REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Pranešta, kur vyks atsisveikinimas su menininke Rekevičiūte (tv3.lt koliažas)

Rugsėjo 1-ąją anapilin iškeliavo žymi Lietuvos menininkė Jūratė Rekevičiūtė. Jai buvo 50-imt metų. J. Rekevičiūtės bendražygiai pranešė, kada ir kur bus galima atsisveikinti su menininke.

4

Rugsėjo 1-ąją anapilin iškeliavo žymi Lietuvos menininkė Jūratė Rekevičiūtė. Jai buvo 50-imt metų. J. Rekevičiūtės bendražygiai pranešė, kada ir kur bus galima atsisveikinti su menininke.

REKLAMA

„Menininkė Jūratė Rekevičiūtė šypsosi mums iš Dangaus mojuodama raudonais angelo sparnais... Atsisveikinimas su mūsų mylima Jūrate vyks Bernardinų bažnyčios Šv.Mykolo koplyčioje ketvirtadienį, rugsėjo 5 d., nuo 17 iki 21 valandos ir rugsėjo 6 d. nuo 8 iki 12 valandos. Mišios už menininkę bus aukojamos penktadienį, rugsėjo 6 dieną, 11 valandą Bernardinų bažnyčioje. Amžinam poilsiui Jūratė Rekevičiūtė atguls Antakalnio kapinėse - Menininkų kalnelyje. Mylimiausios Jos gėlės buvo baltos kalijos...“, – rašoma portalui tv3.lt atsiųstame pranešime. 

Naujienų ir pramogų portalas tv3.lt primena, kad praėjusių metų balandį moteris išgirdo skaudžią diagnozę: jai buvo nustatytas antros su puse stadijos krūties vėžys. Moteriai teko nelengva dalia: teko atlaikyti chemoterapiją, krūties pašalinimo ir atkūrimo operacijas, švitinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Garsi menininkė dar birželio mėnesį džiaugėsi, kad jai pavyko pasveikti. „Aš pasveikau“, – tą kartą sakė multifunkcinė menininkė ir grafikė Jūratė Rekevičiūtė.

REKLAMA

Jūratė Rekevičiūtė nuolat stebino medikus savo aktyvumu ir veiklumu. Praėjus kelioms dienoms po sudėtingos operacijos moteris jau norėjo keltis ir judinti rankas. Medikai juokėsi, kad tai stebuklas ir tokios gyvybingos pacientės dar nėra matę.

„Matomai mano prigimtis tokia ir iš draugų buvo didžiulis palaikymas. Tai aš tikrai negalėjau leisti sau palūžti, nes kai aplink tiek daug gero linkinčių ir visko buvo. Buvo ir maldų, ir visko, tai jaučiausi labai globojama, tai man suteikė labai daug stiprybės iš tikrųjų“, – anksčiau savo aktyvumo paslaptimi dalinosi moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Planas – gyventi

Išsigydžiusi vėžį, moteris buvo išsekusi, todėl dirbti galėjo tik po kelias valandas per dieną. „Dar beveik nieko nesukūriau. Aš dar tik bandau sugrįžti į ritmą, nes aš negaliu daugiau 4 valandų dirbti. Aš labai pavargstu, tai aš labai lėtai dirbu iš tikrųjų. Dar nežinau, kaip čia pasikeis, kaip čia bus“, – anksčiau sakė J. Rekevičiūtė.

Tačiau menininkė neprarado entuziazmo. Paklausta apie tolimesnius planus, moteris džiaugsmingai sušunka: „Gyventi!“. Pasak moters, tai pagrindinis planas, o visą kitą gausis savaime.

„Gyventi! Gyventi! Didžiausias planas yra gyventi ir džiaugtis tuo, kad gyvenu. Čia yra didžiausias mano planas, pagrindinis. O visa kita... Ką duos gyvenimas, tą ir imsiu“, – apie ateities planus nesiplėtė menininkė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų