• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) pirmininkas, socdemas Algimantas Salamakinas pats pažeidė etiką, - trečiadienį nutarė ta pati komisija.

REKLAMA
REKLAMA

Kolegą, Tvarkos ir teisingumo atstovą Remigijų Ačą spaudoje dėl atostogų Tailande be Seimo valdybos leidimo savivaliavimu apkaltinęs A. Salamakinas nusižengė Seimo Statutui ir pažeidė politikų elgesio kodeksą. Taip nusprendė EPK, bet A. Salamakinas nesutinka ir teigia nesijaučiąs nusižengęs etikai bei posto palikti nesirengia.

REKLAMA

„Komisija laisva reikšti man nepasitikėjimą, šalinti iš pareigų. Tai yra jų reikalas, o aš lieku ir liksiu prie savo nuomonės“, - po posėdžio teigė jis žurnalistams.

EPK tokį sprendimą priėmė 6 komisijos nariams balsavus už. Du komisijos nariai alternatyviai balsavo už dar griežtesnį sprendimo variantą.

R. Ačas portalui "Balsas.lt" sakė buvęs už griežtesnį variantą. "Visa esmė tame, kad A. Salamakinas, ne šiaip suklaidino komisiją, o būdamas jos pirmininku - melavo. Melas paaiškėjo, kai žurnalistas pateikė pokalbio įrašą", - sakė. R. Ačas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų