REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„MG Baltic“ prezidentą Darių Mockų užgriuvo nemalonių kaltinimų lavina. Prie vieno „Vilniaus prekybos“ vadovų Žilvino Marcinkevičiaus įtarimų, kad D. Mockus susijęs su Rusijos slaptosiomis tarnybomis, prisijungė ir koncernas SBA, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Vieno "Vilniaus prekybos" vadovų Žilvino Marcinkevičiaus žodžiai, jog kurti nacionalinį investuotoją trukdo koncernas "MG Baltic", o jo prezidentas Darius Mockus susijęs su Rusijos slaptosiomis tarnybomis, sukėlė sprogimą.

REKLAMA

Šiuos įtarimus "Lietuvos rytui" patvirtino dar viena galinga šalies verslo grupė - koncernas SBA, rašo "Lietuvos rytas".

Paslaptingosios "Status" verslo grupės savininkas, pernai nusižudęs Vladas Bieliauskas, kuris yra baigęs KGB mokslus Maskvoje ir tarnavęs specialiojo žvalgybos būrio vadu Sovietų Sąjungos ir Afganistano pasienyje, kartu su D.Mockumi yra brutaliai šantažavę SBA koncerną.

"Tada D.Mockus ir V.Bieliauskas atvirai veikė kartu. Bieliauskas reorganizavo bendrovę "Status alfa" į "Status ir partneriai". Jos veikloje aktyviai dalyvavo ir D.Mockus", - prisiminė SBA koncerno prezidentas Arūnas Martinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

"Nekart kalbėjomės su D.Mockumi, priminėme, su kuo jis susidėjo ir ėmėsi necivilizuotų, neteisėtų, padoriems verslininkams nebūdingų veiksmų. Glaudūs ryšiai su gerai žinomos biografijos asmeniu vertė įtarti, kad D.Mockus įsivėlė į Rusijos specialiųjų tarnybų rezgamą tinklą", - sakė Ž.Marcinkevičius.

Vienai stipriausių šalies verslo struktūrų SBA koncernui 2000-2001-aisiais teko išgyventi sunkų periodą. Tuomet keletas koncerno akcininkų neišlaikė V.Bieliausko ir D.Mockaus spaudimo - turėjo parduoti apie 35 proc. SBA akcijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dešimtys bylų įvairiose įmonėse, neslūgstantis dezinformacijos srautas, sukiršinti, nepatenkinti, nežinia ko siekiantys vadovai bei darbuotojai - tą patyrė SBA. Mainais už ramybę šantažuotojai pageidavo gauti sparčiai kylančią "Utenos trikotažo" įmonę - tuomet vertingiausią SBA dalį.

Verslininkams taip pat įsiminė ir D.Mockaus ryšiai su nusikalstamos grupuotės "Vilniaus brigada" tėvu Georgijumi Dekanidze. Jie abu kartu valdė "Vilniaus" viešbutį sostinės centre.

Be to, buvo užsiminta apie aktyvią paramą pašalintam prezidentui Rolandui Paksui, kurio dėka D.Mockui pavyko privatizuoti Kauno alkoholio gamybos bendrovę "Stumbras".

Anot "Lietuvos ryto", Valstybės saugumo departamentas išsiaiškino, kad "MG Baltic" koncernas prisidėjo rengiant planą, kurio tikslas - žlugdyti nacionalinio investuotojo kūrimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų