REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Jolita Varanavičiūtė (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

„Buvau išbandžiusi, ko gero, visas dietas - kefyro, baltymų, grikių, obuolių, Laimos Vaikulės ir kitas. Nors svoris ir nukrisdavo, jis greit grįždavo, - portalui tv3.lt prisipažino atletiškoji Jolita Varanavičiūtė. - Tik sveika, subalansuota mityba ir sportas daro stebuklus“.

33

„Buvau išbandžiusi, ko gero, visas dietas - kefyro, baltymų, grikių, obuolių, Laimos Vaikulės ir kitas. Nors svoris ir nukrisdavo, jis greit grįždavo, - portalui tv3.lt prisipažino atletiškoji Jolita Varanavičiūtė. - Tik sveika, subalansuota mityba ir sportas daro stebuklus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mergina pasakojo, jog iš pradžių ji mėgdavo lankyti aerobikos užsiėmimus. „Tačiau kartais nueidavau į treniruoklių salę pasportuoti savarankiškai. Bet rezultatų nebuvo. Jie pasijuto padirbėjus su treneriu sporto salėje po mėnesio. Tada ir supratau, kad norint padailint kūno linijas ir proporcijas- be treniruoklių salės niekaip neišeis“.

REKLAMA

- Ar pameni, kada pirmą kartą pasidarei asmenukę „prieš veidrodį“ ir pasakei sau „Aš puikiai atrodau!”?

- Kadangi esu labai savikritiška, tai tik likus mėnesiui iki varžybų atrodžiau sau simpatiškai.

- Kaip sportas tapo liga, o sporto salė – antraisiais namais?

- Labai neseniai, vos prieš metus , kai pradėjau rimtai sportuoti ir reguliariai lankytis sporto salėje.

- Anksčiau matyti merginas sporto salėje buvo ganėtinai neįprasta, dabar merginų būriai vis gausėja. Kokias pastebi vaikinų reakcijas sporto salėje?

REKLAMA
REKLAMA

- Vaikinų aš nelabai pastebiu, nes ateinu rimtai sportuoti, o kad merginų lankosi daugiau, tai manau tik sveikintina. Smagu, kad Lietuvoje tiek prisižiūrinčių moterų.

- Ką merginai reiškia nepriekaištinga figūra?

- Kiekvienas žmogui nepriekaištingos figūros idealas, ko gero, bus skirtingas. Svarbu, kad moteris jaustųsi gerai ir pasitikėtų savimi.

- Ar turi kokių nors įdomių ritualų prieš treniruotę?

- Prieš treniruotę visada pusvalandį praleidžiu žiūrėdama motyvacinius klipus - taip motyvacijos niekad nepritrūksta.

- Kaip atrodė tavo pirmosios treniruotės – nejuokinga dabar būtų jas prisiminti?

- Galėčiau pavadinti jas tragiškomis. Jau po 20-ies minučių pavargdavau, man buvo sunku, visiškai nemokėjau visą mėnesį salėje be trenerio sportuoti, neatsimindavau net kokius pratimus turiu atlikti. Visos mano žinios - tik iš trenerio. Be trenerio pagalbos tikrai nepavyks nei vienai pamatyti norimų rezultatų. Treneris labai motyvuoja, neleidžia „tinginiui nugalėti“ bei padeda kuo taisyklingiau atlikti pratimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Sportas – tai hobis, ar gyvenimo būdas?

- Manau, kai kurie sportuoja tik dėl mados, o kiti rimtai rūpinasi savo sveikata ir išvaizda. Sportas gali būti hobis, o sportas ir sveika mityba yra gyvenimo būdas.

- Fitneso varžybos – ką apie jas galvoji? Kas tai? Grožio konkursas ar besaikis noras kažką įrodyti?

- Tai labai įdomi patirtis gyvenime. Sudalyvavau dar tik kartą, bet džiaugiuosi, nes sau įrodžiau, kad galiu tai padaryti pati, o ne tik žiūrėti „Instagram‘e“ fitneso atstovių nuotraukas ir baltai pavydėti. Pusę metų siekiau savo tikslo ir buvau scenoje su visom „Instagram‘o“ žvaigždutėm, kurios visus tuos 6-7 mėnesius mane motyvavo. Fitneso varžybas galėčiau vertinti kaip grožio konkursą, nes ten vertinama visuma, moteriškumas, ne vien tik raumenys. Varžybos buvo dar tik vienos, bet susipažinau su daugybe žymių žmonių, mane pastebėjo ir taip atsirado mano rėmėjai. Labai tuo džiaugiuosi, nes man nereikia galvoti kada ir kokius papildus pirkti, man tiesiog atsiunčia kiekvieną mėnesį su palinkėjimais nesustoti.

REKLAMA

- Neretai žmonės sako „Neturiu laiko sportui“. Kaip manai, ar tai būna tiesa?

- Aš dirbu per kelis darbus , darbo grafikai nėra pastovūs ir kai reikėdavo nepraleisti treniruočių, kurios būdavo 6 kartus per savaitę – vis tiek suspėdavau. Reikia tik didelio noro.

- Ar vaikystėje teko sirgti kurio nors sporto liga – krepšinis, tinklinis, plaukimas, lengvoji atletika?

- Nekenčiau sportuoti, tad tikrai ne. Mokykloje net nelankydavau kūno kultūros pamokų.

- Ar sportas, tavo manymu, turi ribas? Kur jos?

- Kiekvienas ribas įsivaizduojame labai skirtingai. Mano tikslas yra likti moteriška. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų