„Pyragų diena“ – pasidalinkime gabalėliu gerumo!

 

 

Lapkričio 6 dieną, TV3 televizija organizuoja „Išsipildymo akcijos“ įkvėptą gražią iniciatyvą „Pyragų diena“.

 

Šią dieną visi geros valios žmonės raginami iškepti pyragą ir jo gabalėlius už sutartą kainą parduoti bendradarbiams, kolegoms ar bendramoksliams, o surinktas lėšas paaukoti sergančių vaikų paramos projektui „Išsipildymo akcija“.

 

Prisijunkite prie „Pyragų dienos“ – kepkite, skanaukite ir dalinkitės gerumu! 

 

Socialiniuose tinkluose su visais dalinkitės pyragų nuotraukomis ir žymėkite #PyraguDiena bei #IssipildymoAkcija.

 

 

Lapkričio 6 d. - Pyragų diena!
Anonsas
Video Video
Lapkričio 6 d. - Pyragų diena!


 

Konkursas baigėsi, sveikiname laimėtojus!

 

Dvigumus kvietimus į "Lumina Park Vilnius" laimėjo: 


****[email protected]
****[email protected]
****[email protected]
****[email protected]
***ute.***[email protected]

DALYVIŲ RECEPTAI

Konkursas pasibaigęs

Obuolių pyragas Dariau viską nuo akies, tai sunku... Obuolių pyragas Dariau viską nuo akies, tai sunku pasakyti receptą.
1 stiklinė smulkiai trintų morkų, 1 stiklinė smulkiai... 1 stiklinė smulkiai trintų morkų, 1 stiklinė smulkiai tarkuotu apelsinų žievelių, 3 stiklinės miltų, 3 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, po pusę stiklinės grietinės ir aliejaus, ziupsnelis druskos, po 1 arb šaukštą sodos ir cinamono. Kepti apie 45min 180'
 1
Šiemet pyragai 2, tinginys formelėse ir keksas su... Šiemet pyragai 2, tinginys formelėse ir keksas su razinomis. Tinginys: 3 pokeliai sausainių (2 "arbatinių" ir 1 šokoladinių), 180g sviesto, 1 skardinė (380g) saldinto kondensuoto pieno, keli šaukštai riešutų sviesto, kakavos norimai spalvai išgauti. Sausainius sulaužyti. Kitus produktus ištirpinti puode ir išmaišyti iki vienalytės masės. Sumaišyti su sulaužytais sausainiais, gerai išmaišyti. Masę sudėti į norimą formą ir dėti į šaldytuvą bent keletui valandų. Keksas su razinomis: 300 gramų miltų 200 gramų sviesto 100 gramų grietinės 200 gramų cukraus 3 vienetai kiaušinių 1.5 šaukštelio kepimo miltelių 100 gramų razinų Razinas užpilkite stipria karšta arbata, kad jos truputį pabrinktų, kol ruošime tešlą (arba galima užpilti brendžiu, romu, ar sultimis). Minkštą kambario temperatūros sviestą gerai mikseriu išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Plakant įmaišyti grietinę. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno. Įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turėtų gautis daugmaž grietinės tirštumo. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar šiek tiek miltų, o jeigu tirštesnė - galite įmaišyti dar šiek tiek grietinės. Razinas nusunkiame, gerai nuvarviname ir apvoliojame truputyje (daugmaž šaukšte) miltų, jog kepdamos razinos nenusėstų į dugną. Razinas sudedame į tešlą ir gerai išmaišome. Masę supilame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - jeigu įkišus jį į kekso vidurį ištrauksite neapsivėlusį tešla, vadinasi iškepė. Iškepus leidžiame keksui šiek tiek atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių. Pjaustome tik visiškai visiškai atvėsusį.
Tešlai: 2 stiklinių miltų 200 g šalto sviesto 1... Tešlai: 2 stiklinių miltų 200 g šalto sviesto 1 šaukšto cukraus trupučio druskos trupučio vandens Įdarui: 1 l virto arba garinto moliūgo tyrės 200 g grietinės 3 kiaušinių stiklinės cukraus trupučio cinamono šlakelio citrinų sulčių 100 g džiovintų slyvų trupučio kažkokio alkoholio (aš turėjau slyvų likerio, recepte siūlo naudoti vermutą) Pirmiausia reiktų pagaminti kapotą tešlą. Labai patogu ją kapoti tiesiog ant spintelės. Sumaišyti miltus su cukrum ir druska ir gabalėliais ant miltų užmesti sviestą. Imti po didelį peilį į kiekvieną ranką ir kapoti! (Su dviem - greičiau). Kai vietoje sviesto ir miltų atsiranda trupinukai, užpilti porą šaukštų vandens, suminkyti tešlą ir įviniojus ją į maistinę plėvelę, dėti, maždaug valandai, į šaldytuvą. Jei moliūgas ne tyrės pavidalo, jį tiesiog supjaustyti ir mesti į garų puodą arba vandenį ir pavirti kol suminkštėja. Tuomet viską sublenderinti ir štai tyrė yra. Kol verda moliūgas, galima pasiruošti slyvas. Jas dėti į puodą, užpilti alkoholiu ir maždaug trečdaliu stiklinės cukraus, ir virti, kol alkoholis išgaruoja, o slyvos suminkštėja. Įdarui: kiaušinius gerai išplakti su likusiu cukrumi, dėti grietinę, moliūgų tyrę, cinamoną ir įpylus šlakelį citrinos sulčių, dar kartą viską gerai permaišyti. Atšaldytą tešlą iškočioti ir iškloti ja skardą (tuo metu turėjau nedidelę kvadratinę formą bei pailgą keksinę, todėl gavosi du, keistos formos tartai). Ant tešlos sudėti slyvas (kartu su susidariusiu sirupu) ir užpilti moliūgų masę. Dėti į įkaitusią orkaitę maždaug 50-čiai minučių, tačiau, kepti ne itin didelėje temperatūroje.
,,Gudručių” tinginys 1 kg sausainių 2 indeliai... ,,Gudručių” tinginys 1 kg sausainių 2 indeliai kondensuoto pieno (saldaus) 300 g sviesto 3-4 šaukštai kakavos
Sūrio pyragas: 180 g kvadratinių sausainių (pvz.... Sūrio pyragas: 180 g kvadratinių sausainių (pvz. gaidelis), 90 g sviesto Ingredientai turi būti kambario temperatūros: 500 g varškės sūrio pyragui, 100 ml grietinėlės 30 %, 2 kiaušiniai, 100 g cukraus, 1,5 šaukšto miltų, 2-3 šaukštai Rududu (galima ir be), pusė šaukštelio vanilinio cukraus Sausainius susmulkinti iki trupinėlių ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Masę sukrėsti į kepimo formą 18 cm (kepimo formos dugną iškloju kepimo popieriumi) ir paskirstyti per visą formą. Šaukštu arba nedidele stikline spaudžiant suformuoti pagrindą ir įdėti į šaldytuvą 30 min. Varškę, grietinėlę, kiaušinius, miltus, rududu, cukrų ir vanilinį cukrų sudėti į dubenį ir išplakti iki vientisos masės (ilgai neplakti, tik iki vientisos masės). Gautą mišinį sukrėsti ant sausainių pagrindo. 10 minučių kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, po 10 minučių temperatūrą sumažinti iki 120 laipsnių ir dar kepti apie 80- 90 min.). Iškepusį pyragą palikti orkaitėje apie 15 minučių, po to pradaryti orkaitės dureles ir laikyti iki kol visiškai atvės (tarp durelių įdedu medinį šaukštą, kad būtų nedidelis tarpas ir taip palieku). Atvėsus įdėti į šaldytuvą kelioms valandoms, galima visai nakčiai.
2kiausiniai.200g cukraus.200g morku.2 saukštai... 2kiausiniai.200g cukraus.200g morku.2 saukštai grietines.250g miltų.2 arb śauk kepimo milteliu.80g riesutų(nebutina)
https://www.sauletavirtuve.lt/klasikinis-medaus-tortas/ https://www.sauletavirtuve.lt/klasikinis-medaus-tortas/
Ingredientai 4 kiaušiniai 180 g cukraus 2 šaukšteliai... Ingredientai 4 kiaušiniai 180 g cukraus 2 šaukšteliai vanilinio cukraus 170 g sviesto 150 g grietinės (30% rieb.) 270 g kvietinių miltų 2 šaukšteliai kepimo miltelių (nubrauktu kaupu) 0,5 šaukštelio druskos 4 šaukštai aguonų šiek tiek sviesto ir manų kruopų kepimo formai paruošti Gaminimo eiga Į dubenį mušu kiaušinius, supilu cukrų ir vanilinį cukrų. Plaku elektriniu arba rankiniu plaktuvu, kol masė tampa beveik balta ir puri. Tai užtrunka kelias minutes. Į kiaušinių masę dedu grietinę ir pilu atvėsintą ištirpintą sviestą. Išplaku iki vientisos masės. Dabar į masę dedu sausuosius ingredientus: miltus, aguonas, kepimo miltelius ir druską. Išmaišau šaukštu, kol nelieka miltų gumuliukų. Kekso formą gausiai ir atidžiai ištepu sviestu ir pabarstau manų kruopomis, kad iškepusį keksą būtų lengva iš jos išimti. Į paruoštą kepimo formą supilu tešlą. Keksą kepu iš anksto įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje be vėjelio apie 40 min., kol jis iškyla ir rusvai apskrunda, o į centrą įsmeigusi medinį pagaliuką jį ištraukiu neaplipusį tešla.
Obuolių pyragas Tešla: 200gr - sviesto 15... Obuolių pyragas Tešla: 200gr - sviesto 15 v.š. -miltų 4 v.š. -cukraus 2 a.š -kepimo miltelių 1 pak. - vanilinio cukraus Sviestą ištirpinam ant garų, į miltus sudedam kepimo miltelius , vanilę ir cukrų išmaisom ir pilam į atvesusį sviestą, minkom tešlą iki stambių trupinių. Į išteptą aliejumi skardą klojam padą, tiesiog imam dedam paruoštą tešlą prispaudžiam ir suformuojam padą , 1/3 tešlos paliekam užbarstyti viršuj. Kremas: 2 - kiaušiniai 6 v.š -cukraus 400g- grietinės ( tinka 15 arba 20 %) 1 vnt - citrinos Išsukam kiaušinius su cukrumi , nutarkuojam citrinos žievelę. Kremą išplakam. Obuolius supjaustom ir dedam ant tešlos , po to užpilam paruoštą kremą, ant viršaus sudedam likusią tešlą ir kepam 180 C apie 1h15min.
Sloksniuota tešla gardinta aviečių uogiene Sloksniuota tešla gardinta aviečių uogiene
2 obuoliai Dubenėlis šaldytų šilauogių Dubenėlis... 2 obuoliai Dubenėlis šaldytų šilauogių Dubenėlis šaldytų braškių 1 stiklinė manų 1 stiklinė miltų 0.5 stiklinės cukraus 100 gr sviesto Sausus produktus sumaišome. Uogas ir obuolius taip pat sumaišome. Viską sluoksniuojame į kepimo formą - miltai, uogos, miltai, uogos, miltai. Ant viršaus dedame plonai pjaustytą sviestą. Kepame 190 laispsnių orkaitėje su vėju 45min.
Ingridientai: 150 g miltų 100 g sviesto 2 kiaušinių... Ingridientai: 150 g miltų 100 g sviesto 2 kiaušinių tryniai Pusė šaukštelio kepimo miltelių 2 šaukštai cukraus pudros 2 kiaušinių baltymai 100 g cukraus (pagal skonį) Uogienė/uogos 2 - 3 šaukštai krakmolo Šaltą sviestą, miltus, kiaušinių trynius, cukraus pudrą ir kepimo miltelius sujungti į vientisą masę (šaltą sviestą galima sutarkuoti arba supjaustyti mažesniais gabalėliais ir išminkyti). Tešlą tolygiai paskirstyti kepimo formoje (20 cm), kepti apie 15-20 min. 170-180 laipsnių. Kiaušinių baltymus plakti ir palaipsniui berti cukrų. Plakti iki purios, standžios masės. Ant atvėsusio pagrindo sukrėsti uogienę sumaišytą su krakmolu (naudojau braškių uogienę). Ant viršaus baltymų kremą. Kepti 150 laipsnių temperatūroje 20 min, po to sumažinti iki 90 laipsnių ir dar kepti 10 min.
1 stikline cukraus 1 stikline miltu 5 kiausiniai 200g... 1 stikline cukraus 1 stikline miltu 5 kiausiniai 200g sviesto 1 saukstelis kepimo milteliu 0.5 saukstelio vanilinio cukraus Truputi citrinos sulciu Gaminimas: Kiausinius gerai isplakti iberti cukraus, vanilinio cukraus, sviesta istirpinam ir toliau visus ingridientus dedam ir gerai ismaisom( as darau viska su mikseriu) i orkaite ir kepam apie 35min
Sausainiai Sausainiai
 32
Tešlai : 1 Kiaušinio , 100 g šalto...

Tešlai : 1 Kiaušinio , 100 g šalto sviesto , 3 šaukštai cukraus , 175 g miltų . Kremui : 250 g maskarponio , 65 g miltelinio cukraus , 1 šaukštelis vanilinio cukraus , 250 g riebios grietinėlės .

Pagrindui reikes: * 2 pakelių sausainių (gaidelis,... Pagrindui reikes: * 2 pakelių sausainių (gaidelis, selga.) * 60 g. sviesto Įdarui reikes: * 500 g. maskarponés súrio arba (250g. maskarpones ir 200g. Philadelphia) * 80 g. cukraus * 1v.s. krakmolo * 2 kiaušinių * 60 ml riebios grietinélés * 1 v.s. vanilinio cukraus Karamelei: * 200 g. cukraus * 80 g. sviesto * Ziupsnelis druskos * 130 ml. grietinéles * ~250 g. riesutai megiami Eiga: * Sausainius sutriname iki trupinių ir sumaisome su tirpintu sviestu. * Kepimo forma isklojame kepimo popieriumi ir suberiame sausainiu mase, ja spausdami pirstais suformuojame pagrinda su borteliais. * Dedame į orkaite ir kepame 180 laipsnių 10 minuciu. Atvesiname. * Ruosiame įdara - dubenyje isplakame kremini sūri su cukrumi ir kiausiniais iki tolygios mases. Suberiame krakmola ir dar kart isplakame. Pilame grietinele ir vanilini cukru ir dar karta isplakame iki tolygios mases. * Paruosta įdara pilame ant atvésusio pagrindo. * Pyraga dedame i 220 laipsniu orkaite ir kepame 15 minuciu. Sumaziname orkaites temperatura iki 130 laipsniu ir kepame dar 40 minuciu. * Isimane pyraga ir leidziame visiskai atvesti. * Kol pyragas kepa ir vesta - pasiruosiame karamele. * Cukru nuolat maisydami istirpiname keptuveje, dedame sviesta ir druska, jiems istirpus pilame grietinele ir sildome kol viskas susijungs i grazia bendra mase. Atvesiname karamele. Ja galima laikyti ir saldytuve keleta savaičių. * Atsalus pyragui ir karamelei, dedame pakepintus-smulkintus riesutus ir pilame karamele. SKANAUS
Tešlai:1 kiaušinio 200 g cukraus 2 valg. š. šokoladinės... Tešlai:1 kiaušinio 200 g cukraus 2 valg. š. šokoladinės kakavos 300 g miltų 1 arb.š. kepimo miltelių.Varškės įdarui: 500 g liesos varškės 170 g riebios grietinės 50 g kukurūzų krakmolo 100 g cukraus 4 kiaušinių
 107
4 vnt.kiausiniu,100 g.cukraus.120 g.miltu.1...

4 vnt.kiausiniu,100 g.cukraus.120 g.miltu.1 arb.saukstelis kep.milteliu.4 obuoliai

400 g miltų 2 v. š. kakavos miltelių 1 a....

400 g miltų 2 v. š. kakavos miltelių 1 a. š. kepimo miltelių 200 g sviesto 4 kiaušiniai 200 g cukraus 1 a. š. vanilės 100 g šokolado 230 ml pieno Mėtų lapelių 200 g grietinėlės PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Torto formos kepimo formą iškloti sviestiniu popieriui, patepti sviestu. Minkštą sviestą išmaišyti su cukrumi, kiaušiniais, vanile, kakava. Gerai viską išplakti iki putų. Pieną su grietinėle ir mėtomis pakaitinti. Šokoladą ištirpinti dubenėlyje virš verdančio vandens. Šokoladą sumaišyti su šiltu pienu, mėtų lapelius išimti, dalį mišinio supilti į bendrą masę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, visas gautas mases sumaišyti į vieną. Tešlą pilti į kepimo formą, kepti 1 valandą. Tortui iškepus sutepti paliktą pieno ir šokolado mase ir palikti per naktį sustingti

Ingredientai 5 vidutinio dydžio obuolių 3 kiaušinių, L... Ingredientai 5 vidutinio dydžio obuolių 3 kiaušinių, L dydžio 200 g grietinės (naudojau 12 proc. grietinę) 100 g sviesto, ištirpinto 130 g (2/3 st.) cukraus vanilinio cukraus 200 g (1 1/2 st.) kvietinių miltų 1 arbat. š. kepimo miltelių 1/2 arbat. š. sodos Apibarstymui 1 arbat. š. cinamono 1 valg. š. cukraus Gaminimas Nulupti obuolius. Pasiruošti su 2 indus obuoliams: į vieną indą sudėti 3 gan plonomis skiltelėmis pjaustytus obuolius, o kitą – 2 obuolius. Inde šluotele išplakti kiaušinius ir cukrų, vaniliną. Plakti apie 1 min., kol cukrus pradės tirpti. Supilti grietinę, atvėsintą sviestą. Viską išplakti. Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską. Juos suberti į drėgnų ingredientų masę. Šluotele išmaišyti iki vientisos tešlos. Jos nepermaišyti. Tešlą sumaišyti su 3 obuolių skiltelėmis. Į 22 cm kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių, šonus patepti sviestu. Sukrėsti tešlą. Ant viršaus sudėti likusių 2 obuolių skilteles. Sumaišyti šaukštą cukraus ir cinamoną. Juos užberti ant pyrago viršaus. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. -1 val. (aš kepiau apie 1 val.) ar kol viršus bus lengvai apskrudęs ir į vidų įdūrus mediniu pagaliuku jis bus sausas.
Reikės: 200 g sviesto 1 indelio kondensuoto pieno 3...

Reikės: 200 g sviesto 1 indelio kondensuoto pieno 3 šaukštų kakavos 3 pakelių sausainių Gaidelis 2–3 saujų mėgstamų riešutų 1. Sausainius sulaužome gabalėliais. Sumaišome su riešutais. 2. Ant ugnies ištirpiname sviestą. Sumaišome jį su kondensuotu pienu. Beriame kakavą ir vėl viską sumaišome. 3. Pilame gautą mišinį ant sausainių bei riešutų ir viską gerai išmaišome. 4. Gautą masę krečiame į kepimo popieriumi išklotą formą, uždengiame kepimo popieriumi ir gerai paspaudžiame. Prislegiame kuo nors sunkesniu ir statome į šaldytuvą sustingti per naktį.

INGREDIENTAI Biskvitams: 5 didelių kiaušinių 1...

INGREDIENTAI Biskvitams: 5 didelių kiaušinių 1 stiklinės (200 g) cukraus 1 arb. š. vanilės ekstrakto 1/4 stiklinės (65 ml) aliejaus 1 1/2 stiklinės + 2 valg. š. (230 g) miltų 2 arb. š. kepimo miltelių Kremui: 1 indelio (385 g) kondensuoto pieno 180 g sviesto (82 proc. riebumo) 450 g grietinėlės (36 proc. riebumo) 50 g kokoso drožlių Biskvitų sulaistymui: 3/4 stiklinės (190 ml) vandens 2 citrinų sulčių 2 arb. š. cukraus GAMINIMO EIGA IŠKEPKITE BISKVITUS 1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ºC temperatūros. 2. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanilės ekstraktu, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). 3. Toliau plakant, silpna srovele supilkite aliejų, minutę paplakite. 4. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišykite nuo dugno link viršaus, kol tešla taps vientisa. 5. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 22 cm skersmens kepimo indą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. 6. Leiskite atvėsti praviroje orkaitėje. Atvėsusį perpjaukite į keturias dalis, taip pasiruošdami keturis torto biskvitus. PARUOŠKITE KREMĄ 1. Kambario temperatūros sviestą išplakite su tokios pat kambario temperatūros kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Suberkite kokoso drožles iš išmaišykite. 2. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir per kelias dalis lengvais judesiais įmaišykite į sviestinį kremą. Turite gauti lygios vientisos konsistencijos kremą. Kol sluoksniuosite tortą, laikykite šaldytuve. PARUOŠKITE SIRUPĄ BISKVITŲ SULAISTYMUI 1. Visus produktus sumaišykite, kol cukrus ištirps. SURINKITE IR PAPUOŠKITE TORTĄ 1. Pasiruoškite torto lėkštę, į jos centrą pastatykite 23 – 24 cm skersmens torto formos bortelius. 2. Į bortelius dėkite pirmąjį biskvitą, jį sulaistykite citrinų sirupu. Aplink biskvitą, glausdami prie tortinės bortelių, plokščiosiomis puselėmis į vidų, nupjautais galais į apačią, ratu išdėliokite citrinų sirupe sekundę pamirkytus (plokščiąją pirštelio pusę tik sekundei merkite į paruoštą drėkinimui sirupą ir greitai ištraukite!) biskvitinius pirštelius. 3. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleiskite ketvirtadalį paruošto kremo. 4. Dėkite antrąjį biskvitą, šiek tiek paspauskite delnais, sulaistykite citrinų sirupu ir paskleiskite antrąjį ketvirtadalį kremo. Lygiai taip pat susluoksniuokite likusius du biskvitus. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. 5. Torto paviršių išlyginkite ir dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms. https://www.sauletavirtuve.lt/tortas-raffaello/

Šokoladinis keksas 200 g sviesto...

Šokoladinis keksas 200 g sviesto (minkšto) 200 g cukraus 3 vnt. kiaušinių 200 g miltų 1 šaukštelio kepimo miltelių 50 g kakavos miltelių (nesaldintos) 80 g juodojo šokolado 80 - 100 g migdolų riešutų Gaminimas Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus bei kepimo miltelius. Išmaišykite. Kakavos miltelius užpilkite 30-40 ml karšto vandens ir išmaišykite, kad būtų vientisa masė. Gautą masę įmaišykite į tešlą. Migdolų riešutus bei juodąjį šokoladą susmulkinkite peiliu. Berkite į tešlą ir dar kartą ją išmaišykite. Kekso formą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą. Kepkite orkaitėje apie 45-55 minutes. Kepimo pabaigoje mediniu pagaliuku vis patikrinkite, ar keksas dar neiškepė - kai medinis pagaliukas bus sausas, kepinys bus iškepęs.

Grybų pyragas su šampinjonais Didelėje keptuvėje...

Grybų pyragas su šampinjonais Didelėje keptuvėje iki vidutinės kaitros įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite smulkintus grybus, svogūnus ir česnaką bei kepkite apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės. Sumažinkite kaitrą, sudėkite grietinę ir šviežiai smulkintus krapus. Pamaišykite ir troškinkite dar apie 10 minučių. Paimkite sluoksniuotos tešlos lakštus ir išklokite jais aliejumi pateptą kepimo indą. Ant viršaus supilkite grybų įdarą. Viršų užklokite dar vienu sluoksniu tešlos ir šakute įpjaukite viršutinį sluoksnį, kad išeitų karštis. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite apie 40 minučių, kol apskrus.

 6
Receptas: 500 g kvietinių miltų... Receptas: 500 g kvietinių miltų 250 g šalto sviesto 200 g miltelinio cukraus 2 kiaušinių 2–3 valg. š. šalto vandens Šaukštelis vanilinio cukraus ir žiupsnelio druskos, uogienė
Niujorkietiškas sūrio pyragas kilogramas kreminės... Niujorkietiškas sūrio pyragas kilogramas kreminės varškės 200 gramų cukraus (arba pagal skonį) 5 vienetai kiaušinių 3 šaukštai miltų (arba krakmolo) 100 mililitrų grietinėlės (arba grietinės) 2 šaukšteliai vanilinio cukraus PAGRINDUI: 1 pakelis šokoladinių sausainių (Gaidelio tipo) 1 žiupsnelis druskos 2 šaukštai cukraus 80 gramų sviesto Pagrindui sausainius sumalti iki miltų, sumaišyti juos su dviem šaukštais cukraus ir žiupsniu druskos. Užpilti viską tripintu sviestu ir gerai išmaišius (jei masė gaunasi biri, įpilti dar truputėlį sviesto) sukrėsti į formą (naudojau 26 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi. Pagrindą gerai suslėgti šaukštu ir dėti į šaldytuvą pastovėti, kol bus pagamintas varškės sluoksnis. Inde sumaišyti kreminę varškę, cukrų, vanilinį cukrų bei miltus. Cheesecake'o maišymui aš naudoju rankinį elektrinį trintuvą. Po vieną sumušti kiaušinius, po kiekvieno labai gerai išplakti. Supilti grietinėlę. Darkart perplakti ir supilti masę į formą su pyrago pagrindu. Ji būna skysta – taip ir turi būti. Pyragą atsargiai dėti į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę, ir kepti apie 15 minučių, tuomet temperatūrą mažinti iki maždaug 120 ir kepti dar apie valandą. Iškepęs jis bus tada, kai visas pyragas bus daugmaž tvirtas, tik vidurys dar švelniai siūbuojantis. Sūrpyragį visiškai atvėsinti kambario temperatūroje ir dėti per naktį (ar bent jau 3 - 4 valandoms) į šaldytuvą (uždengus maistine plėvele, kad neprisigertų skaniųjų šaldytuvo kvapų).
Labai greitai nuo stalo pradingstantis varškėtis su... Labai greitai nuo stalo pradingstantis varškėtis su apelsinais :) 500 gramų varškės 5 kiaušiniai 220 gramų miltų 100 gramų cukraus 1 didelis apelsinas arba 2 maži 60 gramų sviesto 1.5 šaukštelio sodos (negesiname grietinėje arba graikiškame jogurte) Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame su cukrumi iki standžių putų. Kitame inde išplakame kiaušinių trynius, sodą, varškę, apelsino žievelę ir sultis. Nutarkuojame 1 apelsino žievelę ir per sietelį išspaudžiame sultis. Pilame tirpintą sviestą. Kai viskas išsimaišo, po truputį sudedame kiaušinių baltymus ir pabaigoje miltus. Kepame 170 laispsnių įkaitintoje orkaitėje 40-60min, priklauso nuo orkaitės. Galima apipilti padažu, apelsinų sultys, vanilė, graikiškas jogurtas ir cukraus pudra.
Obuolių Pyragas Obuolių Pyragas
Biskvitinis karamelės - grietinės tortas :) Biskvitinis karamelės - grietinės tortas :)
INGREDIENTAI: PAGRINDUI: 150 gramų sausainių... INGREDIENTAI: PAGRINDUI: 150 gramų sausainių (naudojau Gaidelio) 70 gramų sviesto 1 SLUOKSNIS: 200 gramų aguonų 80 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 50 gramų sviesto 2 šaukštai miltų 2 SLUOKSNIS: 300 gramų varškės 9% 250 gramų maskarponės sūrio 80 gramų grietinės 80 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 1 šaukštelis vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS 1. Pirmiausia pasiruoškite aguonas, tą galima padaryti ir iš vakaro. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti bent porai valandų (galima ir per naktį). Tada gerai nusunkite ir sutrinkite virtuvės kombainu ar blenderiu arba sumalkite mėsmale. 2. Pagrindui sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Apvalią formą atsegamais kraštais (naudojau 21 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi, į ją suberkite sausainių trupinius ir rankomis paspauskite suformuodami pyrago pagrindą. 3. Pagrindą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pie 10 min, jog truputį sutvirtėtų. Išimkite ir palikite šiek tiek atvėsti, o orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 145 laipsnių. 4. Kol kepa pagrindas, pasiruoškite aguonų ir maskarponės sūrio mases. Aguonų masei sumaltas aguonas sumaišykite su tirpintu sviestu, miltais, cukrumi bei kiaušiniais ir gerai išmaišykite iki masė bus vientisa. 5. Sūrio masei varškę pirmiausia sutrinkite elektriniu trintuvu, kad neliktų grūdelių. Maskarponę šaukštu išsukite su cukrumi, petrinta varške, grietine ir vaniliniu cukrumi iki vientisos konsistencijos. Po vieną muškite kiaušinius, gerai išmaišydami po kiekvieno. 6. Formos kraštus patepkite sviestu (arba aliejumi). Ant sausainių pagrindo dėkite aguonų masę, o ant jos atsargiai paskleiskite maskarponės masę. 7. Kepkite iki 145 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių (iki maskarponės masė bus tvirta šonuose, o viduryje gali dar šiek tiek liūliuoti). Tada lengvai praverkite orkaitės dureles ir leiskite pyragui pamažėl atvėsti orkaitėje. 8. Atvėsusį pyragą perkelkite į šaldytuvą ir ten prieš valgant palaikykite bent 4-6 valandas (idealu - per naktį). 9. Patiekdami pyrago viršų galite papuošti uogomis (sanguolės bei bruknės čia tinka tobulai), smulkintais riešutais ar net plakta grietinėle. Patarimai: • Kremą maišykite šaukštu, mikseriu neplakite, nes reikia tik kad masė būtų vientisa. Plakant į ją gali patekti per daug oro ir pyrago viršus kepant suskilinės. Arba galite maišyti virtuvės kombainu mažu greičiu naudodami tešlos maišymo (ne plakimo) antgalį. • Kremo ingredientai susimaišys tolygiausiai, jeigu visi bus kambario temperatūros. Idealu išimti juos iš šaldytuvo likus bent porai valandų iki gaminimo. • Pyragą kepkite orkaitės viduryje t.y. ne ant vidurinės lentynos, o kad pats pyragas būtų per vidurį, ne per arti kaitinimo elemento. Kaitinimo režimas iš viršaus bei apačios, be vėjelio. • Jei norite, kad pyragas iškeptų dar kremiškesnis, žaviai baltu viršumi, kepkite jį garuose, t.y. į pačią apatinę orkaitės lentyną įdėkite skardelę su karštu vandeniu. Kepant vanduo garuos ir palaikys tolygesnę kepimo temperatūrą. Svarbu - tokiu atveju pyrago formos dugną būtinai apvyniokite 2-3 sluoksniais folijos, jog vandens garai nesudrėkintų pyrago pagrindo.
Ingredientai biskvitui: 4vnt kiaušinių, 120g cukraus, 120... Ingredientai biskvitui: 4vnt kiaušinių, 120g cukraus, 120 kv. miltų, 1 šaukšt. vanilinio cukraus, žiupsnelis druskos. Kremui: 35% plakamosios grietinėlės, mango skonio tyrelės indelis, želatinos 0,040g. Puošimas: pagal norimą skonį:)
Plikytai tešlai: ¼ stiklinės (60 g) pieno ¼ stiklinės... Plikytai tešlai: ¼ stiklinės (60 g) pieno ¼ stiklinės (60 g) vandens 1 arb. š. cukraus žiupsnio druskos 40 g sviesto ½ stiklinės (70 g) miltų 2 didelių kiaušinių Plikytam vaniliniam kremui: 1 ¾ stiklinės (440 g) pieno ½ stiklinės (100 g) cukraus 1 arb. š. vanilinio cukraus 4 valg. š. kukurūzų krakmolo žiupsnio druskos 4 kiaušinių trynių 30 g sviesto Sviestiniam aviečių kremui: 220 g minkšto sviesto ½ stiklinės (160 g) aviečių džemo (pirktinio arba naminio) žiupsnio druskos 200 g šviežių aviečių
2vnt.kiaušinų, 190g.cukraus,180g.medaus... 2vnt.kiaušinų, 190g.cukraus,180g.medaus skysto,200g.grietinės 30%riebumo,250g.mitų, 30g.kepimo miltelų.
400 g moliūgų 3 kiaušinių 300 g miltų 300 g cukraus... 400 g moliūgų 3 kiaušinių 300 g miltų 300 g cukraus 2 šaukštų aliejus 2 šaukštųi graikiškų riešutų 1 pakelio kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Moliūgo minkštimą sutarkuoti burokine tarka ir sudėti į dubenį. Tada kartu įmušti kiaušinius, supilti cukrų, aliejų ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, riešutais ir sumaišyti viską kartu su moliūgo mase. Sudėkite masę į kepimo formą ir kepkite 180°C temp. apie 45 minutes.
Pyragas su varške ir obuoliais Pyragas su varške ir obuoliais
 3
Moliūgų pyragas 400 gramų moliūgų (nulupto, be sėklų)... Moliūgų pyragas 400 gramų moliūgų (nulupto, be sėklų) 250 gramų miltų 200 gramų cukraus 3 vienetai kiaušinių 150 gramų aliejaus 100 gramų razinų 1 šaukštas citrinų sulčių 2 šaukšteliai kepimo miltelių 2 šaukšteliai cinamono 1 šaukštelis vanilinio cukraus Išplakti kiaušinių baltymus atskirai, supilti į išplaktą masę kiaušinių baltymai, cukrus, aliejus, tarkuoti moliūgai, kepimo milteliai, vanilis cukrus. Galiausiai dedam miltus. Kepam 180C 50min. Nuotraukoje du keksai sudėti ir dekoruoti kaip moliūgas.
5 obuoliai 1/2 stiklinės cukraus 2 kiaušiniai 1... 5 obuoliai 1/2 stiklinės cukraus 2 kiaušiniai 1 stiklinė miltų 1 a.š. kepimo miltelių 2 – 3 v.š. aliejaus Žiupsnis cinamono Kaip gaminamas obuolių pyragas: Įkaitiname orkaitę iki 180 º C Nulupame, išimame sėklalizdžius ir gabalėliais supjaustome obuolius. Išplakame kiaušinius su cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Į kiaušinių ir cukraus plakinį suberiame miltus, įpilame aliejų ir viską išplakame iki vientisos masės. Ant supjaustytų obuolių supilame tešlą ir viską gerai išmaišome, kad obuoliai apsiveltų, o tešla gerai pasiskirstytų.
Paprastas pyragas Paprastas pyragas
Pagrindo ir trupinio ingredientai: 150 g mažų sausainių... Pagrindo ir trupinio ingredientai: 150 g mažų sausainių 1/4 puodelio* cukranendrių arba paprasto cukraus 1/2 šaukštelio cinamono 80 g sviesto * Mano stiklinės talpa 200 m Ingredientai sūrio masei: 750 g vidutinio riebumo varškės 4 kiaušinių baltymai 4 tryniai 3/4 puodelio cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus nutarkuota 1 citrinos žievelė apie 250 g mėlynių pasirinktinai: keli mėtų lapeliai dekoracijoms Sausainius sutrinkite blenderiu (arba naudojant vatą) į mažus gabalėlius trupiniai. Įpilkite cukranendrių cukraus arba paprasto, cinamono ir ištirpsta (puode arba mikrobangų krosnelė) sviestas. Gerai sumaišyti. Iškočiokite 2/3 masės į torto formą (skersmuo apytiksliai. 20-21 cm) iškloti popieriumi apkepti ir paspausti šakute arba pirštais, kad susidarytų apskritimas Varškę, cukrų, citrinos žievelę, vanilinį cukrų ir kiaušinių trynius išplakti blenderiu iki vientisos masės. Biatka ubic mikserem na sztywna piane. Przetozyc porcjami do masy twarogowej i ostroznie wymieszac. Wytozyc mase na spód z ciastek. Ant sūrio mišinio uždėkite 2/3 mėlynių. Įspauskite į masę. Švelniai išlyginkite dugną. Ant viršaus pabarstykite likusius sutrintus sausainius. Atsargiai paspauskite pirštais, kad susidarytumėte kompaktišką sluoksnį. Kepame įkaitintoje orkaitėje temperatūra 180 laipsnių su konvekcija 60 minučių. Atvėsinkite skardoje ant grotelių. Atvėsusį sūrio pyragą papuoškite likusiomis mėlynėmis ir mėtų lapeliais (nebūtina). Laikyti šaldytuve. Skanaus!
Ingredientai sūrio masei 1 kg sūrio iš kibiro arba... Ingredientai sūrio masei 1 kg sūrio iš kibiro arba varškės sumalti 3 kartus 2/3 puodelio cukraus 4 kiaušinių baltymai kambario temperatūroje 4 tryniai žiupsnelis druskos 200 g tešlos kambario temperatūroje 2 maišeliai pudingo miltelių (be cukraus) su vanilės skoniu; Ingredientai masei aguonos: 1 skardinė paruoštos aguonų masės (apie 850 g) 4 kiaušinių baltymai kambario temperatūroje 4 zotka žiupsnelis druskos sauja džiovinto mišinio vaisiai (datos, abrikosai, slyvos t.t. apie 70 g graikinių riešutų; Ingredientai sausainių pagrindui: 230 g sausainių 90 g sviesto Ingredientai glajui: 50 g cukraus pudros 1 arbatinis šaukštelis karšto vandens 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių; PAGRINDO PARUošimas: Sausainiai trintuvu sutrinkite iki labai vientisos masės smulkūs trupiniai. Ištirpinkite sviestą puodą ant silpnos ugnies arba mikrobangų krosnelė. Pridėti ištirpintą sviesto maltiems sausainiams ir labai gerai išmaišyti. Kepimo skarda, kurios matmenys apie 25 x 36 cm išklotas pergamentiniu popieriumi kepimo. Supilkite į jį mišinį sausainių ir tvirtai paspauskite pirštais, kad sukurtumėte sandarų dugną; AGUONOS: džiovinti vaisiai ir riešutus smulkiai sukapokite. Baltymus su žiupsneliu druskos, plakite mikseriu apie 7 minutes, kol sustings putos. Konservuotų aguonų masė perkelkite į didelį dubenį, pridėkite zoftka, kapotų riešutų ir džiovinti vaisiai. Būtent išmaišyti tešlą. Tada į į masę supilkite kiaušinio baltymo putas švelniai sumaišykite su maišytuvu ingredientų deriniai; išplakite kiaušinių baltymus žiupsnelis druskos mikseriu maždaug 7 minučių iki standžių putų. Sūris su kibirai (arba 3 kartus sumalti) perkelkite į didelį dubenį. Pridėti minkšto sviesto, cukraus, kiaušinių trynių ir pudingo milteliai. Sumaišykite maišytuvu kelias minutes, kol gauti vientisą konsistenciją. Tada supilkite kiaušinio baltymo putas ir švelniai išmaišykite tešlą; Aguonų mišinį dėkite ant kepimo skardos su sausainių pagrindu. Išlyginkite virtuviniu mentele. Tada atsargiai supilkite mišinį ant aguonų mišinio. Išlyginkite su mentele; Kepame įkaitintoje orkaitėje temperatūra 180 laipsnių, kepimas gora-taškas, apie 70 minučių. Po to kepimo pabaigoje leiskite atvėsti pravertomis durimis orkaitėje apie 30 minučių. Tada ištraukite orkaitėje keptas sūrio pyragas ir atidėkite, kol visiškai baigsite atvėsk. Atvėso Sudėkite sūrio pyragą į kelis dubenėlius valandų arba per naktį šaldytuve. Glajo PARUOŠIMAS: cukrus miltelius sumalkite karštu plaktuvu vandens ir šaukštelio citrinos sulčių. Jei glajus per tirštas, įpilkite dar šiek tiek sulčių citrinų ir dar kartą išmaišykite. Tačiau jei apledėjimo buvo per daug plonas, įpilkite daugiau cukraus pudros. Glajus turi būti gana tirštas; Pyragą laikykite šaldytuve. Skanaus!
Ingredientai biskvitui šokoladas: 7 kiaušiniai (M... Ingredientai biskvitui šokoladas: 7 kiaušiniai (M dydžio) temperatūros ramybė 200 g smulkaus cukraus* 180 g kvietinių pyragų miltų 30 g bulvių krakmolo (3 šaukštai) 3 vidutinio krūva kakavos šakelės žiupsnelis druskos * Galite naudoti įprastą cukrų, bet tiek tirpsta lėčiau. Ingredientai kremui triufelis: 600 g triufelių saldainių 220 g juodojo šokolado 660 g grietinėlės 30% 60 ml brendžio, romo arba degtinės (pvz. spanguolių skonio) 200 g maskarponės sūrio apie 215 g juodos uogienės serbentai (7 tizekai) papildomai: tarkuoto šokolado pyrago dekoravimui;
Ingredientai kavos morengui: 6 kiaušinių baltymai... Ingredientai kavos morengui: 6 kiaušinių baltymai kambario temperatūros; 300 g smulkaus cukraus; 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių; 1 arbatinis šaukštelis bulvių krakmolo ; žiupsnelis druskos; 1 arbatinis šaukštelis tirpios kavos; Ingredientai kavos kremui: 330 ml grietinėlės 30% 5 šaukštai cukraus pudros (nesunkus) 250 g maskarponės sūrio 4 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos + 1 purškimo stulpas apie 300 g šviežių aviečių arba braškių apie 300 g mėlynių pasirinktinai: keli mėtų lapeliai apdaila
Labas rytas Jums sakau, Štai atėjo, pagaliau, Vėl visų... Labas rytas Jums sakau, Štai atėjo, pagaliau, Vėl visų laukta data: Su pyragų Jus diena!
 68
,,Duonutės pyragas" Ingredientai: 1kg....

,,Duonutės pyragas" Ingredientai: 1kg. ,,Palangos" duonos Aliejaus 350-400 gr. tarkuoto ,,Džiugo" sūrio Pagal skonį - česnako, druskos majonezo Papuošimui: Riešutų Baziliko lapelių Šaltai rūkyto saliamio Paruošimo būdas: Duoną supjaustyti juostelėmis Duoną apkepti aliejuje Iškeptas duonos juosteles įtrinti česnaku, pabarstyti druska. Kiekvieną duonos gabaliuką aptepti majonezu, apvolioti sūriu Į lėkštę dėti duonos juosteles ratu. Taip sudėlioti pyragą iš visų duonos juostelių Pyrago vidų užpildyti riešutais, viršų papuošti rožėmis ir baziliko lapeliais.

 

Išsipildymo akcijos logotipas

Atsisiųsti

 

 

 

PYRAGŲ DIENOS NAUJIENOS

 

 



 


Į viršų