REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reto grožio ir įtampos mažajame olimpiados finale Pau Gasolio vedama Ispanijos rinktinė iškovojo bronzos medalius. Europos čempionai tik rungtynių pabaigoje 89:88 (23:17, 17:21, 27:26, 22:24) išplėšė pergalę prieš Australijos krepšininkus.

Reto grožio ir įtampos mažajame olimpiados finale Pau Gasolio vedama Ispanijos rinktinė iškovojo bronzos medalius. Europos čempionai tik rungtynių pabaigoje 89:88 (23:17, 17:21, 27:26, 22:24) išplėšė pergalę prieš Australijos krepšininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei iki didžiosios pertraukos ispanai sugebėjo išlaikyti nedidelį pranašumą, tai Pau Gasolio vedami ispanai ir Patricko Millso traukiami australai rimtai į atlapus vieni kitiems kibo nuo trečiojo kėlinio pradžios. Taškas į tašką vykusiose rungtynėse nugalėtoją lėmė paskutinių sekundžių drama, kur sėkmė šypsojosi Europos čempionams. Australijos rinktinė vis dar lieka olimpinėse žaidynėse be medalių - kovoje dėl bronzos 1996 ir 2000 metais juos įveikė lietuviai, o 1988 - amerikiečiai.

REKLAMA

Rezultatyviausi žaidėjai:

Ispanija: P.Gasolis 31 (11 atk. kam.), N.Mirotičius 14 (7 atk. kam.), S.Rodriguezas 11, R.Fernandezas 10, F.Reyesas 7, V.Claveras 6, J.C.Navarro ir R.Rubio – po 3.

Australija: P.Millsas 30, D.Andersenas 15, R.Broekhoffas 13, B.Motumas 12, A.Baynesas ir M.Dellavedova (8 rez. perd.) – po 6.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Dvikova prasideda nuo geležinės gynybos abejose aikštės galuose. Sužaidus penkias minutes ispanai turi nedidelę persvarą 8:5, tačiau P. Gasolio ir N. Mirotičiaus sėkmingo žaidimo dėka netrukus atitrūksta 18:11. Po 10 minučių Europos čempionai pirmauja 23:17.

REKLAMA
REKLAMA

Antras kėlinys

Neatrodo, kad ispanai būtų nusiteikę paleisti iniciatyvą iš rankų. Atvirkščiai – įpusėjus ketvirčiui skirtumas išauga iki 12 taškų – 28:40, tačiau tuomet netikėtai iniciatyvos imasi Okeanijos čempionų veteranas D. Andersenas. Po jo penkių taškų iš eilės į rungtynes sugrįžta intriga – 38:40. 

Sukilusios emocijos antrojo kėlinio pabaigoje:

Trečias kėlinys

Rezultatyvus ir itin gražus kėlinys pažymėtas netektimi Australijos rinktinėje – pagrindinis vidurio puolėjas A. Bogutas prasižengia penkis kartus ir visam laikui sėda ant atsarginių žaidėjų suolo. Teisėjai pradeda techninių ir nesportinių pražangų šou. Taškas į tašką vykstančioje dvikovoje pagrindiniai herojai – P. Gasolis ir P. Millsas. Jie abejose aikštės pusėse kelia daugiausiai bėdų varžovams. Po trijų kėlinių ispanai priekyje 67:64.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtas kėlinys

Ispanų mėginimą pabėgti nutraukia B. Motumas – žalgirietis galingai deda į krepšį per P. Gasolį. Rungtynėse nė vienai komandai nepavyksta įgyti pranašumo – nugalėtojas sprendžiasi per paskutinę minutę. Čia sėkmė paskutinėmis sekundėmis šypsosi ispanams.

Du baudos metimus sumeta S. Rodriguezas ir ispanai minimaliai priekyje 89:88. Per 5,4 sek. australai atakos nesugeba suregzti – D. Andersenas suklysta ir Europos čempionai švenčia – iškovoti olimpiniai bronzos medaliai.

Situacija prieš rungtynes

„Pusfinalis buvo pirmos rungtynės, kuriose mums taip nesisekė žaisti savojo žaidimo, tad mačas dėl bronzos bus puikus testas, kaip mes galime atsitiesti po smūgio“, – kalbėjo australų treneris Andrej Lemanis.

REKLAMA

Taip pat treneris pridūrė, kad Australija vis dar gali pasiekti tai, ko niekada nėra pavykę: „Jaučiame garbę, kurią nešame ant pečių, yra be galo malonu matyti, kaip vyrukai stengiasi.“

Dar niekada olimpinės bronzos nelaimėję ispanai sako, kad turi pakrauti baterijas. „Mes esame per žingsnį nuo savo tikslo – medalio“, – kalbėjo treneris Sergio Scariolo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų