REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiek paklotumėte už vakarienę, kurią sudaro barščiai, silkės užkandis, cepelinai ar paukštienos patiekalas, o desertui – spurgos arba ledai? Jungtinių Amerikos Valstijų gyventojai už tai sumoka 150 dolerių – tiek kainuoja rinkinys prabangiame Filadelfijos restorane vienam žmogui.

Kiek paklotumėte už vakarienę, kurią sudaro barščiai, silkės užkandis, cepelinai ar paukštienos patiekalas, o desertui – spurgos arba ledai? Jungtinių Amerikos Valstijų gyventojai už tai sumoka 150 dolerių – tiek kainuoja rinkinys prabangiame Filadelfijos restorane vienam žmogui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meniu sudarytojas – žinomas JAV lietuvių kilmės virtuvės meistras, Niujorko kulinarijos instituto kūrybos direktorius, garsių restoranų, viešbučių ir maitinimo įmonių – „Starbucks“, „Mars“, „Ritz-Carlton“ ir kt. – konsultantas Michael Laiskonis vasario 20 dieną (ketvirtadienį) viešės ir Kaune.

REKLAMA

M. Laiskonis amerikiečiams siūlo lietuvišką, tačiau mums neįprastą patiekalų interpretaciją: silkė pagardinta rūkytomis bulvėmis, marinuotais pastarnokais ir morkomis, pietums siūlomi pikantiško skonio avienos cepelinai arba kepta antiena, derinama su voveraitėmis, kopūstais ir juodos keptos duonos spragėsiais. Desertui – aguoninės spurgos su mėlynių įdaru, gaivus kreminis šerbetas arba obuolių cukatos, paskanintos rugių dribsniais ir alaus skonio ledais.

REKLAMA
REKLAMA

Aštuonerius metus Niujorko restorano „Le Bernardin“, apdovanoto trimis „Michelin“ žvaigždutėmis, konditerijos skyriui vadovavęs M. Laiskonis Kauno kolegijoje (Pramonės pr. 20) skaitys atvirą paskaitą būsimiesiems maisto technologijų, viešbučių vadybos, viešojo maitinimo specialistams. Paskaitoje kviečiami apsilankyti ir kauniečiai, neabejingi gardaus maisto gaminimo menui.

Įvairiuose specialistų rengiamuose apdovanojimuose geriausio metų konditerio titulą pelnęs M. Laiskonis, kurio nevengia cituoti įtakingiausi JAV leidiniai – „New York Times“, „Forbes“, „Life“, „Art Culinaire“ ir kt., studentams paskaitoje kalbės apie kūrybiškumą ir idėjų generavimą kulinarijos procese.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prašmatnios klasikinės europietiškos virtuvės ir senosios lietuvių kulinarijos sintezę išgavęs virtuvės meistras į Lietuva atvyksta Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados iniciatyva.

M. Laiskonis paskaita „Ideation and Creativity in Cooking: A Personal Approach“ vyks Kauno kolegijoje, Pramonės pr. 20, aktų salė, vasario 20 dieną (ketvirtadienį), 10 – 10.45 val.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų