REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

18 naujokų iš užsienio – ne riba. Trečiadienį vykusias „Utenio“ rungtynes Vilniuje su „Žalgiriu“ stebėjo būrys neregistruotų Utenos komandos naujokų. Jie komandą dar gali papildyti. Tuo metu pats mačas ir praleisti įvarčiai sukėlė futbolo ekspertų įtarimų.

18 naujokų iš užsienio – ne riba. Trečiadienį vykusias „Utenio“ rungtynes Vilniuje su „Žalgiriu“ stebėjo būrys neregistruotų Utenos komandos naujokų. Jie komandą dar gali papildyti. Tuo metu pats mačas ir praleisti įvarčiai sukėlė futbolo ekspertų įtarimų.

REKLAMA

Neskelbti futbolininkai spėjo debiutuoti

Vasarą „Utenis“ pranešė apie 18 naujokų. Visi jie – legionieriai. Dauguma – ispanai.

Trečiadienį vykusiame A lygos 19-ojo turo mače su „Žalgiriu“ Utenos komandos starto sudėtyje rungtyniavo 11 legionierių. Dar trys pasirodė po keitimo, o du liko ant atsarginių žaidėjų suolo. Vienintelis susitikimui registruotas lietuvis – antrasis vartininkas Lukas Paukštė.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadiono tribūnuose buvo ir daugiau užsieniečių. Jie – kandidatai papildyti „Utenį“. Šią informaciją tv3.lt patvirtino Utenos klubo direktorius Artūras Gimžauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Visiems tai labai rūpi… Taip, „Utenyje“ naujokų gali būti daugiau. Juk turime ir B komandą. Žmonės atvažiuoja, žiūrime jų galimybes, priimame sprendimus“, – neslėpė A. Gimžauskas.

REKLAMA

Nors „Utenis“ paskelbė apie 18 naujokų, du futbolininkai, kurių nebuvo minėtame sąraše, žaidė Pirmos lygos rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu B“. Tai – 19-metis cento saugas iš Alžyro Ali Radjelis Cheikhas ir Mohamedas Arizki Bachiras.

Penktadienį „Utenis B“ namie priims Vilniaus „Vytį“. Jei į aikštę žengtų neskelbtų Utenos komandos naujokų, tai nebūtų joks netikėtumas.

„Ne kartą sakiau ir dar kartą pasikartosiu – į komandos komplektavimo darbus nesikišu. Tam yra vyriausiasis treneris Davidas Campana ir sporto konsultantas Algirdas Jotautas“, – tikino A. Gimžauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pralaimėjo po atkaklios kovos?

Trečiadienį „Utenis“ Vilniuje gavo skaudžią šalies čempiono pamoką. „Žalgiris“ uteniškius sutriuškino 5:0.

„Deja, pasiekti pergalės nepavyko“, – Utenos komanda rašė feisbuke. „Po atkaklios kovos „Utenis“ turėjo pripažinti „Žalgirio“ pranašumą 5:0“, – tokia skambi straipsnio oficialioje „Utenio“ svetainėje įžanga.

„Žalgiriui“ du įvarčius pelnė Darvydas Šernas (26, 64 minutėmis), po vieną – Elivelto (16 min.), Serge’as Nyuiadzi (37 min.) ir Bahrudinas Atajičius (77 min.).

„Rungtynės parodė, kad turime problemų. Ieškome, kaip jas spręsti. Taigi normalu, kad žvalgomės naujokų, apie kuriuos jau kalbėjome“, – priminė A. Gimžauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po rungtynių pasipylė kalbos apie „nešvarius“ Utenos komandos žaidimus ir nenorą laimėti. Tokių kaltinimų „Utenio“ direktorius kratosi.

„Baikime su sąmokslo teorijomis. Nevadinu savęs futbolo specialstu, bet, jei suprantate šį žaidimą, matėte, kad treneris rizikavo, liko su trimis gynėjais. Tai varžovams atvėrė plotus, erdves. Bandėme pulti ir du įvarčius praleidome po kontratakų. Pralaimėjome skausmingai, bet siekėme išsigelbėti, juk 0:6 ar 0:8 didelio skirtumo nėra“, – komentavo A. Gimžauskas.

Rungtynės nepasirodė įtartinos ir Lietuvos futbolo federacijai.

„Informacijos apie galimai nesąžiningą žaidimą nebuvo gauta, tad nėra pagrindo pradėti tyrimo“, – raštu į tv3.lt klausimus atsakė LFF sąžiningo žaidimo pareigūnas Augustas Zakarevičius.

REKLAMA

Jo teigimu, šiemet LFF pagrįstų įtarimų dėl nesąžiningo A ir Pirmos lygų komandų žaidimo apskritai nebuvo kilę.

Ekspertai „Utenį“ nuteisė

Po rungtynių pirmasis nusistebėjimą socialiniame tinkle išreiškė A lygą per TV6 ir tv3.lt komentuojantis Ervinas Kvitkauskas.

„Nenoriu būti blogu pranašu, bet… Tai, ką daro gynyboje tokie veikėjai kaip Nr. 42 ir Nr. 8… #sportradar #yesorno“, – taip atrodė komentatoriaus prierašas prie penktojo „Žalgirio“ įvarčio vaizdo įrašo.

„Man tai ir 15 numeris įdomus“, – E. Kvitkausko įrašą pakomentavo Klaipėdos „Atlanto“ atstovas spaudai Česlovas Kavarza.

„Telieka dėti daugtaškius .......“ – pridūrė buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas, dabar futbolo komentatorius Naglis Miknevičius.

REKLAMA

„Nenoriu teisti, bet...“ – rašė futbolo komentatorius Paulius Jakelis.

E. Kvitkausko mintimis pasidalijo anksčiau A lygoje žaidęs Edvardas Pšelenskis: „Maniau, kad iš Lietuvos futbolo šitas reiškinys traukiasi, bet panašu, kad ne... „Utenio“ gynėjų bėgimo imitacija superįtikinanti. Tikiuosi, kad kažkas atkreips dėmesį į šitą legionierių bandą. #matchfixing.“

Gynėjai vaikščiojo tarsi parke

„Negalėjau stebėti rungtynių, todėl vakare nusprendžiau peržiūrėti įvarčius ir dalį mačo momentų. Iškart užkliuvo paskutinysis įvartis, kuris pasirodė neskanus. Nepaisant rezultato 0:4, keista, kai futbolininkai aikštėje vaikšto kaip parke su šunimis“, – tv3.lt komentavo E. Kvitkauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jam labiausiai įstrigo dviejų futbolininkų veiksmai – Ikero Berruezo ir Guillermo Smitarello.

„Žalgirietis Vytautas Lukša sulaukė per silpno perdavimo ir negalėjo iškart įjungti visų savo greičio savybių. Tačiau tai nesutrukdė bėgti pro „Utenio“ gynėjus kaip pro stovinčius. I. Berruezo, atrodo, visai nenorėjo gintis, nes varžovai už nugaros buvo beveik 10 metrų, bet sugebėjo jį aplenkti keliais metrais. Dar įdomiau, kad už „Utenio“ gynėją greitesnis buvo net rungtynių arbitras“, – stebėjosi E. Kvitkauskas.

Komentatoriui sunku logiškai paaiškinti I. Berruezo veiksmus. Futbolininkas esą turėjo du realius variantus. Pirmasis – bėgti visu greičiu ir bandyti pasivyti V. Lukšą. Antrasis – žiūrėti, kad jo neaplenktų Bahrudinas Atajičius.

REKLAMA

„Gynėjas nusprendė iš geriausių vietų stebėti, kaip mušamas dar vienas įvartis į jo komandos vartus, – negalėjo patikėti E. Kvitkauskas. – G. Smitarello gal ir neturėjo šansų pavyti V. Lukšos, bet pats bėgimas ir bandymas parodyti, kad jis labai stengiasi atrodo gana juokingai.“

Penktasis įvartis – ne vienintelis E. Kvitkauskui įstrigęs rungtynių momentas. Komentatorius stebėjosi 71-ąja mačo minute. Esą tada „Utenis“ imitavo gynybą, o vienas futbolininkų nusprendė baudos aikštelėje be ceremonijų pargriauti V. Lukšą.

„Teisėjas arba neteisingai įvertino, mano nuomone, akivaizdų taisyklių pažeidimą arba tiesiog nenorėjo skriausti ir taip gulinčio „Utenio“, – vertino E. Kvitkauskas. Jam trečiadieninis Utenos komandos pasirodymas priminė mėgėjišką žaidimą, o profesionalų futbole – liūdnai pagarsėjusių Pakruojo „Kruojos“ ir „Klaipėdos granito“ klubų repertuarą.

REKLAMA

Ar dėl to kaltas legionierių desantas?

„Nenorėčiau taip sakyti. Kita vertus, prisiminkime į kokias rankas buvo papuolęs Gargždų „Bangos“ klubas, kaip neaiškūs veikėjai atsirado šalia „Kruojos“, kaip užklasine veikla užsiėmė krūva legionierių Alytuje. Futbolininko karjera trumpa, per ją stengiamasi uždirbti. Tačiau minimalus atlyginimas Ispanijoje siekia beveik 1000 eurų, o legionieriai „Utenyje“ žaidžia už 600. Tokios situacijos visada sukelia papildomos rizikos ir peno pamąstymams“, – kalbėjo E. Kvitkauskas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų