Močiutės iš Žemaitijos receptas: parodė, kaip gaminami skaniausi žemaičių blynai

Pasiilgote mylimų žemaičių blynų? Tuomet siūlome jums išbandyti šį receptą, kuriuo su jumis dalijasi žymi tinklaraštininkė močiutė. 

Močiutė parodė, kaip pasigaminti skaniausius žemaičių blynus (Nuotr. Romas and MO)

Įdaras: virta malta kiauliena: 800 gramų; svogūnai: 4 (supjaustyti ir apkepinti); džiovintos žolelės: 1 šaukštelio (salierai, poras, pastarnokų šaknys, petražolių šaknys); pipirai: 0,5 šaukštelio; druska: 1 šaukštelio.

Bulvės: virtos maltos bulvės: 1,5 kilogramo; kiaušiniai: 3; krakmolas: 2-3 šaukštų; druska: 1 šaukštelio.

Padažas: sviestas: 50 gramų; grietinė: 2 šaukštų; miltai: 1 šaukšto; vanduo (jeigu reiks).

GAMINIMAS

Pirmiausia sumaišome visus mėsos ingredientus tarpusavyje. Tuomet sumaišome visus bulvių ingredientus tarpusavyje.

Atgnybiame bulvių tešlos gabaliuką. Suplojame tešlą į delną, tuomet įdedame maždaug pusantro šaukšto mėsos, užveriame blyną.

Kepame jį keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol jis gražiai paruduos.

Padažas: Ištirpiname sviestą, įpilame miltų, grietinės bei žiupsnelį druskos. Šildome, kol pradės virti. Patiekiame iškeptus žemaičių blynus su pasigamintu padažu ir lepinamės!

Šaltinis: worldrecipes.eu/ tinklaraštis Romas and MO


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų