REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Lėktuvo tragedija Rusijoje (nuotr. YouTube)

Per lėktuvo nelaimę Rusijoje, Rostove, žuvo mažiausiai 61 žmogus, praneša BBC.

26

Per lėktuvo nelaimę Rusijoje, Rostove, žuvo mažiausiai 61 žmogus, praneša BBC.

REKLAMA

Kaip skelbiama, lėktuvas skrido iš Dubajaus. Remiantis regioninės televizijos duomenimis, kol kas nėra aišku, dėl ko galėjo įvykti tragedija.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma lėktuvo keleivių buvo Rusijos piliečiai. Taip pat žuvo 5 užsieniečiai: trys ukrainiečiai, vienas Indijos pilietis ir pilietis iš Kazachstano. Įgulą sudarė lėktuvo kapitonas kiprietis, Kirgizijos ir Kolumbijos pilietės, du ispanai, Seišelių salų gyventojas ir vienas rusas. Rusijos ekstremaliųjų situacijų ministerija praneša, kad orlaivis „Boeing 727-800“ sudužo naktį, apie 03.50 vietos laiku. „Deja, jie visi mirė“, - naujienų agentūrai „Reuters“ konstatavo Viktoras Jacenko, ekstremalių situacijų pareigūnas.

REKLAMA

Kaip minėjo Žana Terekochova, viena pagrindinių kol kas nuspėjamų priežasčių yra galima piloto klaida. Tuo metu kiti pareigūnai teigia, kad kaltos prastos oro sąlygos. Vietos pareigūnai tikina, kad skaudžios tragedijos metu vėjas buvo itin stiprus.

Teroro išpuolio galimybės: „nesvarstomos arba yra itin menkos“

Šaltiniai gelbėjimo tarnyboje „Interfaks“ teigė, kad versija apie teroro išpuolį nėra svarstoma. Jo teigimu, tokia versija yra mažai tikėtina „arba netgi atmesta“.

REKLAMA
REKLAMA

„Ten techninės problemos, greičiausiai“, – pasakojo šaltinis. Anksčiau Rusijos transporto ministro atstovė spaudai pasakojo, kad svarstomos dvi versijos – blogos oro sąlygos ir ekipažo klaida.

Liudininkai atkreipė dėmesį į ugnį lėktuve dar nepasiekus žemės

Anot portalo „LifeNews“, specialistai apklausė keleivinio „Boeing-737-800“ katastrofos liudininkus.

Pasak šaltinių, ne vienas liudininkas pareiškė, kad matė ryškų pliūpsnį lėktuvo paviršiuje dar likus pusantros-dviem sekundėms iki lainerio susidūrimo su žeme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bandė leistis 2 valandas

Rusijos transporto ministerija vėliau įvardijo ir trečiąją galimą versiją – techninį gedimą, nes tarp dviejų bandymų nutupdyti „Boeing 737“ praėjo dvi valandos. Anot „Interfaks“ šaltinių teisėsaugoje, pilotai bandė nutupdyti lėktuvą 1:35 Maskvos laiku, tačiau dėl kažkokių priežasčių jiems tai nepavyko. „Vėliau lėktuvas dvi valandas suko ratus virš miesto, eikvodamas kurą, ir tik 3:30 pabandė nusileisti. Tai baigėsi katastrofa“, – pasakojo agentūros pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų