REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sumanūs pareigūnai sulaikė nusikaltėlius

Praėjusią savaitę Lietuvos policijos mokyklos šaudykloje Vilniuje vyko policijos pradinio šaudymo mokymai, kuriuos vykdė Lietuvos policijos mokyklos pedagogai. Kaip ir buvo numatyta tvarkaraštyje, mokymai baigėsi priešpiet. Klausytojų žinių ir įgūdžių patikrinimo rezultatai buvo geri, todėl už mokymus atsakingas vyresnysis specialistas Saulius Gulbinas jau ruošėsi vykti atgal į Kauną, tačiau pakeliui dar nutarė kartu su kolega vilniečiu užsukti į automobilių detalių parduotuvę Vilniuje, Ukmergės g.

REKLAMA
REKLAMA

Apie 16:00 val. ne tarnybos metu, neuniformuoti pareigūnai, Sigitas Gulbinas ir sostinės Patrulių rinktinės šeštos kuopos antrojo būrio vadas Vitalijus Špakovskis, pirkdami auto detales, atkreipė dėmesį, kad UAB „Tanagra" automobilių stovėjimo aikštelėje vaikšto du įtartini jaunuoliai, kurie nuolat skambino mobilaus ryšio telefonais, kažko laukė, apžiūrinėjo stovinčius automobilius. Savo elgesiu jaunuoliai sukėlė pareigūnams įtarimą, todėl buvo nutarta patikrinti jų tapatybę.

REKLAMA

Atsargiai prisiartinę prie jaunuolių, policijos pareigūnai prisistatė, parodydami tarnybinius pažymėjimus ir paklausė, ar jie turi neleistinų daiktų (ginklų, narkotinių medžiagų). Netikėtai užklupti jaunuoliai suglumo, o vienas jų išsigandęs prisipažino, kad cigarečių pakelyje turi narkotinių medžiagų. Jis iš kelnių kišenių ištraukė ir padėjo ant žemės du mobilaus ryšio telefonus, keletą vienkartinių švirkštų ir cigarečių pakelį, kuriame policijos pareigūnai aptiko polietileninius maišelius su šviesios spalvos milteliais. Pareigūnai bendruoju pagalbos centro telefonu paprašė sujungti su Vilniaus apskrities VPK budėtojais ir atsiųsti policijos patrulį į pagalbą. Kol atvyks pagalba, saugumo sumetimais ir kad nebūtų sunaikinti daiktiniai įrodymai, pareigūnai suguldė jaunuolius ant žemės. Į įvykio vietą atvykęs policijos patrulių ekipažas įtariamuosius surakino antrankiais ir pristatė juos į sostinės 6-tąjį policijos komisariatą.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos komisariate pareigūnai atlikdami paviršutinę apžiūrą pas vieną iš įtariamųjų aptiko dar 8 popierinius lankstinukus, kaip įtariama - su narkotine medžiaga. Pareigūnai įtaria, kad minėti jaunuoliai galėjo platinti narkotines medžiagas, kadangi prie savęs turėjo didelį kiekį narkotinių medžiagų ir pinigų smulkiomis kupiūromis, todėl dėl šio fakto pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kalbinti pareigūnai teigė nemanantys, kad šis jų poelgis kažkuo išskirtinis - tikėtina, kad ne vienas jų kolega panašiomis aplinkybėmis pasielgtų taip pat ryžtingai ir profesionaliai. Tačiau tai puikus pavyzdys, kad policijos pareigūno elgseną lemia ne atlyginimo dydis, o jo ginamos vertybės, įsitikinimai ir požiūris į savo pareigą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų