• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lentvario gyventojai piktinasi jau esą „tradicija“ tapusiais kasmetiniais vandens tinklų remonto darbais, kurių metu nutraukiamas ir karšto, ir šalto vandens tiekimas. Be to, lentvariškiai nerimauja ir dėl vandens kokybės, mat gyventojams tiekiamas vanduo – įtartinos spalvos.

Lentvario gyventojai piktinasi jau esą „tradicija“ tapusiais kasmetiniais vandens tinklų remonto darbais, kurių metu nutraukiamas ir karšto, ir šalto vandens tiekimas. Be to, lentvariškiai nerimauja ir dėl vandens kokybės, mat gyventojams tiekiamas vanduo – įtartinos spalvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lentvaryje , įsigalėjo „tradicija“ kasmet išjungti karštą vandenį dvejoms savaitėms ar net ilgiau. Negana to birželio 1 d. buvo užsuktas ir šaltas vanduo. Pasak „Trakų energijos“ buvo įvykusi avarija Varnikuose, todėl visame Lentvario mieste buvo užsuktas ir šaltas vanduo. „Trakų energija“ į gyventojų skambučius nereagavo“, – portalui tv3.lt rašė Lentvario gyventojai.

REKLAMA

Lentvariškiai tikina, kad vamzdynų avarijos, kurių metu stabdomas vandens tiekimas gyventojams, įvyksta po kelis kartus, pavyzdžiui, šį pavasarį įvykus avarijai, gyventojai be vandens buvo palikti trims paroms.

„Kai Lentvaryje „profilaktika“ vyksta dvi savaites ar net ilgiau, kituose miestuose tai užtrunka apie tris paras. Kasmet Lentvario gyventojams tenka pagyventi kaip urviniams žmonėms, neįmanoma normaliai nusiprausti po sunkios darbo dienos. Trakų savivaldybė visiškai nesirūpina Lentvario miestu, taip pat ir gyventojais“, – piktinosi žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Bado pirštu į pageltusį vandenį

Lentvariškiai taip pat teigė esantys šokiruoti ir tiekiamo vandens kokybe.

„Negana to, kad nuolat įvyksta avarijos, remonto darbai, kurių metu sustabdomas vandens tiekimas, Lentvario gyventojai už vieną vandens kubą moka apie 10 Eur, o kaina visiškai neatitinka vandens kokybės. Vanduo yra pageltęs

Štai pavyzdys, kaip atrodo popierine šluoste valytas puodas po keleto kartų virinto vandens. Po „profilaktikos“ darbų vandens kokybė nepasikeičia“, – dėstė Lentvario gyventojai.

Anot Lentvario gyventojų, karšto vandens ir šilumos tiekėjų UAB „Trakų energija“ tiekiamo vandens spalva jokių abejonių dėl vandens kokybės nekelia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Trakų energija“ teigia, jog Lentvario gyventojų vanduo yra švarus ir nekenkia sveikatai, o skirtus Europos Sąjungos 6,7 mln. litų lėšas miestui gerinti naudoja akivaizdžiai ne pagal paskirtį“, – stebėjosi lentvariškiai.

Siūlė pasirinkti: arba didesnė kaina, arba ilgiau trunkantys remonto darbai

Portalo tv3.lt kalbintas UAB „Trakų energija“ direktorius Vaidas Povilėnas teigė, jog jo vadovaujama bendrovė lentvariškių pliekiama dėl vandens kokybės be pagrindo.

„Technologiškai vanduo ruošiamas pačiame name, tai yra imamas šaltas vanduo ir šilumos punkte jis yra paverčiamas karštu vandeniu, taigi, jeigu kokybė jo yra bloga, tai ji yra bloga iš vandentiekio“, – atkreipė dėmesį V. Povilėnas.

REKLAMA

Tačiau, kodėl kasmet užtrunka katilinių, vandens tinklų profilaktiniai, remonto darbai? UAB „Trakų energija“ vadovo teigimu, tai yra susiję su darbuotojų, kurie atlieka minėtus darbus skaičiumi.

„Kodėl mes vykdome darbus tokiu periodu? Pagrindinė priežastis yra ta, kad dirba viso labo trys žmonės, tai yra aptarnaujantis personalas, kuris ir gali šituos darbus atlikti. Kodėl trys žmonės? Kodėl mes nedarome tai su 10 ar 15 žmonių? O gi dėl tos pačios priežasties. Kadangi tinklas yra nedidelis, tai yra du miestai (Trakai ir Lentvaris – tv3.lt) ir suvartojimas šitame tinkle yra nedidelis, atitinkamai ir sąnaudos, kurios gali būti skirtos tinklo aptarnavimui, taip pat yra nedidelės.

REKLAMA

Mes galime turėti, aišku, daugiau žmonių, bet tuomet mes sukeltume (paslaugų – tv3.lt) kainą, tai yra kaina didėtų dėl to, kad reikėtų daugiau žmonių atlyginimas mokėti. Tai čia yra tas balansas, kuris, mūsų manymu, yra teisingas, tai yra mes taupome lėšas, mažiname sąnaudas ir tuo pačiu nedidiname tarifo, kas liečia karšto vandens tiekimą ir šilumos gamybą. Dėl to priežasties atitinkamai pailgėja aptarnavimo laikas, bet mažėja sąnaudos tam atlikti“, – aiškino V. Povilėnas, pridurdamas, jog konkrečiai UAB „Trakų energija“ jokių skundų iš gyventojų nėra gavusi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Povilėnas neslėpė, jog jį nustebino lentvariškių pasipiktinimas, jog kasmet pavasario pabaigoje ir vasaros pradžioje dėl remonto ir profilaktinių darbų yra sustabdomas karšto vandens tiekimas. Pasak UAB „Trakų energija“ direktoriaus, kiekvienais metais apie šiuos darbus gyventojai yra įspėjami prieš mėnesį.

„Niekuo šitų metų situacija nėra kitokia negu buvo praeitais metais, užpraeitais ar užužpraeitais metais. Kiekvienais metais vykdoma ta pati procedūra pagal tą pačią tvarką. Todėl, jei tai visiems tiko paskutinius penkerius metus, tai sunku paaiškinti, kodėl staiga dabar pradėjo nebetikti“, – kalbėjo V. Povilėnas

REKLAMA

Vanduo „truputį kitoks“

Lentvariui vandenį tiekiančios ir nuotekas valančios UAB „Trakų vandenys“ Lentvario skyriaus viršininkas Algimantas Lankas tikino, jog lentvariškiams tiekiamo vandens spalva pakito todėl, kad vanduo pradėtas tiekti iš kito telkinio.

„Nuo vasario 1 dienos mes tiekiame vandenį iš Varnikų vandens įrenginių. Šis vanduo yra truputį kitoks negu anksčiau buvo tiekiamas iš Lentvario vandenvietės. Jis fiziškai kitaip atrodo, jis turi spalvą truputį“, – portalui tv3.lt sakė A. Lankas.

Vis dėlto, A. Lanko teigimu, nepaisant to, kad vanduo pageltęs, jo kokybė atitinka visus parametrus, vanduo esą yra geriamas, nekenkia sveikatai.

REKLAMA

„Mus jau tikrino ne vieną kartą Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, mes patys atliekame tyrimus ir visais parametrais mes atitinkame visas noras. Tai yra geriamas, tvarkingas vanduo. Taip, jis gelsvas trupučiuką, bet jis yra geriamas, atitinka visas normas, saugus. Jis yra truputį gelsvas. Nėra rudas. Jau koks vanduo yra, toks ir bus. Šiai dienai, koks jis yra, toks ir bus.

Trakai jau penkis metus tokį vandenį geria. Šiemet Lentvaris pradėjo“, – kalbėjo UAB „Trakų vandenys“ Lentvario skyriaus viršininkas.

Anot jo, gyventojų skundai dėl vandens kokybės nėra naujiena.

„Gauname skundus, reaguojame, tvarkomės. Kai skundėsi dėl vandens kokybės, mes tinklus plovėme. Pirma, iš vienos pusės vanduo bėgo, o dabar bėga iš kitos pusės, tai vamzdžiuose susidaro nuogulos, kurios yra pakeliamos, tai mes plovėme magistralinius vamzdynų tinklus“, – pasakojo A. Lankas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vandens spalva akis bado ir merei

Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė teigė žinanti apie lentvariškių nusiskundimus dėl vandens kokybės. Anot jos, miestui pradėjus tiekti vandenį iš Varnikų vandenvietės, vandeniui pakeitus spalvą, buvo sušauktas ne vienas gyventojų susirinkimas.

„Po susirinkimų žmonės, kurie norėjo, buvo paimti iš jų kranų vandens tyrimai. Visi tyrimai atitinka visus rodiklius ir šiuo metu vandens kokybė yra pagerėjusi“, – portalui tv3.lt teigė E. Rudelienė.

Vis dėlto, pasak Trakų rajono savivaldybės merės, suprantama, kad pageltęs vanduo kelia įtarimus, žmonių pasipiktinimą.

„Jeigu gyventojams vanduo yra pageltęs, tai blogai yra. Aš tą suprantu. Aš pati Lentvaryje gyvenu, dedu visas pastangas, tiriame su geologais galimybę, kad pagilintume Varnikų vandenvietės gręžinį, kad vanduo nebūtų tos spalvos, kurios yra dabar“, – aiškino merė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų