REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
53
„Lietuvos futbolo klubų asociacijos A lygos“ ir UAB „Tele-3“ sutarties pasirašymas dėl tiesioginių futbolo rungtynių transliacijų (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Septyniomis kameromis filmuojamos rungtynės, analizės ir komentarai, karšti interviu prieš ir po dvikovų, inovatyvi grafika – tai tik dalis tiesioginių A lygos futbolo rungtynių transliacijų naujovių, kurios laukia Lietuvos futbolo sirgalių. Šios atsirado sukirtus rankomis „Lietuvos futbolo klubų asociacijos A lygos“ (LFKA) ir UAB „Tele-3“ atstovams.

53

Septyniomis kameromis filmuojamos rungtynės, analizės ir komentarai, karšti interviu prieš ir po dvikovų, inovatyvi grafika – tai tik dalis tiesioginių A lygos futbolo rungtynių transliacijų naujovių, kurios laukia Lietuvos futbolo sirgalių. Šios atsirado sukirtus rankomis „Lietuvos futbolo klubų asociacijos A lygos“ (LFKA) ir UAB „Tele-3“ atstovams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šios sutarties svarba labai didelė visam Lietuvos futbolui, - tv3.lt komentavo A lygos prezidentas Deividas Šemberas. – Visame pasaulyje futbolas yra populiariausia sporto šaka ir transliuojama per televiziją. Džiaugiamės partneryste su geriausia Lietuvos televizija, kuri imasi populiarinti futbolą kartu su mumis.“

REKLAMA

Žinutė moterims: trečiadienis - futbolo diena

A lygos tiesioginės transliacijos prasidės kovo 2 dieną pirmąja naujojo A lygos sezono dvikova tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir „Trakų“. Visos A lygos rungtynės bus transliuojamos tiesiogiai portale tv3.lt, o svarbiausias trečiadieniais nuo 18.00 val. rodys televizijos kanalas TV6.

„Anksčiau nebuvo konkretumo ir pastovumo. Turime gerą patirtį su Lietuvos krepšinio lyga ir tą pačią patirtį norime pritaikyti Lietuvos A lygai, - sakė UAB „Tele-3“ kūrybos direktorius Arvydas Rimas. – Nuo šiol svarbiausios turo rungtynės bus rodomos patogiu žiūrovams metu. Moterys visuomet žinos, kad trečiadieniais vakare jos vyrų neturi ir gali užsiimti savo reikalais.“

REKLAMA
REKLAMA

Žiūrės it Čempionų lygos rungtynes

A lygos televizijos transliacijos pateiks visą pluoštą naujovių. Kaip pasakojo sporto transliacijų režisierius Tomas Skamaročius, bus naujas grafikos paketas, kokį turi Čempionų lygos, pasaulio ir Europos čempionatų transliuotojai.

„Komandos sudėtys bus pristatomos su kiekvieno žaidėjo video medžiaga, atsisukimu ir žvilgsniu į kamerą. Vietoje tų šabloninių „įvartis, pražanga, geltonoji kortelė“ pas mus bus visa eilė naujos grafikos tokios kaip smūgiai, smūgiai į vartų plotą, kamuolio kontrolė ir panašiai“, - aiškino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau pirmose rungtynėse Vilniaus „Sportimos“ arenoje bus kabinama „Cable“ kamera. „Tokio daikto nebuvo Lietuvoje. Ant kabelio per visą arenos ilgį bus slankiojanti kamera, galinti atsidurti viename ar kitame aikštės gale. Lenkijoje filmuoja devyniomis kameromis, tai Lietuvoje su septyniomis tikrai galima patenkinti transliacijos kokybę ir įtikti futbolo žiūrovui“, - sakė T. Skamaročius.

Internetinė transliacija plėsis iki trijų kamerų – taip bus galima parodyti stambų planą, žiūrovų ar trenerių emocijas. „Mėginsime kuo labiau papuošti renginį, kad patiems būtų negėda žiūrėti ir žiūrovas pamatytų kažką naujo ir kokybiško“, - komentavo jis.

REKLAMA

Futbolo gerbėjų laukia klipai iš komandų atvykimo ir apšilimo stadione prieš rungtynes, taip pat TV studija, kurioje prieš, per ir po rungtynių vyks žaidimo analizė su svečiais ir futbolo ekspertais. Žadamas ir karštas interviu po pirmojo kėlinio bei rungtynių baigties. O šeštadieniais per TV6 bus rodoma futbolo laida apie A lygą.

Sugrąžins sirgalius į stadionus

„Futbolas Lietuvoje nemirė. Būdama didžiausia Lietuvos žiniasklaidos grupė ir socialiai atsakinga įmonė, norime populiarinti futbolą ir gerinti jo įvaizdį, kad jauni žmonės žiūrėtų, domėtųsi, kad sugrįžtų tie laikai, kai į A lygos rungtynes rinkdavosi po kelis tūkstančius žmonių“, - teigė A. Rimas.

REKLAMA

„Televiziją šių dienų žiūrovas įsijungia, kad ir kur bebūtų – prie televizoriaus ekrano namuose, ar nutolęs nuo jų, nuo biuro, mačus stebėdamas išmaniuosiuose įrenginiuose. Televizijos ir interneto susiejimas – ilgalaikė mūsų kanalų grupės strategija“, – kalbėjo A. Rimas, kviesdamas tiesiogiai stebėti A lygos runtynes TV6 kanalu ir portale tv3.lt.

A lygos direktorius Rimvydas Čekavičius tiesioginių transliacijų sutartį su UAB „Tele-3“ pavadino svarbiausiu laimėjimu tarpsezoniu. „Tai, kad geriausia Lietuvos televizija patikėjomi mumis, mūsų vizija labai svarbu. Neabejojame, kad žmonės pažiūrės į futbolą kitomis akimis – pamatys, kad ir mūsų futbolas yra gražus, patrauklus ir įdomus. Tai privers juos ateiti ir į stadionus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų