Šiuo receptu ji pasidalijo „Instagram“ paskyroje.
„Savaitgaliai man dažniausiai poilsis nuo virtuvės arba atvirkščiai, eksperimentų laikas. Jau seniai norėjau pagaminti, nes labai jau skaniai viskas atrodė, su jautiena gaminau ir ne kartą, o čia Lašišos Wellington. Tikrai skanu, pergyvenau, kad bus sausa, bet patikėkit manim, žiauriai skanu ir žuvis neperkepa, išlieka sultinga ir nesusigeria į tešlą, nes yra dar vienas sluoksnis įdaro. Žodžiu, nesigiriant, gavosi skaniai, labai rekomenduoju“, – rašė moteris.
Jums reikės:
lašišos filė gabaliukų be odos,
sluoksniuotos bemielės tešlos,
porų 2 vnt.,
Šalot svogūno 1vnt. ,
česnakų skiltelių 2 vnt.,
balto vyno 50 ml.,
varškės sūrio (Philadelfia)
plakto kiaušinio, kuriuo reikės patepti tešlą.
Gaminimo eiga:
Iš pradžių pasidarom įdarą – patroškiname svogūną, česnaką bei porus. Troškinti reikia kelias minutes, kol suminkštės, tada pilame vyną ir po minutės dedame sūrį. Nuimame nuo ugnies ir duodam truputėli atvėsti.
Žuvį dedame nelygiu paviršiumi ant gabalėlio tešlos, (tešlą truputėli iškočiot, kad būtų plonesnė ir lengviau susivyniotų) druska, pipirai – ant viršaus. 3 šaukštai įdaro ir sulankstome tešlą, kad sueitų šonai vienas ant kito, o galus užlenkiam, tada perverčiam, truputėli tešlą įpjaunam rombais ir patepam kiaušinio plakiniu.
Kepam 200° viršus ir apačia, apie 20-25 min.