REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasiilgote mylimų žemaičių blynų? Tuomet siūlome jums išbandyti šį receptą, kuriuo su jumis dalijasi žymi tinklaraštininkė močiutė. 

Pasiilgote mylimų žemaičių blynų? Tuomet siūlome jums išbandyti šį receptą, kuriuo su jumis dalijasi žymi tinklaraštininkė močiutė. 

REKLAMA

Įdaras: virta malta kiauliena: 800 gramų; svogūnai: 4 (supjaustyti ir apkepinti); džiovintos žolelės: 1 šaukštelio (salierai, poras, pastarnokų šaknys, petražolių šaknys); pipirai: 0,5 šaukštelio; druska: 1 šaukštelio.

Bulvės: virtos maltos bulvės: 1,5 kilogramo; kiaušiniai: 3; krakmolas: 2-3 šaukštų; druska: 1 šaukštelio.

Padažas: sviestas: 50 gramų; grietinė: 2 šaukštų; miltai: 1 šaukšto; vanduo (jeigu reiks).

GAMINIMAS

Pirmiausia sumaišome visus mėsos ingredientus tarpusavyje. Tuomet sumaišome visus bulvių ingredientus tarpusavyje.

Atgnybiame bulvių tešlos gabaliuką. Suplojame tešlą į delną, tuomet įdedame maždaug pusantro šaukšto mėsos, užveriame blyną.

REKLAMA
REKLAMA

Kepame jį keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol jis gražiai paruduos.

Padažas: Ištirpiname sviestą, įpilame miltų, grietinės bei žiupsnelį druskos. Šildome, kol pradės virti. Patiekiame iškeptus žemaičių blynus su pasigamintu padažu ir lepinamės!

Šaltinis: worldrecipes.eu/ tinklaraštis Romas and MO

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų