REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ parodė, kad yra pajėgūs atsitiesti po skaudaus pralaimėjimo antrosiose LKL finalo serijos rungtynėse. Trečiajame susitikime kauniečiai užtikrintai atsirevanšavo varžovams, namuose juos sutriuškindami net 78:54, o vienu metu skirtumas siekė net 32 taškus.

Kauno „Žalgiris“ parodė, kad yra pajėgūs atsitiesti po skaudaus pralaimėjimo antrosiose LKL finalo serijos rungtynėse. Trečiajame susitikime kauniečiai užtikrintai atsirevanšavo varžovams, namuose juos sutriuškindami net 78:54, o vienu metu skirtumas siekė net 32 taškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš rungtynes apie finalo seriją ir savo komandas Kauno „Žalgirio“ arenoje kalbėjo „Neptūno“ ir „Žalgirio“ sirgaliai. Jų mintis rasite tv3.lt „Facebook“ paskyroje TV3 sportas

REKLAMA

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Sužaidus pusę pirmojo kėlinio Kauno „Žalgiris“ pirmavo 7:6. Nors pirmosios atakos geriau klostėsi būtent kauniečiams, vėliau „Neptūnas“ atsitiesė, neleido varžovams užpulti ir priartėjo. Jau po trijų minučių klaipėdiečių aukštaūgis Jerai Grantas pasiprašė keitimo ir atsisėdo ant suolo.

Antroji ketvirčio pusė buvo chaotiška, komandos priiminėjo skubotus sprendimus ir klydo. Po kėlinio priekyje 15:16 buvo klaipėdiečiai, kurių gretose labiausiai išsiskyrė Vytautas Šarakauskas, pataikęs tritaškį, išrašęs gražų bloką Martynui Pociui ir pataikęs dvitaškį paskutinėmis sekundėmis. Žalgiris atakas grindė per Edgarą Ulanovą ir Ianą Vougiouką.

REKLAMA
REKLAMA

Antras kėlinys

Antrąjį kėlinį komandos pradėjo efektyviai: Jerai Grantas sugrūdo kamuolį į krepšį, o Brockas Motumas smeigė du tritaškius iš eilės. Lukas Lekavičius pridėjo trečiąjį „Žalgirio“ tritaškį, tačiau Danielis Ewingas priminė apie save ir pats atsakė tiksliu tolimu metimu.

Antroje ketvirčio pusėje žalgiriečiai pradėjo tolti, o po E. Ulanovo dėjimo įgijo jau 8 taškų persvarą. Likus žaisti 2 minutes kauniečiai turėjo 12 taškų pranašumą. Po dviejų kėlinių šeimininkai buvo priekyje 37:27. Tai kiek priminė pirmąsias finalo serijos rungtynes, kai būtent antrojo kėlinio antroje pusėje surengtas „Žalgirio“ spurtas ir buvo lemiamas lūžis rungtynėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rezultatyviausias kauniečių gretose prieš pertrauką buvo B. Motumas, pelnęs 8 taškus. Ianas Vougioukas buvo pridėjęs 6 taškus ir 5 atkovotus kamuolius. Rezultatyviausias klaipėdiečių gretose pirmojoje rungtynių dalyje buvo 7 taškus pelnęs ir reikiamu metu iniciatyvos ėmęsis Martynas Mažeika. Po 5 taškus buvo įmetę D. Ewingas ir V. Šarakauskas.  

Trečias kėlinys

Trečiajame rungtynių ketvirtyje vaizdas nesikeitė. „Neptūnui“ perimti žaidimo kontrolės nepavyko, o „Žalgiris“, sužaidus 5 minutes, turėjo jau 17 taškų persvarą. Nors kėlinio pradžioje tritaškį įmetė klaipėdiečių kapitonas M. Mažeika, po to uostamiesčio ekipa sustojo, o kauniečiai pelnė 11 taškų be atsako.

REKLAMA

Donatui Zavackui, nors ir nežaidžiančiam, teko raminti įsisiautėjusį klaipėdiečių trenerį Dainių Adomaitį, kuris buvo nubaustas ir technine pražanga. Strategas užsipuolė teisėjus.

V. Šarakausko tritaškis nutraukė „Žalgirio“ spurtą, kuris buvo išaugęs iki 14:0, o techninių pražangų serija tęsėsi toliau: po šią nuobaudą gavo B. Motumas ir V. Šarakauskas, o vėliau ir M. Mažeika. Po trijų kėlinių „Žalgiris“ pirmavo 58:36. Ketvirtį kauniečiai laimėjo net 21:9.

Ketvirtas kėlinys

Lemiamas ketvirtis prasidėjo Luko Lekavičiaus tritaškiu ir Pauliaus Jankūno nesportine pražanga tuo pat metu. Likusį kėlinio laiką kauniečiai toliau didino persvarą ir likus žaisti daugiau nei 5 minutes, pirmavo net 27 taškais, o vėliau skirtumas šoktelėjo net iki 32. Pirmuosius taškus finalo serijoje, likus žaisti 2 minutes, pelnė 19-metis klaipėdietis Laurynas Bieliauskas. Abi komandos tiesiog laukė rungtynių pabaigos, o „Žalgiris“ jas laimėjo 78:54.

REKLAMA

Rezultatyviausi kauniečių krepšininkai, surinkę po 14 taškų, buvo R. Seibutis ir I. Vougioukas (6 atkovoti kamuoliai). 10 taškų ir 4 rezultatyvius perdavimus pridėjo J. Randle`as. Antrosiose rungtynėse Klaipėdoje nei taško nepelnęs P. Jankūnas surinko 9 taškus ir atkovojo 7 kamuolius.

„Neptūno“ gretose rezultatyviausias buvo komandos kapitonas M. Mažeika, kuris pelnė 13 taškų, tačiau suklydo 4 kartus. 12 taškų pridėjo M. Girdžiūnas (5 klaidos). 8 taškus pelnė ir 4 kamuolius atkovojo V. Šarakauskas.

Labiausiai klaipėdiečius žudė klaidos, kurių jie padarė net 18, o kauniečiai – vos 6. „Žalgiris“ atliko 19 rezultatyvių perdavimų, „Neptūnas“ – 11.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Situacija prieš rungtynes:

„Neptūnas“ antrosiose rungtynėse pamokė „Žalgirį“ 76:54. Nuo rungtynių pradžios į priekį pabėgęs Klaipėdos klubas čempionams nepaliko jokių vilčių ir parodė visiškai kitokį veidą nei serijos starte Kaune.

LKL.lt prieš trečiąją dvikovą pateikia įdomiausius dviejų pirmųjų mūšių akcentus.

Švytuoklė. „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas pirmajame mače Kaune pelnė 29 taškus. Klaipėdoje jis prametė visus 7 metimus ir nepelnė nė taško. Trečią kartą per savo karjerą LKL. Taip nutrūko rekordinė keturių iš eilės P.Jankūno dvigubų dublių serija.

REKLAMA

Priekyje. „Žalgiris“ pirmosiose rungtynėse nuo antrojo kėlinio vidurio nebeužleido „Neptūno“ į priekį. Klaipėdoje žalgiriečiai pirmavo tik kartą – 2:0. Visą likusį laiką priekyje buvo „Neptūnas“, didžiausiu skirtumu atitrūkęs 26 taškais.

Pliusas. „Žalgirio“ įžaidėjas Jerome’as Randle’as yra didžiausią teigiamą įtaką komandos žaidimui padaręs krepšininkas. Pergalingose rungtynėse jam būnant aikštėje žalgiriečiai įmetė 19 taškų daugiau nei „Neptūnas“. Klaipėdoje jam būnant aikštėje „Neptūnas“ įmetė 10 taškų daugiau, bet jo minusinis rodiklis buvo vienas mažiausių komandoje.

REKLAMA

Tritaškiai. „Žalgiris“ LKL reguliariajame sezone tritaškius metė vid. 38,87 proc. tikslumu. Tai geriausias rezultatas visoje lygoje. Tačiau finale žalgiriečiai pataikė tik 7 tritaškius iš 30 (23,3 proc.). Palyginimui, Kaune „Neptūnas“ tritaškius metė 35 proc., Klaipėdoje – 40 proc. tikslumu.

Gynyba. Antrosiose finalo serijos rungtynėse „Neptūno“ gynyba „Žalgirio“ aukštaūgiams leido pelnyti tik 13 taškų. Palyginimui, vien „Neptūno“ vidurio puolėjas Trentas Plaistedas surinko 10 taškų.

Karaliavimas. Nepaisant pralaimėjimo didžiuliu skirtumu Klaipėdoje, „Žalgiris“ abejose rungtynėse laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių: 46-41 Kaune ir 37-36 Klaipėdoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skirtumas. „Žalgirio“ naudingumo koeficientas Klaipėdoje ir Kaune skyrėsi beveik dvigubai. Pirmajame mače „Žalgiris“ surinko 102 naudingumo balus, kai antrajame – vos 52. „Neptūno“ efektyvumo rodiklis buvo stebėtinai stabilus – atitinkamai 76 ir 78.

Debiutas. „Žalgirio“ ir „Neptūno“ gynėjai Kasparas Vecvagaras ir Laurynas Beliauskas Klaipėdoje sužaidė pirmąsias rungtynes LKL finale per savo karjerą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų