• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čekijos pastangos pritraukti investuotojų pernai atsipirko - jau antrus metus iš eilės šalis susilaukė daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių "plyno lauko" investicijų, pranešė šalies vyriausybė.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės agentūra "CzechInvest" praėjusiais metais tarpininkavo 60 šalies ir užsienio kompanijų projektų ir padėjo pamatą mažiausiai 10 tūkst. naujų darbo vietų automobilių, elektronikos bei kituose sektoriuose.

REKLAMA

Maždaug pusė investicijų buvo susiję su skatinamosiomis vyriausybės priemonėmis. 2003 metais investicijų apimtis pakilo iki 1,2 mlrd. JAV dolerių, palyginti su buvusiu rekordiniu 1 mlrd. JAV dolerių skaičiumi 2002-aisiais.

Paskutinysis projektas yra logistikos milžinės DHL Europos informacinių technologijų paslaugų centro statyba Prahoje ir kompanijos "Honeywell" elektronikos prietaisų kūrimo centro atidarymas Brno mieste.

Vokietijos ir Japonijos kompanijos yra didžiausios investuotojos Čekijoje. Šalis per pastaruosius kelerius metus pritraukė daugiau tiesioginių užsienio investicijų, tenkančių vienam gyventojui, nei kuri kita Rytų ar Vidurio Europos valstybė.

dpa-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų