REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Dovilė Dzindzaletaitė  (nuotr. Irmanto Sidarevičiaus)

„Jaučiuosi diskriminuojama ir nebereikalinga“, – tokiais nevilties žodžiais antradienį prabilo viena perspektyviausių ir talentingiausių Lietuvos lengvaatlečių 22 metų Dovilė Dzindzaletaitė. Neseniai apie savo nėštumą paskelbusi trišuolininkė socialiniame tinkle piktinosi, kad yra šalinama iš Lietuvos rinktinės sąrašų.

15

„Jaučiuosi diskriminuojama ir nebereikalinga“, – tokiais nevilties žodžiais antradienį prabilo viena perspektyviausių ir talentingiausių Lietuvos lengvaatlečių 22 metų Dovilė Dzindzaletaitė. Neseniai apie savo nėštumą paskelbusi trišuolininkė socialiniame tinkle piktinosi, kad yra šalinama iš Lietuvos rinktinės sąrašų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nebereikalinga, nes laukiasi?

„Labai liūdna, kad visas mano 10 metų darbas buvo neįvertintas ir tiesiog lengva ranka mane oficialiai išbraukė iš Lietuvos rinktinės sąrašų. Jaučiuosi diskriminuojama ir nebereikalinga dėl to, kad laukiuosi vaikelio. Gal kam pasirodys, jog labai ne laiku, kad olimpinės žaidynės. Bet niekas nepagalvoja, jog kitais metais pasaulio čempionatas ir dar daugybė varžybų iki kitų olimpiniu žaidynių...“, – teigė D. Dzindzaletaitė.

REKLAMA

Kaip tv3.lt pasakojo pati sportininkė, pernai pradėjusi draugauti ir susižadėjusi su britų sprinto žvaigžde Richardu Kilty, atvykusi į Šiaulių maniežą buvo paprašyta pateikti prašymus, kad atsisako dalyvauti varžybose už Lietuvos rinktinę. „Be to, mane tiesiog išbraukė iš Šiaulių maniežo sportininkų sąrašų“, – pasakojo ji.

Paėjusiais metais D. Dzindzaletaitė ne tik pagerino Lietuvos trišuolio rekordą, nušokusi 14,23 m, bet ir tapo Europos iki 23 metų čempione bei į kišenę įsidėjo olimpinį kelialapį į Rio de Žaneirą. Kiek anksčiau – 2012 metais ji pasaulio jaunimo iki 20 metų čempionate nušoko 14,17 m ir pasidabino sidabro medaliu.

REKLAMA
REKLAMA

Lengvaatletės įrašas socialiniame tinkle sulaukė didelio atgarsio ir palaikymo. Tarp komentarų buvo net tokių, kurie skatino iki šiol Ispanijoje sėkmingai besitreniravusią Dovilę priimti Didžiosios Britanijos pilietybę. Ar išties Lietuvai ji tapo nebereikalinga?

Apie nėštumą sužinojo iš žiniasklaidos

„Kaip ji gali būti olimpinės rinktinės narė, jei ji nesportuos? Rinktinės nariai gali būti tie, kurie vyks į Rio de Žaneirą. Gal jai sudėtingas psichologiškas etapas, – komentavo situaciją Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva. – Ji nė pusės žodžio nesakė, kad nesportuoja. Iš vakaro dar parašo, kad viskas gerai, puiku, o kitos dienos ryte sužinome iš žiniasklaidos, kad ji laukiasi.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LLAF atstovė tvirtino, kad federacija neturėtų sužinoti apie sportininkų problemas iš žiniasklaidos ar socialinių tinklų: „Mes nieko nežinojome, kol žiniasklaidoje nepasirodė. Keistai atrodo, tokius dalykus mes turėtume pirmieji sužinoti, nes esame atsakingi už sportininkus. Gal ji bijojo pasakyti – negali kaltinti.“

Kaip patikino N. Medvedeva, D. Dzindzaletaitė dar iš jokių sąrašų nėra išbraukta. „Tiesiog jos neteiksime kaip olimpietės. Laukėsi ir gimdė Diana Lobačevskė, Agnė Šerkšnienė – jokių intrigų. Viską oficialiai atliko – kiekvienas turi asmeninį gyvenimą ir pasirenka savo kelią. Tai normalu“, – sakė ji.

REKLAMA

Anot LLAF generalinės sekretorės, Dovilė pagimdys ir galės sportuoti toliau, jei tik turės jėgų ir noro. „Galbūt tai išgyventi jai pačiai sunku. Nevažiuoti į olimpiadą, gali sakyti kaip nori, kiekvienam yra kažkiek nusivylimas. Juk ji buvo viena realiausių pretendenčių iš techninių rungčių į aukštesnes vietas“, – teigė ji.

Braukimas iš sąrašo – tik formalumas

O kaip dėl išbraukimo iš Šiaulių maniežo sportininkų sąrašo? „Viskas ne taip traktuojama. Jos niekas nepašalina. Kadangi ji neatstovaus šįmet nei Šiauliams, nei Lietuvai, ji yra atostogose. Sąrašuose ji buvo kaip papildoma atletė prie trenerės Janinos Tribienės, nes treniravosi užsienyje. Savivaldybei reikia balandžio 1 dieną tikslinti sąrašą, todėl negalime Dovilės rodyti, juk vasarą ji nedalyvaus varžybose“, – aiškino Šiaulių lengvosios atletikos ir sveikatingumo centro direktorius Tolvydas Skalikas.

REKLAMA

Anot jo, olimpinių kandidatų sąrašai pateikiami Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui: „Galutiniai sąrašai bus tikslinami birželio viduryje. Dovilė yra įtraukta, bet mes žinome tiksliai, kad ji nevyks, todėl turi parašyti prašymą, kad šiemet neatstovaus Lietuvai dėl šeimyninių aplinkybių. Ir viskas. Tai civilizuota ir aišku.“ Pasak T. Skaliko, LTOK spręs, ar palikti D. Dzindzaletaitei olimpinę stipendiją.

„Iš tikrųjų, iš niekur ji nepašalinta. Ji gali bet kada ateiti į maniežą ir sportuoti, jei reikia mankštintis. Tikrai neužtrenkiau durų – tai nesąmonė. Tai tik formalumas“, – kalbėjo Šiaulių lengvosios atletikos ir sveikatingumo centro direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Lobačevskė: tai kažkoks nesusipratimas

2014 metais kartu su irkluotoju Mindaugu Griškoniu dukros Atėnės laukėsi ir maratonininkė D. Lobačevskė. Pakalbinta tv3.lt ji liko nustebusi dėl tokio D. Dzindzaletaitės pareiškimo.

„Kai pati laukiausi, su manimi elgėsi labai padoriai, niekur nebraukė, stipendiją paliko, bet aš jas buvau užsitarnavusi, kai tais metais pasaulio čempionate Maskvoje maratono distancijoje užėmiau 12-ą vietą“, - pasakojo D. Labočevskė.

Anot jos, nerimo buvo, kad sužinoję apie nėštumą, stipendiją nuims: „Tačiau pati federacija pažadėjo, kad grįžus į sportą manęs jau laukia pinigai stovykloms. Žodžiu – tikrai galėsiu važiuoti, tik sportuok. Nežinau tikros situacijos, bet kas ten su Dovile atsitiko, manau, yra kažkoks nesusipratimas.“

Maratonininkė tvirtino nemananti, kad LLAF taip imtų ir išsižadėtų tokios perspektyvios sportininkės kaip D. Dzindzaletaitė. „O dėl pilietybės – nuo žmogaus priklauso. Jei patriotas esi, tai varge ir džiaugsme. Man pačiai siūlė Didžiosios Britanijos pilietybę, bėgti už anglų rinktinę. Niekada negalėčiau to padaryti, nes svetimoje šalyje visada liksi svetimas. Žinau, kad pas mus vargana, sąlygos ne tokios, kokias turėtų turėti profesionalus sportininkas, bet čia mūsų šalis, mūsų šaknys ir kraujas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų