REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eilėse prie „Lidl“ lietuviai prisiminė Sovietų Sąjungos laikus

Pirkėjų įspūdžiai apsipirkus „Lidl“ parduotuvėje

Nuo pat ryto žmonės būriavosi prie atidaromų „Lidl“ parduotuvių, o su laiku srautas nė nemažėjo. Jau per pirmąją valandą susidarė ilgiausios eilės, kuriose žmonės kantriai laukė prilygindami stovėjimą eilėje Sovietų Sąjungos laikams. O įpusėjus dienai ir saulei dar karščiau pradėjus šildyti, eilės nemažėjo, o žmonės nuo saulės slėpėsi po prekių katalogais.

Nuo pat ryto žmonės būriavosi prie atidaromų „Lidl“ parduotuvių, o su laiku srautas nė nemažėjo. Jau per pirmąją valandą susidarė ilgiausios eilės, kuriose žmonės kantriai laukė prilygindami stovėjimą eilėje Sovietų Sąjungos laikams. O įpusėjus dienai ir saulei dar karščiau pradėjus šildyti, eilės nemažėjo, o žmonės nuo saulės slėpėsi po prekių katalogais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Eilės gale stovėjusieji Vytautas ir Stasė buvo įsitikinę, kad laukti verta ir kainos bent 15 proc. bus pigesnės.

REKLAMA

„Kiekvienas žmogus eina kur pigiau. Jei prekės kokybiškos kodėl gi neiti. Ir vieta mums patogi, pora stotelių važiuoti, o galime ir pėsčiom ateiti“, – sakė Vytautas.

Stasė tuo tarpu prisiminė Sovietų Sąjungos laikus, kuomet tekdavo laukti eilėse prie vaisių ir daržovių.

„Prisimenu, kad kai buvome maži vaikai stovėdavome prie vaisių ir daržovių. Laukdavome apelsinų kokias 2 valandas, prieidavome ir nebebūdavo. O čia vis tiek kažką rasim. Manau, kad nesipazorins taip, liks tų prekių. O šiaip aptarnavimas aukščiausio lygio, nei vienoje kitoje parduotuvėje tiek dėmesio neskiria. Bent jau dabar, kaip bus vėliau pamatysime“, – kalbėjo Stasė.


Taip pat skaitykite:

„Lidl“ atidarymas: pirmieji pirkėjai Vilniaus meras ir Ūkio ministras

Kainos „Lidl“ parduotuvėje: agresyvi konkurencija prasidėjo


Mažesnes kainas pastebėjo ne visi

Vos išėjusiu pirkėjų iš parduotuvės klausėme, ar pajautė kainų skirtumą. Tačiau vieningos nuomonės nebuvo. Kol vieni buvo garantuoti, kad kitur būtų išleidę daugiau, kiti teigė, kad tik keli produktai kainuoja mažiau. Kalbintieji Nijolė ir Aloyzas stebėjosi didžiuliu žmonių kiekiu ir pasakoja, kad atvažiavus į parduotuvę be 5 minučių 8 ryto, jau laukė eilė. Tačiau jie įsitikinę, žmonėms eilėse laukti verta.

„Kainos iš esmės nustebino. Jaučiasi tikrai, kad pigiau nei kitur. Prisipirkome agurkų, kuriuos rauginsime. Cukraus daug nusipirkome, nes pigesnis. Faršo, tai darysim kotletus šiandien. Kokybė atrodo gera. Buvau negarantuota, kiek kortelėje pinigų, tai pasiėmiau 100 eurų, dar svarsčiau ar užteks. Sumokėjau tik 55 eurus ir kažkiek centų, o kitur manau bent 70 tikrai būčiau sumokėjus, nes pilnas vežimas prekių. Kol kas apie asortimentą sunku ką pasakyti, nes labai daug žmonių, jau buvome atpratę nuo to. Tačiau manau, kad verta tiems žmonėms laukti, kadangi prekių labai daug. Visi tuos agurkus maišais dėjos, bet ten juos veža ir veža, neša ir neša, manau, visai dienai užteks. Kažin tik ar jie tas kainas išlaikys. Pasižiūrės į mūsų ir pakels iki mūsų lygio“, – savo nuomone dalijosi pašnekovai.

Kiti apsipirkusieji, Algirdas ir Stanislava, teigė, kad pirmasis įspūdis tikrai geras ir jau planuoja keisti apsipirkinėjimo įpročius.

„Prekės su akcija tai atrodo taip, kaip „Maximoje“ perkam 50 proc. nukainuotus produktus. O tos standartinės kainos, manau, kad 10–15 proc. pigiau. Žiūrėjau ir į prekinius ženklus, tačiau man visiškai nemaišo, kad nelietuviški. Jų tinklas deklaravo, kad išlaikys žemesnes“, – sakė Algirdas.

Stanislava pridėjo, kad tikisi, jog tas kainas ir išlaikys, tuomet tikrai nebeis į kitas parduotuves. „Aš tai ne toks kategoriškas. Matysim, turbūt reiks kaip kurios grupės produktus ar vaisius čia pirkti, kadangi mums ši parduotuvė netoli“, – pridūrė Algirdas.

Kiti pirkėjai nebuvo tokie entuziastingi ir pastebėjo tik kelis pigesnius produktus.

„Atsiranda naujas tinklas, malonu ir kainų, ir konkurencijos atžvilgiu. Vaisia gal pigesni, akcijos vyksta, sunku pasakyti, kai tiek daug žmonių. Išleidau apie 16 eurų: vaisiai, daržovės, dešrelės, alus. Turbūt šiai dienai kitoje parduotuvėje būčiau daugiau sumokėjęs“, – spėja Mečislovas.

Vilnietis Vladislovas taip pat pripažįsta, kad apsižiūrėti sutrukdė didžiulius būrys žmonių, dėl kurio nėra labai patogu apsipirkinėti.

„Nesijautė, kad pigiau. Ir į kitas žiūrėsime parduotuves, ir čia žiūrėsime. O apsipirkinėjimas tai kaip ir visur“, – vertino jis.

Kalbintas vilnietis Marek sakė, kad šioks toks pigesnių prekių pasirinkimas jaučiamas: daržovės, sultys.

„Kažko prognozuoti negaliu, bet jei išlaikys tokias pat kainas, tai pakeisim kitus prekybos centrus. Ir kokybė kol kas atrodo gerai. Prekių ženklai užsienietiški nemaišo, tas pats ir „Maximoje“. Parašyta, kad lietuviški pomidorai, o apačioje kad iš Ispanijos. Nežinau, kiek būčiau išleidęs kitoje parduotuvėje, nes dabar mes pirkome viską viską viską“, – neslėpė Marek.

Pirkėja Galina išskyrė, kad sviestas pigesnis, tačiau dauguma kainų tokios kaip ir visur.

Tikisi, kad ir kitos parduotuvės sumažins kainas

Visi kalbintieji džiaugėsi atsiradusia nauja konkurencija didiesiems prekybos centrams. Kaip teigė vilnietė Galina, galbūt tai paskatins kitas parduotuves sumažinti kainas.

„Vienos parduotuvės pigesnės nei kitos, dėl „Lidl“ dar pažiūrėsime kaip bus. Va ko tikimės, kad kitos parduotuvės akcijų padarys“, – sako Galina.

Nijolė su Aloyzu juokavo, kad tikriausiai šiandien kituose centruose prekyba sustojusi.

„Visokios „Maximos“ galės ramiai be darbo sėdėti. Kiti centrai, manau, kažkiek prisiderinti turės. Jei jau Vilniuje atsidarė 5 parduotuvės, tai jau šiokia tokia konkurencija bus. Aš šį prekybos tinklą maždaug žinau, nes ir Vokietijoje buvome . Niekada neteko nusivilti“, – kalbėjo pašnekovai.

Tačiau kalbintoji Stasė taip optimistiškai nemanė, anot jos, tikimasi, kad pagrindinės prekės: vaisiai, daržovės bus pigesni, tačiau kitos parduotuvės šiuo pavyzdžiu nepaseks.

„Abejoju ar kitos nuleis, manau, kad jie pagal sutartis kaip gauna, kokia savikaina, kaip parduoda. Jie geriau supūdys ir išmes nei parduos mažesne kaina. Pagyvensim pamatysim, ar „Lidl“ privers nuleisti kitiems kainas, gal kitas nukonkuruos. Tik minusas, kad lietuviškų prekių mažai. Visas pelnas eina vokiečiams, tiek kad valstybei mokesčius, bet pagrindiniai pinigai eis į užsienį. Labai smagu, kad vokiečiai mus nuperka“, – ironizavo Stasė.

Visgi nors ir pelnas atitenka vokiečiams, Stasė teigė, kad lankysis ten kur pigiau, nepaisant kam parduotuvė priklauso.

Šiandien „Lidl“ atidarė 15 parduotuvių. Vilniuje atidarytos penkios, Kaune – dvi, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje ir Mažeikiuose – po vieną „Lidl“ parduotuvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų