REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Laimutė Martinavičienė, vadovaujanti ikiteisminiam tyrimui dėl kūdikio mirties Kelmės rajone, kreipėsi į Telšių apylinkės teismą dėl kūdikio motinos įtariamosios suėmimo.

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Laimutė Martinavičienė, vadovaujanti ikiteisminiam tyrimui dėl kūdikio mirties Kelmės rajone, kreipėsi į Telšių apylinkės teismą dėl kūdikio motinos įtariamosios suėmimo.

REKLAMA

Prašoma įtariamąją suimti 1 mėnesiui, nes, kaip įtariama, būdama laisvėje ji galėtų slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūno, prokuroro ar teismo, taip pat galėtų trukdyti ikiteisminio tyrimo procesui.

39-erių metų dviejų vaikų mamai pareikšti įtarimai dėl neatsargaus gyvybės atėmimo (pagal Baudžiamojo kodekso 132 str. 1 d.) mažamečiui sūnui, kuris savaitgalį pristatytas medikams jau miręs ir su smurto žymėmis. Ikiteisminio tyrimo metu bus aiškinamasi kūdikio mirties priežastis. Šiuo metu specialisto išvada dėl mirties priežasties dar nėra gauta.

Baudžiamasis kodeksas už šį nusikaltimą numato areštą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Motinos nebuvo visą dieną

Šeštadienio vakarą Kelmės rajone mirė devynių mėnesių berniukas. Į Kelmės ligoninės priėmimo skyrių mažylis atvežtas jau miręs – su nubrozdinimais ir kraujosruvomis. Policija sulaikė įtariamąją 39 metų kūdikio motiną ir pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kaip vėliau paaiškėjo, motina buvo išėjusi visą dieną, o mažylis liko su vyresniuoju broliu. Grįžusi namo ji teigė radusi sunkiai kvėpuojantį berniuką, kuris vėliau mirė.

REKLAMA
REKLAMA

Policija tv3.lt pranešė, kad 18 val. 27 min. į Kelmės ligoninės priėmimo skyrių greitosios medicininės pagalbos ekipažas atvežė mirusį devynių mėnesių kūdikį. Vaikelio kūnas buvo su kraujosruvomis ir nubrozdinimais.

REKLAMA

„Mirties priežasčiai nustatyti vaikelio kūnas buvo išvežtas į Valstybinę teismo medicinos tarnybą, Šiaulių skyrių.

Buvo nustatyta, kad šeštadienį maždaug nuo 10 iki 17 val. mama savo devynių mėnesių kūdikį ir dar vieną sūnų, kuriam 12 metų, juos abu vienus paliko namuose. Kai mama grįžo namo, tai devynių mėnesių kūdikis buvo jau sunkiai kvėpuojantis.

Mama ne iš karto kreipėsi į greitąją medicinos pagalbą, o kol ją išsikvietė, tai mažylis jau buvo be gyvybės ženklų. Pirminiais duomenimis, kūdikio mama buvo blaivi.

Tuo metu, kai kūdikis su mama buvo atvežtas į Kelmės ligoninę, kartu su jais dar buvo ir senelis“, – tv3.lt sakė Telšių apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Greta Frajerytė.

REKLAMA
REKLAMA

39 metų kūdikio motina buvo sulaikyta ir policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.

Policija: viena iš versijų – galėjo nukristi

Policija praneša, kad aplinkybės kol kas nėra aiškios ir tiriamos įvairios versijos. Viena iš versijų, kad kūdikis galėjo nukristi ar kitaip pats susižeisti, nes visą dieną buvo paliktas be mamos priežiūros.

„Aplinkybės kol kas ne visos aiškios. Yra kelios versijos, kurias reikės arba patvirtinti, arba paneigti“, – sakė policijos atstovas Ramūnas Matonis.

Policija taip pat praneša, kad Kelmės rajono kaimelyje gyvenanti šeima anksčiau bėdų nekėlė. Dėl vaikelio tėvo pareigūnai jokių veiksmų nepradėjo, nes jo tuo metu nebuvo Lietuvoje. Vyras dirba Švedijoje ir šiuo metu grįžta į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Medikai: sužalojimai turėjo būti labai dideli, jei nutrūko gyvybė

Kelmės ligoninės direktorė Benina Petrošiutė tv3.lt teigė, kad į ligoninę buvo atvežtas jau miręs kūdikis.

„Konstatuota, kad į ligoninę atvežtas jau miręs kūdikis. Teismo ekspertai pateiks daugiau paaiškinimų, nes perdavėme jiems. Pas mus į ligoninę atvežė Kelmės rajono pirminės sveikatos priežiūros centro specialistai.

Teismo ekspertai atsakys, kokie buvo sužalojimai. Reikia manyti, kad sužalojimai buvo labai dideli, jei jau nutrūko gyvybinės funkcijos ir kūdikis mirė, tai pažeidimai tuomet buvo gyvybinių centrų“, – sakė B. Petrošiūtė.

Vaiko teisių apsaugos specialistams šeima buvo žinoma

Sekmadienį buvo skelbiama, kad socialiniams darbuotojams ši šeima buvo žinoma. Dar vieną nepilnametį vaiką auginančius tėvą ir motiną ne vienerius metus konsultavo specialistai, o sykį jiems net teko vykti malšinti konflikto. Tiesa, tuomet girtumas tėvams nebuvo nustatytas.

REKLAMA

Šiaulių apskrities Vaiko teisių apsaugos skyrius (VTAS) tv3.lt taip pat patvirtino, kad šeima jiems buvo žinoma.

„Kad šeimoje būtų girtaujama, nėra užfiksuota. Kelmės rajono socialinių paslaugų centras buvo sudaręs pagalbos šeimai planą.

Anot pirminės informacijos, kad kūdikio būklė kelia nerimą šeštadienį pastebėjo pati mama, grįžusi iš darbo. Ji iškvietė greitąją medicinos pagalbą“, – pranešė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos komunikacijos specialistė Silva Šimkevičienė.

Vyresnis berniukas šeštadienį per globos centrą buvo perkeltas į saugią aplinką. Vaiko teises ginančios institucijos laukia policijos išvadų ir tuomet spręs, kokių papildomų priemonių imtis.

Daugiau informacijos galite rasti video reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų