REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų muzikos legenda, buvęs grupės „The Smiths“ vokalistas Morrissey liepos 5 dieną, sekmadienį Rygos „Sapnu fabrika” koncertų salėje surengs savo turo „Tour of Refusal“ koncertą.

REKLAMA
REKLAMA

Dainininkas ir dainų autorius Morrissey yra vienas ryškiausių muzikos kultūros reiškinių. Jo dainos ir soliniai albumai Didžiojoje Britanijoje jau du dešimtmečius yra tarp populiariausių.

REKLAMA

Didelę sėkmę dainininkui atnešė albumai „Viva Hate“ (1988 m.), „Your Arsenal“ (1992 m.) ir „Vauxhall and I“ (1994 m.).

Bene daugiausia nuopelnų ir įvertinimų yra sulaukusi 2004 metų Morrissey kompaktinė plokštelė „You Are the Quarry“. Naujausias devintasis atlikėjo albumas „Years of Refusal“ (2009 m.) vadinamas sugrįžimu būtent į „You Are the Quarry“ formą ir pripažįstamas vienu sėkmingiausiu soliniu Morrissey darbu.

REKLAMA
REKLAMA

Charizmatiškasis atlikėjas yra sulaukęs daugybės teigiamų įvertinimų: žurnalas „Rolling Stone“ jį priskiria prie šimto geriausių visų laikų atlikėjų, įtakingas muzikos žurnalas „NME“ apibūdina kaip vieną reikšmingiausių ir geriausių visų laikų atlikėjų. Britų dienraštis „The Independent“ pažymi, jog daugelis muzikos garsenybių, kad pasiektų tokį ikonos statusą, kokį per savo karerą pasiekė Morrissey, turėtų nebent numirti.

Morrissey išgarsėjo kaip alternatyviojo roko grupės „The Smiths“ vokalistas bei dainų autorius. Po grupės iširimo dainininkas pradėjo savo solinę karjerą, kurią sėkmingai tęsia iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Airijos kilęs talentingasis britas taip pat yra žinomas kaip garsus rašytojas bei puikus dainų tekstų kūrėjas, kurio dramatiška, iškalbinga lyrika ir prieštaringos nuomonės dažnai patraukia žiniasklaidos dėmesį. Visame pasaulyje žymus Morrissey Lietuvoje taip pat turi ištikimų gerbėjų ratą, kuriame yra ir Igoris Kofas bei Andrius Mamontovas.

Savo naujausio ir kol kas paskutiniojo albumo „Years of Refusal“ proga Morrissey rengia pasaulinį turą, kurio metu planuoja pradžiuginti gerbėjus net 27 koncertais įvairiose Europos šalyse.

Lietuviai artimiausią britų legendos Morrissey pasirodymą galės išvysti liepos 5 dieną Rygoje. Bilietus į šį koncertą, kurie kainuoja nuo 133 litų, galima įsigyti internete www.bilietupasaulis.lt. Koncertą organizuoja FBI muzikos agentūra, kuri iki Morrissey pasirodymo muzikos gerbėjus nudžiugins ir dar vienu renginiu – roko grupės „Faith No More“ koncertu liepos 1 dieną taip pat Rygoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų