REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
Jamala (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Pirmadienio pavakarę į Lietuvą atskubėjo „Eurovizijos“ nugalėtoja, unikalaus vokalo ir, matyti, gilios sielos atlikėja bei dainų autorė Jamala. Su žurnalistais oro uoste pasikalbėjusi vos keletą minučių, sekančią dieną dainininkė skyrė šiek tiek daugiau dėmesio.

45

Pirmadienio pavakarę į Lietuvą atskubėjo „Eurovizijos“ nugalėtoja, unikalaus vokalo ir, matyti, gilios sielos atlikėja bei dainų autorė Jamala. Su žurnalistais oro uoste pasikalbėjusi vos keletą minučių, sekančią dieną dainininkė skyrė šiek tiek daugiau dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors bendrauti teko vos dešimt minučių, per šį laiką nesunku buvo suprasti, jog tai – šiltas, gilios sielos žmogus. 32 metų moteris nusijuokė paklausta apie asmeninį gyvenimą, tačiau, nors sakė neatviraujanti šia tema, vis tiek leido praskleisti įdomaus savo gyvenimo užuolaidas.

REKLAMA

Vos atvykusi į Lietuvą Jamala neužsirakino viešbučio kambaryje. Jai įdomu buvo pasižmonėti, pasivaikščioti Vilniaus senamiesčio grindiniu. Ir patikėkite, nors nemažai lietuvių tikina net nežiūrėję „Eurovizijos“, dainininkė čia neliko neatpažinta ir nepakalbinta.

- Kokį įspūdį paliko pirmosios dvi dienos Vilniuje?

- Išties, vakar vakare ir šiandien ryte teko pasivaikščioti po Vilnių. Lietuviai pasirodė labai draugiški. Nemažai žmonių priėjo prie manęs, dėkojo už pasirodymą, fotografavosi kartu. Buvo be galo malonu.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat šįryt lankiausi pas Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę. Buvau priimta išties šiltai. Prezidentė man aprodė savo darbo vietą, sodą. Aš labai dėkinga už tokį sutikimą.

Nustebino tai, kad ji su manim kalbėjosi apie moteriškus dalykus – pagyrė mano „Eurovizijos“ suknelę, patikino, kad jai patiko mano pasirodymas konkurse.

Čia jaučiuosi išties jaukiai. Net gi oras vakar ir šiandien yra gana šiltas, manau, tai geras ženklas.

- Tikiu, kad pastaruoju metu tenka nemažai keliauti ir tuo pačiu sutikti marias žmonių. Atskleiskite, ar lietuvaičiai jums – gražūs vyrai?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Tai – provokacija (juokiasi). Žinote, Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“, Donatas Montvydas, yra labai dailus vyras. Man be galo patiko jo mėlynos akys ir šviesūs plaukai.

Taip, manau, kad lietuviai yra išties gražūs.

- Ar su tuo dabar jums asocijuosis Lietuva?

- Galimas variantas (juokiasi). Tačiau, kalbant atvirai, su jūsų tauta man asocijuojasi linas. Tai – puikus, tvirtas audinys, iš kurio siuvamos išties mūsų šalyje populiarios drabužių linijos.

- Žiniasklaida daug rašo apie jūsų karjerą, sėkmę. Tačiau, atrodo, kad jūsų asmeninis gyvenimas yra slepiamas po devyniais užraktais. Kodėl?

REKLAMA

- Cha! Suprantu, kad žmonėms įdomus mano santykių statusas... Iš tiesų, aš turiu vaikiną, tačiau asmeninis gyvenimas yra asmeninis. Nekalbu apie tai, nes bent šitą noriu pasilikti sau pačiai.

Beje, jeigu klausytumėte mano dainų labai atidžiai – apie mane sužinotumėte nemažai. Savo kūryba aš pasakoju apie svarbius nutikimus mano gyvenime. Pavyzdžiui, dainoje „Zaputalac“ dainuoju apie tai, kokia esu pasimetusi.

Dar vienoje dainoje – „I‘m drifting apart“ – dainuoju apie vaikiną, kuris labai mane nuvylė, įskaudino. Nežinau, kiek kartų stengiausi slėpti savo asmeninį gyvenimą, tačiau siekiu privatumo šiuo klausimu.

REKLAMA

- Dauguma garsių žmonių populiarumo vardan nesiliauja atvirauti.

- Tai yra vienintelis dalykas, kurį aš noriu laikyti paslaptyje. Daug koncertuoju, dalinu interviu, rašau dainas. Jose išlieju savo jausmus. Šioje vietoje aš esu itin atvira. Išreikšti jausmus dainuojant – kur kas lengviau.

- Taigi, jūs ne tik dainuojate, bet ir pati kuriate dainas. Kas jus įkvepia?

- Žmonės. Žmonės yra stipriausias įkvėpimo šaltinis. Dievinu keliones, nes tuomet turiu didžiules galimybes sutikti naujas personalijas, kurios mano galvoje kartais įstringa taip giliai, kad nebeišgaliu pamiršti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aš esu jausmingų, skirtingų, išmintingų asmenybių kolekcionierė. Nesvarbu, kiek žmogui metų. Nesvarbu, ar penkiolika, ar dvidešimt –jis gali būti išmintingas. Gyvenime man yra tekę sutikti nuostabių žmonių, kurie mane išties stipriai įkvėpė.

- Gal galite įvardinti bent keletą tokių žmonių?

- Pavyzdžiui, šiandien sutikau Lietuvos prezidentę. Negalėjau net įsivaizduoti, kad šis žmogus galėtų mane pasikviesti į svečius. Juk aš dainininkė, o ji garbi politikė.

- Dar mane įkvėpė mano šeimos moterys – mama, prosenelė. Taip pat nemažai dainininkų. Pavyzdžiui, šiomis dienomis negaliu atsiklausyti „RadioHead“ albumo. Tai – šedevras.

REKLAMA

- Jūs irgi išleidote naują albumą ir čia jums padėjo bene didžiausia įrašų kompanija – „Universal Music“. Ką jums tai reiškia?

- Tai man reiškia daug. Neįtikėtinai didelis bonusas man po „Eurovizijos“. Rytoj keliausiu į Londoną ir pasirašysiu kontraktą su „Universal Music“. Jie jau išleido mano albumą Europoje, o mėnesio bėgyje juo pasidalins ir su Amerika.

Labai tikiuosi, kad man pavyks naujiems kūriniam susijungti su tokiais garsiais atlikėjais ir grupėmis kaip Weeknd, James Blake ir daugeliu kitų nuostabių anglų muzikantų. Tai man reikštų kur kas daugiau nei laimėjimas „Eurovizijoje“.

REKLAMA

- Įrašai, kelionės, koncertai, interviu, kita veikla – bet kurio žmogaus savijautai ir sveikatai tai būtų didelis išbandymas. Ar jau turėjote laiko atsipūsti?

- Ačiū, Dievui, turėjau galimybę penkias dienas praleisti Dubajuje. Štai, net gi šiek tiek įdegiau. Jaučiausi tarsi rojuje. Jau tikrai labai reikėjo, nes mano dienotvarkė visiškai užkimšta.

Kasdien turiu po penkis interviu, o šiuo metu Ukrainoje vyksta mano koncertinis turas. Rudenį laukia dar vienas turas Europoje. Todėl aš labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę paplaukioti, nes dievinu tai. Taip pat aš be galo mėgstu Thai masažą – ši procedūra man padeda išgyventi, tad per atostogas ir šio malonumo neatsisakiau. Penkios dienos – tikrai mažas laiko tarpas visiškai pailsėti. Tačiau vis tiek šis tas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų