Socialinė „X faktoriaus“ ir „Norfa“ iniciatyva – „Muzika suartina“ jau trečią kartą kviečia Lietuvos muzikos klases atnaujinti savo muzikos inventorių ir patalpas! Nesvarbu, kur muzikuojate: gimnazijoje, muzikos mokykloje, vaikų ir jaunimo ar senjorų centre, kultūros namuose ar bet kur kitur – dalyvaukite konkurse ir laimėkite muzikos klasės/patalpų atnaujinimą!

 

Kolektyvas, kuriam bus atnaujinta muzikavimo patalpa ir nupirkta instrumentų. Paramos vertė iki 14 500 Eur.

 

 

2022 metų nugalėtojas Ukmergės meno mokykla

 

 

 

 

DALYVIAI

 

Muzika suartina x Norfa

Konkursas pasibaigęs

 

Alytaus Vidzgirio progimnazija 5843

Esame iš dzūkijos krašto. Esame kūrybingi, žingeidūs ir talentingi. Norime su muzika žengti į priekį, todėl norėtume gauti dovanų afrikietiškus būgnus, ukulėles, spalvotus vamzdžius. Labai pasenusi mūsų garso aparatūra. Kadangi prie mokyklos turime lauko klasę, būtų tikrai smagu ten pat turėti ir lauko instrumentus.

Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio...

Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje mokosi 320 mokinių. Dauguma mokinių yra muzikalūs, mėgsta dainuoti ir groti bei leisti laisvalaikį su muzika. Tačiau mūsų gimnazijos kabinetas nėra patrauklus meniniai raiškai. Baldai pasenę ir atgyvenę savo amžių. Norėtųsi sukurti jaukesnę aplinką mokiniams, kurie be galo domisi muzika.

 

Šiame projekte nusprendėme dalyvauti su 8 klasės mokiniais. Šioje klasėje dauguma geba groti instrumentais, mėgsta muzikuoti ir yra be galo aktyvūs ir kūrybingi. Būtume labai laimingi jeigu būtų atnaujinta muzikavimo erdvė.

Muzika suartina, muzika ugdo, lavina ir taurina....

Muzika suartina, muzika ugdo, lavina ir taurina. Vilniaus r. Nemėžio lopšelio-darželio vaikučiai ir visa bendruomenė ypač mėgsta muzikuoti. Tiek maži, tiek dideli noriai dainuoja, šoka bei groja muzikos instrumentais, kuriuos vertėtų atnaujinti ir papildyti. Smagiausia yra muzikuoti kartu, nepriklausomai nuo amžiaus ar turimų įgūdžių, todėl svajojame įrengti muzikinę erdvę lauke su tikrais, gražiai derančiais lauko muzikos instrumentais.

Vaizdo įrašas atspindi tai, su kuo gyvename...

Vaizdo įrašas atspindi tai, su kuo gyvename kiekvieną dieną - bendrystė ir muzika. Mūsų mokykloje šiais metais atsiradusios ukulelės įžiebė muzikinę liepsnelę vaikuose - jie su nekantrumu laukia, kada galės pagroti. Tačiau šiuo metu ukulelių turime tik 12, o klasėje mokosi daug daugiau vaikų, ukulelėmis turime dalintis. Dalijimasis mus išmokė kantrumo, įsiklausymo, pagarbos, bendradarbiavimo, bet norisi, kad vaikams neatsibostų ilgai laukti ir būtų galima suteikti kokybiškesnes žinias ne tik laukiant ir klausant, bet ir išbandant visą teoriją praktiškai bei iš karto! Kitų instrumentų neturime, todėl BE GALO norėtume gauti paramą, nes matome, kokie vaikai imlūs, smalsūs, pilni kūrybiškumo... Tad turėdami priemones ir tam palankias sąlygas būtume pasiruošę versti MUZIKINIUS kalnus!!!

Alytaus rajono meno mokykloje mokosi viso rajono...

Alytaus rajono meno mokykloje mokosi viso rajono mokiniai. Jie groja įvairiais instrumentais. Tik pianistai koncertuoja seneliu fortepijonu, nelaikančiu derinimo. Būtų puiku įsigyti koncertinį arba klasės fortepijoną. Mokytoja Rasa Babarskienė

Persikėlėme į naują kabinetą, tačiau neturime priemonių,...

Persikėlėme į naują kabinetą, tačiau neturime priemonių, kuriomis mokiniai galėtų muzikuoti. Labai reikalingi instrumentai. ☺️

Mūsų progimnazijoje muzikos kabinetą perkėlėme į naujas...

Mūsų progimnazijoje muzikos kabinetą perkėlėme į naujas patalpas, kurios labai seniai yra remontuotos, progimnazijoje pradėjo dirbti labai energingas, iniciatyvus, be galo muziką mylintis muzikos mokytojas. Matydamas, kokia nedėkinga patalpa yra muzikos garsams sklisti, mokytojas pamokas pasiprašė vesti Renginių salėje. O muzikos instrumentus mokytojas atsineša pats į progimnaziją, nes nelabai ką turime mokytojui pasiūlyti. Būtume laimingi ir dėkingi laimėję susiremontavę muzikos kabinetą ir įsigiję naujų muzikos instrumentų. Mūsų šaunusis mokytojas labai džiaugtųsi. džiugu būtų ir visai bendruomenei.

Muzikos dalyko paskirtis - tai galimybė mokiniams...

Muzikos dalyko paskirtis - tai galimybė mokiniams patirti džiaugsmą, kūrybos pasitenkinimą, pažinti kultūros platybes. Ir visa tai, vyksta mokykloje, klasėje, kurioje mokiniai per nuoseklų ir sistemingą muzikinį ugdymą mokosi, apimančias visas muzikines veiklos rūšis. Mes, Alytaus Panemunės progimnazijos mokiniai tikimės, kad mūsų mokyklos muzikos kabinetui ištiesta pagalba padės atverti kelius į muzikos pasaulį.

Net ir sudėtingu nuotolinio mokymosi metu, Alytaus...

Net ir sudėtingu nuotolinio mokymosi metu, Alytaus Senamiestuko mokyklos vaikučiai ir muzikos mokytoja rado būdą muzikuoti drauge. Taip gimė projektas „Konstruoju, muzikuoju – Lietuvai dainelę dovanoju“. Vaikai, neturintys ritmavimo instumentų, muzikos pamokų metu juos pasigamino patys. Į bendrą muzikinį sveikinimą Lietuvai kiekvienas sudėjome po mažą savo širdies dalelę. Muzika suvienijo ne tik vaikučius, bet ir jų šeimas... Senamiestukai labai džiaugtųsi naujais muzikos instrumentais ir muzikine įranga. Tai būtų puiki galimybė muzikuoti atnaujintoje muzikos klasėje, kuri kviestų patirti, atrasti, kurti ir pamilti muziką visiems kartu! https://youtu.be/kPyM2RijtkI

Esame Klovainių sutrikusio intelekto jaunuolių centras....

Esame Klovainių sutrikusio intelekto jaunuolių centras. Mėgstame linksmai leisti laiką, dalyvaujame šventėse: šokame, grojame savo pasidarytais instrumentais. Centro jaunuoliams labai patinka muzika, o labiausiai- grojimas. Norime dalyvauti konkurse; smagu būtų laimėti ir suteikti centro jaunuoliams daugiau galimybių muzikuoti.

Laisvu nuo pamokų laiku, mokykloje stengiamės...

Laisvu nuo pamokų laiku, mokykloje stengiamės praskaidrinti savo nuotaikas kūrybiniais užsiėmimais ir projektų įgyvendinimu. Tokiu būdu norime parodyti, kad muzikos galime ne tik klausytis, tačiau ir aktyviai dalyvauti kūrybos procese. Mes daug dainuojame, koncertuojame, grojame įvairiais instrumentais, netgi pradėjome rašyti savo kūrybos dainas. Supratome, kad kai mes mylime muziką, muzika pradeda mylėti ir mus.

 

Muzika padeda mums pildyti svajones. Viena iš mūsų svajonių – laimėti šį konkursą, kuris atvertu naujas galimybes. Mūsų mokykloje ugdymo procesas vyksta lenkų mokomąja kalba. Džiaugiamės, kad turime galimybę mokytis gimtąja kalba, puoselėti savo tradicijas, papročius ir kultūrą. Mes mylime Lietuvą ir visas čia gyvenančias tautas. Esame žingeidūs, norime išmokti kuo daugiau kalbų. Mus domina Lietuvos etninė kultūrą, todėl iškėlėme sau iššūkį dainuoti žemaitiškai.

Vilniaus atviro jaunimo centro „Mes“ misija...

Vilniaus atviro jaunimo centro „Mes“ misija - sudaryti jauniems žmonėms galimybę tobulėti saugioje erdvėje, atsižvelgiant į jų poreikius, potencialą bei ugdant atsakomybę. Mūsų vizija - atvira ir darni organizacija, bendradarbiaujanti su bendruomene ir suteikianti galimybę jauniems žmonėms tobulėti saugioje erdvėje. Mūsų atvira jaunimo erdvė ,,Olimpija“, įsikūrusi Vilniuje, Gerosios Vilties g. 1A, turi rūsį, kurį svajojame paversti muzikiniu rūsiu (įrašų studija). Tikime, kad jums visiems padedant mūsų svajonė išsipildys ir turėsime muzikinį rūsį, kuriuo naudotis galės bet kuri jauna Vilniaus muzikinė grupė ar bet kuris pradedantis atlikėjas! Mus suartina troškimas suteikti jaunimui galimybę kurti ir įgarsinti savo kūrybą. Nauji hitai gims ČIA!

Muzika nuo seniausių laikų buvo žmogaus džiaugsmo,...

Muzika nuo seniausių laikų buvo žmogaus džiaugsmo, nusiraminimo, susikaupimo šaltinis, tad puoselėkime vaikų muzikalumą, ugdykime kūrybišką ir gebančią prasmingai dalyvauti muzikinėje veikloje jauną asmenybę. Esame Alytaus Dainavos progimnazijos mokiniai, tad norime pažinti ir groti muzikos pamokoje su įdomiais muzikos instrumentais, suprasdami pagrindines muzikos sąvokas, kaip improvizacija, kūrybiškumas, tempas, ritmas, dinamika....

Mūsų mokykla yra seniausia mieste. Mes, muzikos...

Mūsų mokykla yra seniausia mieste. Mes, muzikos mokytojai, išvis neturime muzikos kabineto. Dirbam vis kitoje klasėje, koridoriuose, lauke, stadione. Svajoju apie naujai įrengtą kabinetą, iš kurio mūsų tikrai niekas neišvarys.

Muzika mus vienija. Tai žino kiekvienas Kauno Simono...

Muzika mus vienija. Tai žino kiekvienas Kauno Simono Daukanto progimnazijos bendruomenės narys. Mes dainuojame, grojame, šokame ir svajojame... O tose svajonėse – nauji, šiuolaikiški muzikos instrumentai erdviam, atnaujintam muzikos kabinetui.

Pasvalio muzikos mokyklos Small Big-Band susikūręs 2018...

Pasvalio muzikos mokyklos Small Big-Band susikūręs 2018 metais, vadovaujamas saksofono mokytojo Arūno Viduolio jau sulaukė žiūrovų simpatijų ir palankaus muzikantų vertinimo.

 

Kolektyvas aktyviai dalyvauja gimtojo regiono ir Lietuvos muzikinėje veikloje. Šis jaunas kolektyvas kasmet rengia naujas programas, organizuoja vasaros stovyklas, koncertus. 2019 metais dalyvavo tarptautiniame konkurse-festivalyje "Jazz Fontanas 2019'' Panevėžyje, big band ir Jazz orkestrų kategorijoje iškovojo II vietą.

 

2021 metais dalyvavo 19-tajame tarptautiniame vaikų ir jaunimo konkurse-festivalyje "Jazz Fontanas 2021'' skirto Rimanto Bagdono atminimui Panevėžyje, big band ir jazz orkestrų kategorijoje iškovojo I vietą. Laureatų įrašai transliuojami ''Džiazo pasažai LRT Klasika radijo programoje. 2020 ir 2021 metais dalyvavo Šiaulių jazz festivalyje, ,,Džiazo dienos Tauragėje 2021'' ir ,,Linkuva Jazz 2021''.

 

Jaunas, ambicingas kolektyvas, jungiantis jaunuosius muzikantus ir jau subrendusius profesionalus, grojantis nuo swing iki fusions stiliaus aranžuotes nepalieka abejingų klausytojų. Mokykloje trūksta patalpų, todėl šio puikaus kolektyvo repeticijos vyksta pastato nerenovuotose rūsio patalpose. Labai reikėtų lėšų tinkamai, pagal higienos normas, suremontuoti repeticijų patalpas. Pagalba labai reikalinga.

 

Mes, Panevėžio “Šaltinio”...

Mes, Panevėžio “Šaltinio” progimnazijos mokiniai, esame talentingi, kūrybingi, mėgstantys muzikuoti. Jau seniai svajojame apie išmanų muzikos pamokų kabinetą, kuriame galėtume ne tik muzikuoti, bet ir smagiai leisti laiką! Kasmet savo talentus demonstruojame, jau tradicija tapusiame konkurse Chorų karai, kurio metu pasirodo kiekviena klasė ir atlieka pasirinktus muzikinius kūrinius! Taip pat esame vieno iš Erasmus+ tarptautinių projektų dalis “Math, Music and Art will keep you smart!” ir tikime, jog “muzikos paslaptis ta, kad ji randa neišsenkamą išraiškos šaltinį ten, kur nutyla kalba“ (Ernstas Teodoras Amadėjus Hofmanas).

Labai reikalinga muzikos klasė, nes jos nėra; renginiai...

Labai reikalinga muzikos klasė, nes jos nėra; renginiai vyksta lauke.

Net ir sudėtingu nuotolinio mokymosi metu, Alytaus...

Net ir sudėtingu nuotolinio mokymosi metu, Alytaus Senamiestuko mokyklos vaikučiai ir muzikos mokytoja rado būdą muzikuoti drauge. Taip gimė projektas „Konstruoju, muzikuoju – Lietuvai dainelę dovanoju“. Vaikai, neturintys ritmavimo instumentų, muzikos pamokų metu juos pasigamino patys. Į bendrą muzikinį sveikinimą Lietuvai kiekvienas sudėjome po mažą savo širdies dalelę. Muzika suvienijo ne tik vaikučius, bet ir jų šeimas...

 

Senamiestukai labai džiaugtųsi naujais muzikos instrumentais ir muzikine įranga. Tai būtų puiki galimybė muzikuoti atnaujintoje muzikos klasėje, kuri kviestų patirti, atrasti, kurti ir pamilti muziką visiems kartu! https://youtu.be/kPyM2RijtkI

Mūsų mokykloje tikrai yra mokinių, kurie domisi muzika,...

Mūsų mokykloje tikrai yra mokinių, kurie domisi muzika, jos kūrimu ir atlikimu, tačiau sąlygos to darymui mokykloje nėra pačios geriausios. Taip pat, Alytuje apskritai stinga vietų, kuriose jauni žmonės galėtų išreikšti save be didelių investicijų. Mes tikimės, kad šio konkurso laimėjimas padėtų išspręsti šią problemą ir skatinti Alytaus mokinius kurti, domėtis ir dalintis savo atliekama arba kuriama muzika.

Statom operą? Esam maži – bus operėlė! Biržų Vlado...

Statom operą? Esam maži – bus operėlė! Biržų Vlado Jakubėno muzikos mokyklos 2021 m. rudens projektas Ketvirtą kartą Biržų Vlado Jakubėno muzikos mokyklos mažiausieji dainininkai ir jų vyresnieji draugai muzikantai stato operėlę.

 

Jaunučių choras ir jo vadovė mokytoja metodininkė Jūratė Duderienė į pagalbą pakvietė ir medinių pučiamųjų instrumentų ansamblį ir jo vadovus mokytoją metodininką Gitą Korsaką ir vyresniąją mokytoją Rimą Venskienę – operėlėje turi skambėti gyva muzika. Kokia operėlė? Vlado Jakubėno muzikos mokyklos absolventės kompozitorės Indros Mažuikaitės sukurta operytė „Ežio namas“, žodžiai Martyno Vainilaičio.

 

Dainininkai su vadove ir koncertmeistere Vijole Eidukaite jau repetuoja: „Papartyne atsilošę du beržai prie kelio ošia...“ Muzikantai susipažįsta su partitūra... Operytė bus įdomi. Dainuoti ir groti mokiniams padės išmokti mokytojai. Sceninius kostiumus artistams sukurs mamos ir tėčiai. Bet... bet? I BET Jokios įgarsinimo aparatūros, net paprasčiausių mikrofonų, mokykla neturi. O kaip be to skambės „Ežio namas?“... II BET Jaunieji muzikantai labai norėtų naujų instrumentų, nes dabartiniai ir moraliai, ir fiziškai pasenę. Rūpestingai prižiūrimi jie dar tarnauja, bet... III BET Turime tinkamas patalpas jaunučių choro ir pučiamųjų instrumentų muzikos svetainei, bet joms reikia kosmetinio remonto... Tikimės? Labai tikimės! Kad mums pagelbės X FAKTORIUS ir NORFA! Ačiū!

Kauno Aleksandro Stulginskio mokykloje muzikuoja nuo...

Kauno Aleksandro Stulginskio mokykloje muzikuoja nuo ankstyvojo amžiaus grupių vaikų iki 8 klasės mokinių. Muzika mūsų mokykloje neatsiejama kasdienybės dalis – noriai muzikuoja visa mokyklos bendruomenė. Svajojame turėti gražų ir turtingą muzikos kabinetą, kuriame mokiniai galėtų tyrinėti muziką nuo Afrikos būgnų, simfoninio orkestro iki šiuolaikinėmis technologijomis kuriamų melodijų. Kabinete mokytųsi ikimokyklinukai, priešmokyklinukai ir 1–8 klasių mokiniai, muzikuotų mokytojai ir tėveliai.

 

Norime su muzikos siekti visų mokyklos narių bendrystės, puoselėti jau tradicinėmis tapusias ir kurti naujas bendruomenės tradicijas.

Muzika, daina gimnazistams yra ta kalba, kuria jie...

Muzika, daina gimnazistams yra ta kalba, kuria jie sujungia visų mūsų mintis, širdis ir darbus. Meilė žmogui, gamtai, Lietuvai auga čia, muzikos kabinete. O juk taip norėtųsi, kad tas kabinetas atsinaujintų ir jaunam žmogui padėtų augti ir auginti savo kūrybiškumą... Tada melodija skambės dar garsiau, šviesiau ir dar labiau sujungs mus visus.

,,MOKYTOJA, SKAUDA KELIUKUS!!’’ Esame puiki,...

,,MOKYTOJA, SKAUDA KELIUKUS!!’’ Esame puiki, dar tik du metus Akademijos miestelio jaunąją kartą ugdanti mokykla. Sulig kiekviena diena siekiame vis didesnių tikslų ir... svajonių!

 

Vienas iš didžiausių mūsų įstaigos norų- turėti muzikos kabinetą. Taip jau nutiko, kad dainuoti, šokti, visaip kaip muzikuoti mes mėgstame ir net labai, tačiau vietoj instrumentų gausos tenka rinktis laiko patikrintą instrumentą- kūno perkusiją. Šiame vaizdo įraše mes tai ir bandome perteikti. Tačiau būna, kad delniukus paskausta, o ir keliukai ne visuomet džiaugiasi ,,ritmavimu''. Šis projektas- puiki galimybė priartėti prie muzikos dar labiau- išbandant instrumentus, kurių, deja, šiai dienai neturime. Mūsų kūnai- mūsų instrumentai. Bet NORIME IR GALIME DAUGIAU!!!!!

Mes, Kauno r. Neveronių gimnazijos mokiniai, norime...

Mes, Kauno r. Neveronių gimnazijos mokiniai, norime mokytis atnaujintame muzikos kabinete. Šiuolaikiniam muzikavimui reikėtų įsigyti naujų muzikos instrumentų.

Nors mes esame maži, mūsų poreikiai rimti - Atsisėskit...

Nors mes esame maži, mūsų poreikiai rimti - Atsisėskit patogiai, perskaitykit įdėmiai: Muzikos užsiėmimų metu siekiu sudaryti sąlygas kiekvieno vaiko saviraiškai muzikos pagalba. Man nėra nepakankamai muzikalių ar neritmiškų vaikų – lygūs visi, tad ir muzikuoti stengiamės kartu. Vaikai nori bandyti iš karto - „palauk savo eilės“ jiems reiškia spontaniško kūrybinio impulso užslopinimą. Mažieji nori groti tokiu pat instrumentu, kokį turi draugas – „tokių nebeliko, imk šitą“ tolygu vietoj mėgstamiausio deserto pasiūlyti kažką, ko nemėgsti... Manau, jog taip yra nesąžininga vaikų atžvilgiu.

 

MUMS REIKIA:

 

1. Pasipildyti instrumentų atsargas grupinio muzikavimo pratyboms (jei prireiks, tikrai galėsime detalizuoti, kiek ir ko reikia).

 

2. Pakeisti senąjį pianiną jaunesniu „kolega“ (mylėjome ir prižiūrėjome senolį, tačiau laikas, deja, paliko randus net ir klavišų paviršiuje) – kad girdėtume kokybišką garsą, o ir muzikantus į svečius lengviau prisikviestume...

 

3. Muzikuoti dar maloniau jaukioje dažais kvepiančioje salėje.

Mes nesame per maži didelėms svajonėms, tad norime mums...

Mes nesame per maži didelėms svajonėms, tad norime mums finansiškai „neįkandamo“ dalyko - lauko muzikos aikštelės su tikrais lauko muzikos instrumentais.

 

1. Galėsime muzikuoti, kurti, bandyti įvairius instrumentų derinius gryname ore, medžių apsupty (esame parko teritorijoje).

 

2. Muzikuosime ne tik patys – kviesime prisijungti ir tėvelius... Tai bus vieta, kurioje nebūsi vienas - visada atrasi muzikuojančių bendraminčių.

 

3. Tokio dalyko mūsų mieste nėra, tad mes dar labiau didžiuosimės savo darželiu, suteikusiu mums išskirtines galimybes augti su muzika. Tegul muzika lydi mus visus, visur ir visada!

Šaunusis Kėdainių muzikos mokyklos pučiamųjų...

Šaunusis Kėdainių muzikos mokyklos pučiamųjų intrumentų orkestras ir pučiamųjų instrumentų mokiniai drebina mokyklos pamatus grodami rūsyje esančiose patalpose, kurioms reikalingas atnaujinimas, modernizavimas, garso izoliacijos sprendimai, taip pat instrumentų bazės papildymas. Tai padėtų sukurti dar didesnę motyvaciją ir paskatą mylėti pučiamuosius instrumentus, dar daugiau repetuoti ir koncertuoti.

Puikus mergaičių ansamblis susikūrė sudėtingu karantino...

Puikus mergaičių ansamblis susikūrė sudėtingu karantino laikotarpiu. Meilė dainai, jos buvimas šalia, mus suartino, o šalia mūsų esantys muzikos garsai, mus skatina tobulėti, būti geresniais bei gražesniais. Tad galime drąsiai teigti, kad muzika mus suartino, nes tik ji sujungė mus į darnų, draugišką kolektyvą. Norime, paskleisti mokykloje muzikavimo virusą, kad mūsų mokyklos vaikai visi prisiliestu prie muzikos garsų, patirdami muzikavimo sėkmę su muzikos instrumentais. Todėl mums būtinas klasės modernizavimas, muzikinių ervių sukūrimas!

Molėtų gimnazijoje ugdomi vis nauji muzikantai, vėliau...

Molėtų gimnazijoje ugdomi vis nauji muzikantai, vėliau savo gyvenimą siejantys su muzika. Čia puoselėjamos chorinio dainavimo tradicijos, veikia mišrus jaunimo choras „MG“, etnografinis ansamblis, susiformuoja vis naujos šiuolaikinės muzikos grupės, skatinami individualių muzikantų kūryba ir saviraiška.

 

Nors ir turime instrumentų, jie matę daug muzikuojančių kartų ir yra LABAI susidėvėję, aplūžę, pasenę ir jau atgyvenę savo amžių. Norėdami toliau tęsti muzikavimo tradicijas ir pritraukti naujų muzikuojančių bendraminčių gimnazijoje, būtina atnaujinti instrumentus ir praplėsti jų pasiūlą.

Panevėžio „Vilties“ progimnazijos mokinių...

Panevėžio „Vilties“ progimnazijos mokinių širdyse skamba nuostabi muzika, bet niekas jos negirdi. Kad būtume išgirsti, reikia tikrų muzikos instrumentų. Suteikite progą mūsų muzikai skambėti garsiai ir darniai, džiuginti progimnazijos ir miesto bendruomenę.

Pačius šilčiausius ir viltingiausius linkėjimus...

Pačius šilčiausius ir viltingiausius linkėjimus siunčia Plungės Senamiesčio mokyklos folklorinio ansamblio „Keilelė“ nariai, visų 820 mokyklos mokinių vardu. Net ir sunkiu pandemijos metu muzika mus suartina, teikia vilčių geresniems laikams, o ypač tikėjimo, kad laimė nusišypsos ir galėsime džiaugtis atnaujintu muzikos kabinetu. Ačiū visiems, kurie mus palaikysite

Muzika veikia žmogaus jausmų pasaulį, protą, todėl ji...

Muzika veikia žmogaus jausmų pasaulį, protą, todėl ji padeda ugdyti emocinį ir bendrąjį intelektą, moko perprasti laisvę, orumą ir dorą. Mūsų mokykla aktyviai dalyvauja įvairiuose renginiuose, koncertuose, tačiau mūsų turimų instrumentų bazė labai skurdi ir mums labai reikia naujų muzikos instrumentų.

 

Turėdami naujų instrumentų ir muzikiniam ugdymui patrauklią aplinką galėtume padėti mokiniams ne tik įgyti būtinų žinių, bet geriau prisitaikyti socialiniame gyvenime, išmokyti bendravimo, atvirumo, jausmų reiškimo, o kartu ir apsaugoti nuo vienatvės, užsisklendimo, nerimo.galėtume

Mus, Ukmergės Senamiesčio progimnazijos mokinius, muzika...

Mus, Ukmergės Senamiesčio progimnazijos mokinius, muzika suartina taip, kad pradedame kvėpuoti vienu ritmu ir ta pačia sekundės dalimi, išjaučiame tas pačias emocijas, žvelgiame viena kryptimi, kuriame ir perteikiame mus supančio pasaulio įvairovę mums suprantama muzikos garsų kalba. Instrumentai praturtintų muzikinio bendravimo artumą. Instrumentais išgaunami garsai, paliečiantys kiekvieno žmogaus širdies stygas, sukurtų ypatingas vibracijas, skleidžiančias gėrio ir grožio žiedus.

 

Ką gali žinoti, gal po kelerių metų pasakysime „Ši Lietuvos muzikos žvaigždė pirmus žingsnius į didįjį muzikos kelią žengė Ukmergės Senamiesčio progimnazijoje“?

Vilniaus "Žiburio" pradinės mokyklos vaikai...

Vilniaus "Žiburio" pradinės mokyklos vaikai myli muziką, mėgsta kurti, improvizuoti, eksperimentuoti. Todėl norime atnaujinti ir papildyti muzikos klasės inventorių. Siekiame laimėti, svajodami apie naujus instrumentus, garso aparatūrą, kad pamokos būtų dar turtingesnės ir turiningesnės, o vaikai įgytų kuo įvairesnės muzikinės patirties.

 

Šiame projekte dalyvaujame su mūsų pačių kurta daina apie drakoną Joną.

VDU „Rasos“ gimnazijos muzikos klasė - tai...

VDU „Rasos“ gimnazijos muzikos klasė - tai ta vieta, kurioje mokiniai atranda širdžiai mielą veiklą ne tik per pamokas, pertraukas, bet ir laisvalaikiu. Muzikalūs gimnazistai ateina čia atsipalaiduoti - pagroti, padainuoti. pasidalinti savo kūryba. Jau 25-erius metus gyvuoja choras „Gaja“, garsinantis gimnazijos vardą įvairiuose miesto ir šalies konkursuose, dainų šventėse bei laimintis prizines vietas net tarptautiniuose projektuose. Tai vienas iš didžiausių mokyklinių choro kolektyvų Kauno mieste.

 

Šiais mokslo metais meilė muzikai drauge subūrė daugiau nei šimtą penkiasdešimt jaunuolių. Dažnai pradėję dainuoti chore, mokiniai tęsia muzikinę veiklą universitetuose ir kituose kolektyvuose, tampa profesionalais ir siekia karjeros muzikos srityje. Šioje erdvėje muzikos mokėsi ir operos solistės, ir ,,Eurovizijos“ dainų konkursų, televizijos projektų ,,Lietuvos balsas”, ,,X faktorius”, ,,Mes vieno kraujo” dalyvės. Finansinė socialinės iniciatyvos  „Muzika suartina“ parama atnaujinant gimnazijos muzikos instrumentus (elektriniu fortepijonu, elektroakustine gitara) bei kabinetą, kuriame nuolatos skamba muzika, būtų puiki paskata skleistis mokinių gebėjimams ir talentams, kurie džiugintų ne tik gimnazijos bendruomenę, bet ir visos Lietuvos klausytojus bei žiūrovus.

Mes maži ir mūsų tikrai daug! Talentingi, energingi,...

Mes maži ir mūsų tikrai daug! Talentingi, energingi, smalsūs ir kūrybingi, begalo muzikalūs vaikai. Pamokėlėse grojam, šokam, dainuojam, bet instrumentų reikėtų daugiau! Ir įvairių! Mūsų muzikos salė prašosi pasikeitimų... Pianinas jau nebeklauso derintojo nurodymų, tiesiog paseno! Trokštame prisiliesti, pačiupinėti, pagroti įvairiais instrumentais, pajusti muzikos jėgą ir džiaugsmą.

 

Norim kilt ant muzikos sparnų! Norim kūrybos džiaugsmo! Laukiam svajonės išsipildymo! Kėdainų lopšelio-darželio "Puriena"

 

Muzika ir sportas mus suartina ❤️ Mūsų įstaigos noras...

Muzika ir sportas mus suartina ❤️ Mūsų įstaigos noras atsinaujinti toks stiprus

 4391
Roko grupė „Graičiaus babytės koldūnai", be...

Roko grupė „Graičiaus babytės koldūnai", be proto nori tobulėti ir eiti vis aukštyn, tačiau tam reikia įsigarsinti repeticijose, tad laimėjus šį projektą, mes galėtume ir toliau tobulėti, kurti ir džiuginti visus mus klausančius.

Prieš tūkstantį metų mes su kardais, Europą...

Prieš tūkstantį metų mes su kardais, Europą matavome savo žirgais.. Mes esame talentingi, kūrybingi ir muzikalūs Alytaus Jotvingių gimnazijos mokiniai, norime garsinti „Jotvingių legendą“ visoje Lietuvoje. Alytaus Jotvingių gimnazijoje reikalinga atnaujinti ir modernizuoti muzikos kabinetą bei įkurti muzikinę erdvę, kurioje gimnazijos mokiniai galėtų muzikuoti, kurti ir leisti laisvalaikį. Tam mums reikalinga įsigyti elektrinių gitarų, sintezatorių, būgnus ir mini sulankstomą sceną. Taip pat norėtume įsigyti kokybiškus mikrofonus. Tikimės suburti Jotvingių gimnazijos vokalinę-instrumentinę grupę.

BĮ Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnybos Mažeikių...

BĮ Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnybos Mažeikių ir Sedos vaikų dienos centrai nė dienos negyvena be muzikos. Mažeikių vaikų dienos centre dirba muzikinį išsilavinimą turintis specialistas, vaikų dienos centro bendruomenės nariai aktyviai lanko muzikinius būrelius, muzikuoja muzikos mokyklose.

 

Muzikinis inventorius būtų labai reikalingas ir vaikų dienos centrą paverstų dar didesniu traukos objektu mokyklinio amžiaus vaikams. Be to, Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnyba, kurioje dirba apie 150 socialinių darbuotojų, šiuo metu, vadovaujant vaikų dienos centro darbuotojui, kuria socialinių darbuotojų ansamblį. Taigi, bet kokia pagalba ar parama muzikiniais instrumentais būtų labai reikalinga.

Mažeikių lopšelio-darželio „Žilvitis”...

Mažeikių lopšelio-darželio „Žilvitis” bendruomenė (vaikai, tėvai, darbuotojai) esame muzikalūs ir, bet kokiai progai pasitaikius, labai mėgstame muzikuoti ir šokti. Pandemijos laikotarpis įpareigoja veiklas organizuoti lauke, todėl pradėjome įsirenginėti lauko muzikinę erdvę. Jau turime sceną, keletą savos gamybos instrumentų. Mes norėtume tinkamai derančio lauko muzikos instrumentų ansamblio ir įrangos, skirtos šitai erdvei, kad galėtume tobulėti, mėgautis grojimu kartu ir tiesiog gerai leisti laiką.

„Pajiešmenių T BRASS“ susikūrė 2016...

„Pajiešmenių T BRASS“ susikūrė 2016 m. lapkričio mėn. Orkestras suvienijo nemažą būrį skirtingo amžiaus ir socialinio sluoksnio kaimo vaikų bei jaunimo. Jaunieji muzikantai repetuoja kone kasdien. Paruošę muzikinę programą dalyvauja įvairiuose projektuose, bendradarbiauja su skirtingų žanrų atlikėjais. Koncertuoja miestų ir miestelių renginiuose, rengia stovyklas.

 

„Džiaugiamės, kad vyksta tokie konkursai, kurie remia mėgėjišką meną. Visada stengiamės naudotis projektinėmis lėšomis, kitomis paramomis, nes tai pagrindiniai šaltiniai įsigyjant inventorių. Augantis orkestrantų lygis reikalauja kokybiškesnių instrumentų, taip pat norime papildyti savo sudėtį. O priimant naujus narius - mokomosios medžiagos, vakarietiškos metodikos ir jaukesnės aplinkos.“

 

Vilkijos gimnazijos mokiniams labai reikalingas muzikos...

Vilkijos gimnazijos mokiniams labai reikalingas muzikos kabinetas, neturime net paprasčiausių muzikos instrumentų, jau nekalbame apie garso aparatūrą. Labai norėtume laimėti.

Esame iš dzūkijos krašto. Esame kūrybingi,...

Esame iš dzūkijos krašto. Esame kūrybingi, žingeidūs ir talentingi. Norime su muzika žengti į priekį, todėl norėtume gauti dovanų afrikietiškus būgnus, ukulėles, spalvotus vamzdžius. Labai pasenusi mūsų garso aparatūra. Kadangi prie mokyklos turime lauko klasę, būtų tikrai smagu ten pat turėti ir lauko instrumentus.

Kauno rajono Babtų gimnazija turi nemažai gabių...

Kauno rajono Babtų gimnazija turi nemažai gabių muzikai vaikų, tačiau muzikiniam ugdymui labai padėtų kokybiškas pianinas ar ukulėles muzikavimui, savo muzikos klasėje.

Prieš keturis metus, keturi Darbėnų gimnazijos...

Prieš keturis metus, keturi Darbėnų gimnazijos moksleiviai norėdami tobulėti ir groti susibūrė į grupę. Nors grupės nariai jauni, jie nestokoja entuziazmo, tai skatina juos judėti pirmyn ir kelti sau naujus tikslus. Mokinių grupė “All forever” kuria savo dainas (viena jų "Nesvarbu"), aktyviai dalyvauja įvairiuose koncertuose (Kretingos, Šventosios, Klaipėdos, Rusnės, Vilniaus miestuose). Sunkumų sudaro tai, kad trūksta muzikos instrumentų ir klasės įrengimo, nes šiuo metu mokiniai savo studiją įkūrė gimnazijos sandėlyje, bei groja su prastos kokybės instrumentais.

 

Esant galimybei turėti pilnai įrengta muzikos klasę su kokybiškais instrumentais mokiniai tobulėtų dar labiau ir džiugintų klausytojus atliekamais kūriniais.

Mes LSMU gimnazijos choras ,,Ave musica" labai...

Mes LSMU gimnazijos choras ,,Ave musica" labai norime atnaujintos klasės-studijos, mes dainingi, muzikalūs, išradingi. Mums muzika kaip gaivaus oro gūsis. Gimnazijoje tiek daug muzikuojančių, kad netelpame po vienu stogu. Atradome patalpas muzikavimui, tačiau joms reikia atnaujinimo. Ir būsime dėkingi už pagalbą. Nebūsime skolingi, visada galime dovanoti jums koncertą, renginį labdaros koncertą ar dar ką nors. Mes esame čia ir muzika mus suartina.

"Muzikos alėja", tai vieta, kur gyvena muzika,...

"Muzikos alėja", tai vieta, kur gyvena muzika, draugystė, šypsenos, šviesa, ateitis.

Reikalinga muzikos klasė ir garso aparatūra repeticijoms...

Reikalinga muzikos klasė ir garso aparatūra repeticijoms ir pamokoms.

Specialiojo ugdymo centre mokosi 80 vaikų turinčių...

Specialiojo ugdymo centre mokosi 80 vaikų turinčių įvairią negalią. Šioje ugdymo įstaigoje dirbu dvylika metų ir pastebėjau didžiulę sėkmę ugdant vaikus spalvų muzikos pagalba. Ne kartą lankiausi Brūzgų vadovaujamame žmonių su negalia spalvų muzikos orkestre ir džiaugiausi muzikavimo sėkme. Mūsų ugdymo centre vaikai labai noriai muzikuoja, pagal galimybes dalyvaujame miesto, rajono, šalies renginiuose, projektuose, festivaliuose ir kt.

 

Muzikos instrumentų materealinė bazė labai skurdi. Norėtume turėti daugiau melodinių klavišinių instrumentų, kad galėtume muzikuoti grupėmis. Smagu būtų turėti jaukią ir šiuolaikišką muzikos klasę, kad ir taip likimo nuskriausti vaikai patirtų daugiau šviesos ir džiugesio. Tikimės jūsų pagalbos.

Esame nedidelė miestelio mokykla, kuri labai mėgsta...

Esame nedidelė miestelio mokykla, kuri labai mėgsta muzikuoti. Mokykloje yra didžiųjų vaikų choras, pradinukų choras, ukulėlių ansamblis, kanklių ansamblis. Šiais mokslo metais turime naują, dažais dar kvepiantį muzikos kabinetą, kuris mielai atsinaujintų muzikos instrumentais. Mano kaip muzikos mokytojos tikslas šioje ugdymo įstaigoje yra - kiekviena klasė - muzikuojanti klasė. Tai reiškia, kad be būrelių, kur jau ateina muziką mylintys vaikai, gebėtų ir norėtų muzikuoti visi kiti likę. Svarbiausias mano tikslas, kad vaikai mylėtų muziką.

Mūsų mokykla turi senas muzikavimo tradicijas, ir daug...

Mūsų mokykla turi senas muzikavimo tradicijas, ir daug muzikuojančio jaunimo. Todėl manau, kad atsinaujinimas mums labai svarbus.

Kas gali būti kilniau už pagalbą žmonėms įgyvendinant jų...

Kas gali būti kilniau už pagalbą žmonėms įgyvendinant jų troškimą muzikuoti!

 

Neįgaliųjų centras „Klaipėdos lakštutė“ padeda jaunuoliams atskleisti muzikinius gebėjimus ir patirti muzikavimo bendrystės džiaugsmą grojant ansamblyje. Deja, dėl instrumentų trūkumo ir prastos, susidėvėjusios būklės, ženkliai yra ribojamas dalyvių skaičius muzikiniame ansamblyje. Kad ansamblis galėtų surengti muzikinius pasirodymus, kolektyvui tenka skolintis instrumentus iš kitų įstaigų ir gerų žmonių. Todėl bet kokie muzikos instrumentai ar garso įrenginiai būtų labai reikalingi šiems ypatingiems žmonėms. Ačiū visiems, kurie mus supranta ir palaiko!

Muzika – mums dieviškas skambesys,...

Muzika – mums dieviškas skambesys, suteikiantis naujų jėgų ir uždega šviesą judėti pirmyn. Mums patinka dainuoti, mums patinka muzikuoti, esame visų renginių, koncertų aktyvūs dalyviai, švenčių organizatoriai... Muzikuojame per pamokas, per pertraukas, kieme, gatvėje... Į kasmetinius mūsų renginius ateina daugybė žiūrovų. Visa progimnazijos bendruomenė kartu leidžiasi į muzikinę kelionę...... Kartu su mumis muzikuoja mokytojai, tėvai, mokiniai. Muzika iš tiesų mus suartina...

 

Mūsų progimnazijai labai reikalingos šiuolaikinės jaukios patalpos, kuriose galėtume muzikuoti visi drauge atnaujintų instrumentų pagalba... Norime daugiau patyrinėti, labiau pajusti ir išgirsti įvairius garsus. To mūsų progimnazijai labai trūksta...Apie tai svajojame, svajonėmis tikime ir jos išsipildo...

Esame aktyvi, žingeidi, jaunatviška bendruomenė....

Esame aktyvi, žingeidi, jaunatviška bendruomenė. Pradėjome bendrą veiklą su šokiu Jerusalema, bet nenorime sustoti. Planuojame ir dainuoti, ir šokti, ir groti mokytis. Norime įkurti bendruomenei jaukią erdvę, kurioje galėtume laisvai leisti lietis mūsų kūrybiškumui ir aktyvumui.

Mes maži, bet labai talentingi, begalo nuoširdūs...

Mes maži, bet labai talentingi, begalo nuoširdūs ir muzikalūs vaikai. Mūsų laabai daug, tad ir mūsų lūkesčiai nemaži. Mūsų pamokos nėra stereotipinės, ar vien dainom apipintos. Mūsų pamokas lydi būgnai, bongeliai, visi mušamieji instrumentai, bet mes jų turime tik saujelę, o reikėtų gi daugiau, juk kiekviena maža širdelė nori pačiupinėti, pagroti instrumentais ir sukurti nuostabų orkestrą.Tad mes mažieji būtume be galo laimingi, jeigu būtent mums ši galimybė atitektų, taip MUZIKA mus pakeltų ant sparnų ir kartu sukurtume stebuklą - iš skirtingų muzikos garsų. Nors mes maži, bet mūsų troškimas didelis!

 

Taip pat mums būtina susipažinti, pačiupinėti ir išbandyti instrumentus, juk mes jūsų ateitis. Joks paveikslėlis ar video įrašas neatstos tikro, realaus instrumento, kuris skleidžia garsą, suteikia džiaugsmo ir leidžia mums kurti čia ir dabar. Norime įgyvendinti daug projektų, bet va reikia tam ir priemonių. Lauksim gerų naujienų - Mažieji "Pilaituko" vaikai.

Mūsų vaikam labai reikėtų muzikos salės atnaujinimo,...

Mūsų vaikam labai reikėtų muzikos salės atnaujinimo, kurioje vaikučiai pajaustų ne tik džiaugsmą kartu muzikuojant su draugais, bet, kad ir pati aplinka skatintų vaiką patirti dar daugiau emocijų.

Mokymosi aplinkos įtaka mokinių motyvacijai ir...

Mokymosi aplinkos įtaka mokinių motyvacijai ir pasiekimams, yra vienas iš reikšmingiausių įrankių mokymosi procese. Gera ir įkvepianti mokymosi aplinka padeda formuotis kūrybiškumui, mokinių kultūrai, savarankiškumui ir atsakomybei, skatina norą mokytis, muzikuoti, bendrauti ir veikti kartu su bendraklasiais, mokytoju.

 

Mokymosi aplinkos įranga ir priemonės turėtų atitikti šiuolaikinius ugdymo poreikius. Tokią muzikos klasę norėtųsi turėti Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos Blindžių skyriuje. Čia muzikos kabinetas nėra pritaikytas muzikuoti, todėl labai reikia pertvarkyti bei sukurti šiuolaikišką muzikos mokymosi erdvę. Klasėje stovi seni dideli suolai, o kėdės su atlenkiamais staliukais yra daug universalesnės, patogu organizuoti įvairią veiklą: darbus grupėse, ritmavimo užsiėmimus, šokių mokymus, judėjimą pagal skambančią muziką ir t. t.

 

Taip pat būtinas ir elektrinis pianinas, kurį, reikalui esant, galima pernešti. Nemažiau svarbi mokymosi procese yra ir gera akustika bei akustinės erdvės skaitmenizavimas. Taikomos akustinės priemonės padeda aktyviai dėstant, nereikia įtempti balso ir su mokiniais galima bendrauti labiau atsipalaidavus. Tokiu būdu klasės patalpoje sumažinami neramumai dėl patalpų akustinės kokybės, gerėja mokinių drausmė ir gebėjimas susikaupti. Prikabintame video dainuoja mergaitės (viena iš Teams platformos), kurias būtent muzika ir sujungė.

 

Prie klubo "Dainos teatras" įsikūręs gospel...

Prie klubo "Dainos teatras" įsikūręs gospel choras Gloria-unikalus draugų, šeimų, giminaičių choras, kurį vienija gospel muzika. Choras gyvuoja 10 metų. Tai reprezentacinis Tauragės krašto choras. Šis kolektyvas jau 10 metų rengia koncertus, kurių metu surinkti pinigai aukojami vargstantiems, nuskriaustiems likimo žmonėms. Choras išskirtinai koncertuoja "gyvai".

Į viršų