REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio policija aiškinasi, kas padėjo slapstytis nužudymu bare įtariamam vyrui.

Panevėžio policija aiškinasi, kas padėjo slapstytis nužudymu bare įtariamam vyrui.

REKLAMA

Gegužės 31 dieną apie 18 val. Panevėžyje, Stoties gatvėje esančiame alaus bare, buvo nužudytas 47 metų panevėžietis. Liudytojų teigimu, jam į krūtinę peiliu dūrė V.V. Dūris į širdį buvo lemtingas, vyras iškart mirė. Įtariamasis pabėgo ir pasislėpė nuo teisėsaugos.

REKLAMA
REKLAMA

Pažįstamo nužudymu įtariamą vyrą po dvi paras vykusių intensyvių paieškų policijos pareigūnai sulaikė ketvirtadienio vakarą viename Panevėžio daugiabučių. Teismas patenkino prokuratūros prašymą ir įtariamąjį 43 metų panevėžietį V. V. suėmė 3 mėnesiams.

REKLAMA

Pasak ikiteisminiam tyrimui dėl nužudymo vadovaujančios Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorės Jelenos Sabaliauskienės, neadekvatus įtariamojo elgesys nusikaltimo vietoje kėlė įtarimų, kad jis gali kelti grėsmę aplinkiniams, todėl policijos pareigūnai itin aktyviai minėto panevėžiečio ieškojo, pasitelkę visas įmanomas priemones.

„Kruopštus ir profesionalus policijos pareigūnų darbas davė rezultatų – ketvirtadienio vakarą jis buvo sulaikytas viename Panevėžio bute“, – sakė prokurorė.

REKLAMA
REKLAMA

Sudėtingos paieškos

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Orlandas Butkus konstatavo, kad šis nusikaltimas išskirtinis, nes viešojoje vietoje žmogų nužudęs neprognozuojamas vyras pabėgo.

Pareigūnai, siekdami išvengti daugiau smurto, metė labai dideles pajėgas įtariamojo paieškai.

„Be visuomenės pagalbos paieškos būtų daug sudėtingesnės“, – sakė pareigūnas.

Vos visuomenės informavimo priemonėse paprašius gyventojų pagalbos, pasipylė skambučiai su informacija, kur ir kada buvo pastebėtas įtariamasis, ar net kur jis galėtų slėptis. Pareigūnai, pasinaudoję neabejingų piliečių suteikta informacija ir patikrinę visas nurodytas vietas, sudėliojo loginę seką ir susekė besislepiantį V. V.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijai žinomas ir anksčiau už nesmurtinius nusikaltimus teistas vyras nesipriešino sulaikomas, buvo neginkluotas. Per apklausą prisipažino padaręs nusikaltimą. Įtariamajam pareikštas įtarimas dėl nužudymo.

Kaip pranešė Panevėžio apskrities policija, pareigūnai toliau aiškinasi nusikaltimo motyvus, apklausia liudytojus ir tikslina aplinkybes. Tęsiant ikiteisminį tyrimą, sprendžiamas asmenų, padėjusių pasislėpti įtariamajam, atsakomybės klausimas. Paaiškėjus, kad asmuo slėpė nusikaltimą padariusį asmenį, jis baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų