REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 21 d. Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas dalyvavo Gardine AB „Lietuvos geležinkeliai“ organizuotame tarptautiniame forume „Lietuva–Gardino sritis: krovinių vežimo geležinkelių transporto plėtros galimybės“.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje dalyvavo įtakingiausi Baltarusijos ir Lietuvos ekspeditoriai, susisiekimo ir užsienio reikalų ministerijų, logistikos kompanijų, asociacijų, krovinių siuntėjų ir gamintojų atstovai.

REKLAMA

Forumo metu aptartos geležinkelio linijos į Baltarusiją atnaujinimo galimybės. Pasak savivaldybės mero R. Malinausko, Baltarusija rodo didelį susidomėjimą geležinkelio atgaivinimu, o iš Lietuvos pusės idėją palaiko ir Druskininkų savivaldybė bei LR Susisiekimo ministerija.

Linija Vilnius – Gardinas Taybų Sąjungos metu buvo labai aktyviai naudojama kroviniams vežti ne tik į Baltarusiją, bet ir į Berlyną. Iš kaimyninių šalių į Druskininkus daugiausia gabendavo mazutą ir statybines medžiagas. Žlugus Tarybų Sąjungai, linija buvo nebenaudojama, todėl sustabdžius paskutinius traukinius, buvo išardyti ir bėgiai maršrutu Pariečė – Druskininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos ekspeditorių, logistikos kompanijų bei stambiausių krovinių siuntėjų, gamintojų vežami kroviniai sudaro apie 30 proc. visų Lietuvos geležinkeliais vežamų krovinių.

Tikimasi, kad vakar įvykęs renginys padidins Lietuvos įmonių žinomumą ir konkurencingumą, vežamų krovinių apimtis tarp Lietuvos ir Baltarusijos Gardino srities. Taip pat suteiks galimybę pristatyti savo paslaugas, padės užmegzti naudingus kontaktus bei aptarti galimus naujus krovinių srautus ir jų apimtis.

Be tiesioginio krovinių vežimo tarp Lietuvos ir Baltarusijos, per Baltarusiją (ir Gardino sritį) gabenami beveik visi tranzitiniai kroviniai pasiekiantys Lietuvą. Gardino srityje yra abu geležinkelio pasienio punktai tarp Lietuvos ir Baltarusijos (Kena - Gudagojis ir Stasylos - Benekainys), taip pat tokios stambios pramonės įmonės kaip トGrodno Azot", Gardino statybinių medžiagų kombinatas ir kitos.

Sklandus bendradarbiavimas užtikrina tiek Lietuvos geležinkelių, tiek Klaipėdos uosto, tiek daugelio kitų abiejų šalių įmonių sėkmingą darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų