinsite infarkto, insulto bei vėžio riziką, atidėsite senėjimo procesus, pagerinsite akių bei odos būklę, teigiamai paveiksite smegenų veiklą. Skamba viliojančiai, tiesa?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyšnios

Kokia nauda? Vyšniose galima rasti daugybę antioksidantų. Taigi, valgydami šias uogas galite apsisaugoti nuo uždegimų, pagerinti miego kokybę ir atsikratyti po sportinio krūvio atsiradusių nemalonių pojūčių: raumenų skausmų, silpnumo.

REKLAMA

Avokadai

Kokia nauda? Gera žinia avokadų mėgėjams – jie ne tik skanūs, kai kuriuose patiekaluose puikiai gali pakeisti sviestą ar sūrį, bet ir yra labai naudingi jūsų sveikatai. Juose gausu nesočiųjų riebalų, kurie padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Taigi, valgydami avokadus, sumažinsite infarkto, insulto riziką. Paskutiniai tyrimai rodo, jog mitybos planas, į kurį įtraukti avokadai, cholesterolio kiekį veikia labiau nei produktų riebumą kontroliuojanti dieta.

REKLAMA
REKLAMA

Mėlynės

Kokia nauda? Mėlynės – uogos, kurias valgyti turėtume visi. Jose gausu antioksidantų, vitaminų, mineralų. Jos pasižymi didele nauda sveikatai: stiprina širdį, gerina smegenų veiklą, regėjimą, netgi laikomos puikia vėžio prevencija. Jeigu dar negana, mėlynėse esantys antioksidantai gali atidėti senėjimo procesus. Taigi, tai – gerokai pigesnė (ir skanesnė) kremų nuo raukšlių alternatyva.

Moliūgo sėklos

Kokia nauda? Visi žinome, kokie maistingi yra moliūgai, bet dar daugiau gerų žodžių galima pasakyti apie jų sėklas. Jose gausu baltymų, skaidulų, mangano, magnio, fosforo. Moliūgo sėklos taip pat yra puikus cinko, kuris svarbus imuniteto stiprinimui, ląstelių atsinaujinimui, šaltinis. Jei valgysite moliūgo sėklas, pagerės miegas, nuotaika, akių sveikata ir odos išvaizda. Valgykite jas tiesiog kaip užkandį arba įmeskite į salotas ar košę – skanu ir sveika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Čija (chia) sėklos

Kokia nauda? Pas mus dar mažai žinomos čija sėklos, kilusios iš Centrinės Amerikos, pasaulyje išpopuliarėjo per paskutiniuosius porą metų. Ir nenuostabu, juk čija – lietuviškai vadinamas ispaninis šalavijas – yra labai maistingos, nekaloringos ir sveikatai naudingos sėklos. Jose gausu vitaminų, mineralų tokių kaip kalis, magnis, geležis. Čija taip pat yra puiki organizmo valymo priemonė: šios sėklos efektyviai valo žarnyną, todėl jau po kelių dienų naudojimo jausitės daug lengvesni. Šios sėklos taip pat gerina širdies darbą, kraujagyslių būklę, teigiamai veikia smegenų veiklą, o jose esantys antioksidantai saugo nuo senėjimo, vėžinių ligų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų