REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
50
Ieškomas Igoris Molotkovas (nuotr. BFL)

Vilniuje ketvirtadienio vakarą vyras su antrankiais pagrobė policininko automatinį ginklą „Kalašnkov“ ir pabėgo. Jo ieškojo beveik 3 tūkst. pareigūnų. Tik po 5 valandų pareigūnams pavyko jį sučiupti Pelesos g. esančiame name. Psichiškai nesveikas vyras slėpėsi bendro naudojimo duše.

50

Vilniuje ketvirtadienio vakarą vyras su antrankiais pagrobė policininko automatinį ginklą „Kalašnkov“ ir pabėgo. Jo ieškojo beveik 3 tūkst. pareigūnų. Tik po 5 valandų pareigūnams pavyko jį sučiupti Pelesos g. esančiame name. Psichiškai nesveikas vyras slėpėsi bendro naudojimo duše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(atnaujinta 00.30 val.) Policijos generalinis komisaras atskleidė, kaip iš pareigūnų automobilio paspruko antrankiais surakintas I. Molotkovas ir kokiu būdu jam pavyko sėkmingai slapstytis beveik 5 valandas. Pasak L. Pernavo, vyras paspruko tuo metu, kai jį lydėjęs pareigūnas trumpam paliko suimtąjį automobilyje – ten liko ir pareigūno automatas „AK-74“. Čiupęs ginklą, jis ėmė grąsinti policininkams ir, perlipęs per tvorą spruko viešuoju transportu, keldamas grėsmę vilniečiams. Vėliau, paslėpęs ginklą kitoje vietoje, I. Molotkovas pasislėpė Pelesos g. 5 numeriu pažymėtame name. Apie tai, kad šis slepiasi būtent čia, pranešė gyventojai. Atvykę pareigūnai ėmė su juo derėtis ir šis sutiko pasiduoti. Suėmus bėglį paiškėjo, kad šis jau buvo išsilaisvinęs iš antrankių.

REKLAMA

(atnaujinta 00.19 val.) Vyriausiajame policijos komisariate surengta spaudos konferencija apie beveik 5 valandas trukusias ginkluoto bėglio paieškas.

(atnaujinta 23:59 val.) Policijos generalinis komisaras L. Pernavas tv3.lt pranešė, kad 00.30 val. bus surengta spaudos konferencija, per kurią pareigūnai praneš visas sulaikymo detales. 

(atnaujinta 23.30 val.) Neoficialiais duomenimis, policija sugavo su automatu po visą Vilnių besislapsčiusį I. Molotkovą. Jis surastas Pelesos g. 5 numeriu pažymėtame name. Teigiama, kad jį sugavo Lietuvos kriminalinės policijos pareigūnai. Pranešama, kad rastas ir ginklas.

REKLAMA
REKLAMA

(atnaujinta 22.58 val.) Policijos pareigūnai gavo informacijos, kad feisbuke buriasi grupės jaunuolių, kurie ketina per naktį ieškoti besisalpstančio psichiškai nesveiko narkomano Igorio Molotkovo, kuris apsiginklavęs „Kalašnikovo“ automatu. Preigūnai griežtai ragina to nedaryti. Daugiau apie tai skaitykite čia.

(atnaujinta 22.53 val.) Įvykio vietoje dirbančio TV3 žurnalisto teigimu, pareigūnai buvo apsupę pasatatą Perkūnkiemyje, kuriame esą galėjo slapstytis įtariamasis. Tačiau jį apieškojus bėglys nebuvo rastas. Šiuo metu yra tikrinami automobiliai, išvažiuojantys iš miesto Ukmergės gatvėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(atnaujinga 22.25 val.) tv3.lt skaitytoja, gyvenanti Perkūnkiemyje, sako, kad situacija yra labai baugi – visur pilna policijos pareigūnų, girdisi sirenos, skraido sraigtasparnis. „Namie, drebu ir girdžiu mentus ir sraigtasparnius“, - rašo skaitytoja.

(atnaujinta 22.10 val.) Pranešama, kad Perkūnkiemio gatvėje pasigirdo šūviai. Čia telkiamos didelės policijos pajėgos, teritoriją stebi VSAT sraigtasparnis.

(atnaujinta 21.58 val.) Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius tik grįžęs iš Briuselio susisiekė su VRM vadovu S. Skverneliu dėl ieškomo ginkluoto bėglio. Pasak premjero, paieškai sutelktos didelės pajėgos, o gyventojų prašoma laikytis policijos pareigūnų rekomendacijų.

REKLAMA

(atnaujinta 21.54 val.) TV3 žinioms kalbėjęs Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas patikslino, kad antrankiais surakintas bėglys iš pareigūno pavogė automatą „AK-74“, kuriame buvo pilna apkaba šovinių – iš viso 30 šovinių.

(atnaujinta 21.37 val.) Skaitytojų teigimu, įtariamojo požymių turintis vyras buvo pastebėtas Viršuliškių g. 83 namo kieme. Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris sakė, kad gaunama daug pranešimų iš gyventojų apie įtartinus asmenis. „Daugiausia praneša, kad matė einantį panašų, mes pranešimus tikriname“, - teigė E.Šileris. Anksčiau jis teigė, kad paieškos gali vykti ir naktį.

REKLAMA

(atnaujinta 21.20 val.) tv3.lt skaitytojai praneša, kad virš miesto skraido policijos sraigtasparnis. Taip pat pranešta, kad policija liepė visiems prekybos centro „Ozas“ lankytojams kuo skubiau palikti patalpas.

(atnaujinta 21.11 val.) Pranešama, kad policijos pajėgos traukia į Pelesos gatvę, kuri yra už 11 km nuo tos vietos, kur bėglys bovo matytas paskutinį kartą. Taip pat policija šukuoja Subačiaus gatvę Stoties rajone.

(atnaujinta 20.55 val.) VRM vadovas Saulius Skernelis kritiškai įvertino situaciją, kai antrankiais surakintas vyras sugebėjo iš policininko pagrobti automatą „AK-74“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pačią situaciją, kai įtariamasis su antrankiais sugeba pasisavinti pareigūno ginklą, ministras vertina kaip apgailėtiną“, - BNS sakė S.Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Anot ministro, šiuo metu svarbiausia kuo greičiau sulaikyti bėglį. Kol kas jis nekomentavo, kas turėtų už šį incidentą prisiimti atsakomybę.

Švenčionių policijos vadovas sako, kad pabėgęs asmuo yra narkomanas.

(atnaujinta 20.46 val.) Įvykio vietoje dirbančių TV3 žurnalistų teigimu, policija iš Laisvės prospekto gatvės sklaidosi, pajėgos metamos į tolimesnius rajonus – Viršuliškes, Justininškes.

REKLAMA

(atnaujinta 20.43 val.) Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris sako, kad su automatu pabėgęs asmuo kol kas nesulaikytas. Paieškos gali vykti ir naktį. Apie 3 tūkst. policijos pareigūnų - tai yra apie trečdalis visos Lietuvos policijos - ketvirtadienio vakarą Vilniuje dalyvauja pavojingo jauno vyro, kuris pabėgo iš policijos su automatu, paieškose.

„Vis dar nerastas. Oras, tamsu, sunkina paiešką. Neaiški teritorija“, - BNS sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas E.Šileris.

(atnaujinta 20.29 val.) Pranešama, kad buvęs uždarytas apie 1 km Laisvės prospekto ruožas, po vėl atidarytas, eismas leidžiamas.

REKLAMA

Anot Policijos generalinio komisaro pavaduotojo Edvardo Šilerio, vyras į policijos komisariatą gabentas „dėl adminsitracinio arešto“. Įvykio vietoje yra keliasdešimt policijos automobilių, taip pat ugniagesių mašinos, kinologai su šunimis. Anot policijos, taip pat dirba Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai.

Automatiniai šautuvai policijos pareigūnams išdalinti po kruvinų teroro išpuolių Paryžiuje praėjusį penktadienį.

(atnaujinta 20.22 val.) Remigijus Šimašius: policijai turi būti pamoka, kad reikia susirūpinti

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Palinkėkime mūsų miestiečiams policininkams sėkmės susitvarkant su nestandartine, netipine situacija. Tikrai šių dienų kontekste tai, manau, tikrai turi būti net jei ir laimingai viskas pasibaigs – o tikiu, kad laimingai pasibaigs – gera pamoka, kad reikia susirūpinti. Policininkai turi mokėti elgtis su ginklais, mokėti elgtis kritinėse situacijose“, – sakė ketvirtadienio vakarą sakė R.Šimašius.

(atnaujinta 20.11 val.)  Skelbiama, kad Vilniuje susitelkė beveik 3000 pareigūnų.

(atnaujinta 20.00 val.) Su ginklu pabėgusio I. Molotkov paieška yra tęsiama., mieste vykdomas operatyvinis planas „Sulaikymas“. Policijos pajėgos yra mobilizuotos; dirba ARO, Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai. Gyventojų prašoma būti atsargiems ir budriems. Ne namuose esančius nepilnamečius, esančius netoli namų, tėvai turėtų paraginti kuo skubiau grįžti namo. Toliau nuo namų, svečiuose esantys vaikai, patartina, turėtų kol kas likti ten, kur yra. Visuomenė bus ir toliau nuolat informuojama apie nusikaltėlio paieškas.

REKLAMA

(atnaujinta 19.55 val.) Policija išplatino naujausią ieškomo ir pavojingo vyriškio nuotrauką.

Igor Molotkov (nuotr. Policijos) 

(atnaujinta 19.42 val.) Nepatvirtintais duomenimis, pareigūnai apsupo vieną statybvietę, kurioje galimai gali slapstytis bėglys. „Išeikite į lauką, nes bus panaudotas šaunamasis ginklas“, - per garsiakalbį bėgliui kartojo policija, tačiau kol kas jo nerado. Policininkai taip pat ieško vyro po automobiliais. Vadovavimą sulaikymo operacijai perėmė ARAS pareigūnai.

(atnaujinta 19.39 val.) Prie vyro paieškų prisijungė ir ARAS pareigūnai. tv3.lt skaitytojai praneša, kad daugybė pareigūnų ekipažų yra ir Fabijoniškėse.   

REKLAMA

(atnaujinta 19.25 val.) Policija išplatino pranešimą, kad Vilniuje su automatiniu ginklu pabėgo į miesto šeštąjį policijos komisariatą pristatytas 1991 m. gimęs Igor Molotkov. Vyrui pavyko pabėgti iš patrulinio automobilio, iš pareigūno rankų išplėšus automatinį ginklą AK-47. Pašilaičių rajono gyventojų prašome neišeiti iš namų ir jokiu būdu neatidaryti durų nepažįstamiems. Pastebėjus nusikaltėlį, prašome kuo skubiau pranešti telefonais 112 arba (8 5) 271 6007. I. Molotkov vilkėjo juodai – kepure su snapeliu, džemperiu, džinsinėmis kelnėmis ir juodais sportiniais batais su juodais užrašais.

REKLAMA
REKLAMA

(atnaujinta 19.14 val.) Nepatvirtintais duomenimis, vyras sulaikytas prie Šeškinės vaikų darželio. Tačiau ši informacija dar nepatvirtinta.

Visiškai sustabdytas eismas Laisvės prospektu centro link, taip pat uždaryti keliai nuo Pašilaičių iki Karoliniškių. Pavojingo vyro ieško gausios policininkų pajėgos su šunimis.

Vyro požymiai: juoda kepurė su snapeliu, ruda striukė, juodas džemperis su kapišonu juodos kelnės ir juodi kedai su baltu užrašu. Žmogus surakintas antrankiais. Turi psichikos sutrikimų.

Bus papildyta.

Esate įvykio liudininkais? Rašykite adresu [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų