REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos bokso federacijos padangėje griaudėja ir žaibuoja – savaitgalį naujai išrinktą vadovybę opozicijon stojęs buvęs generalinis sekretorius Antanas Arėška vadina „žulikais“, o naujai kadencijai perrinktas federacijos vadovas Darius Šaluga kalba apie sovietines nomenklatūros atgyvenas ir užgautas kelių žmonių ambicijas.

Lietuvos bokso federacijos padangėje griaudėja ir žaibuoja – savaitgalį naujai išrinktą vadovybę opozicijon stojęs buvęs generalinis sekretorius Antanas Arėška vadina „žulikais“, o naujai kadencijai perrinktas federacijos vadovas Darius Šaluga kalba apie sovietines nomenklatūros atgyvenas ir užgautas kelių žmonių ambicijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LBF konferencijos dalyviai vienbalsiai naujai ketverių metų kadencijai prezidento pareigas patikėjo Dariui Šalugai. Už jo kandidatūrą balsavo 31 delegatas. Konferencijoje buvo suformuotas ir LBF vykdomasis komitetas bei išrinktas naujas generalinis sekretorius.

REKLAMA

Rinkimai – ne pagal statutą?

„Rinkimai buvo demokratiniai, viskas protokoluota ir dalyvavo beveik visi nariai – 35 iš 41. Dabar tas pylimas mėšlo ant bokso – sporto šakai metamas šešėlis. Dėl to išgyvename, esame lengvame šoke. Žmonės, deklaruojantys, kad paaukojo boksui tiek metų, pasielgė taip dėl to, kad nepakliuvo į vykdomąjį komitetą. Konferencijos dalyviai nusprendė patikėti vadovavimą kitiems asmenims. Ir viskas. Iš to daryti kriminalą... nekorektiška“, - tv3.lt tvirtino D. Šaluga.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su buvusiu LBF viceprezidentu Pauliumi Zabielsku ir treneriu Stanislavu Mižigurskiu į opoziciją stojęs A. Arėška tvirtina, kad skilimas federacijoje įvyko dėl įtarimų piktnaudžiaujant pinigais: „Buvo smulkių dalykų Dariaus iniciatyva. Norėjome išsiaiškinti ir įvyko konfliktas – išsiskyrėme. O ta konferencija sušaukta ne pagal įstatus“.

Anot buvusio LBF generalinio sekretoriaus, pagal dokumentus konferenciją inicijavęs prezidentas turėjo įspėti generalinį sekretorių, kuris privalėjo sušaukti vykdomąjį komitetą – šis turėjo išklausyti, dėl ko šaukiamas, kokie bus pranešimai ir panašiai. „O dabar sugalvojo, pasiskelbė ir pranešė – nusižengė mūsų įstatams. Kadangi tai yra padaryt neteisėtai ir teismas tai sustabdys, reikės normaliai ir oficialiai tai daryti iš naujo. Teismui jau paduota. Jis išnagrinės visa tai per tris ar keturias dienas“, - komentavo A. Arėška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šmeištas, fiktyvūs klubai, boikotas

Kaip pasakojo D. Šaluga, rinkiminė konferencija buvo numatyta rudenį, tačiau prasidėjo gandų skleidimas, nekorektiškų pareiškimų platinimas ir federacijoje dirbančių asmenų juodinimas. „Pastaruoju metu tai įgavo pagreitį – iš kiekvieno federacijos nario gaunu klausimus, kurių net pagrindo negaliu suprasti. Pasinaudojau teise sušaukti konferenciją – negalėjau leisti, kad federacijos ir sporto šakos įvaizdis nukentėtų dėl kažkokių gandų. Jei jie tikri – prašom pateikti įrodymus“, - teigė LBF prezidentas.

REKLAMA

Pasak jo, visi reikiami dokumentai buvo pateikti ir paaiškinti konferencijoje, o pati konferencija, kaip aukščiausias valdymo organas, dar patvirtino, kad yra teisėta – kad nekiltų vėliau abejonių. „Tam tikrų žmonių ambicijos buvo užgautos ir toks keršto planas ar kaip pavadinti dabar yra vykdomas. Tokia takoskyra įvyko“, - aiškino D. Šaluga.

Dar vienas konfliktas įvyko konferencijoje, kai boikotuodami ją paliko tiek P. Zabielskas, tiek A. Arėška. Pasak D. Šalugos, abu buvo įsižeidę, kad dalyvauti konferencijoje dėl nesuteiktų mandatų negalėjo jų atvežti 12-15 asmenų, kuriems išvakarėse buvo apmokėti federacijos nario mokesčiai. „Tai prirašyti fiktyvūs klubai, nevykdantys jokios veiklos – nėra federacijos nariai, nes išbraukti iš narių dėl mokesčio nemokėjimo dar prieš tai buvusios konferencijos sprendimu. Čia įstatai, kurie numato tokius dalykus. Nuo įstatų nenukrypta. O apie P. Zabielsko ir A. Arėškos neįleidimą negali būti nė kalbos – jie privalėjo dalyvauti“, - komentavo LBF prezidentas.

REKLAMA

Trečias opozicijon stojęs S. Mižigurskis konferencijoje dalyvavo ir net buvo vieno asmens iškeltas kandidatu į prezidentus. Tiesa, vėliau ją atsiėmė. „Tai fenomenas. Man pačiam kelia nuostabą tas skilimas. Tie žmonės, kurie dabar skundžiasi, kad neva į konferenciją neįleido ar neišrinko, dirbome vienoje komandoje“, - stebėjosi D. Šaluga.

A. Arėška: negaliu dirbti su „žulikais“

Kas bus, jei opozicija pergalės per teismus nelaimės? „Niekas tos pergalės netrokšta. Niekas neskaičiuoja, laimėsime ar pralaimėsime. Tvarka turi būti. Negali vienas žmogus neklausyti ir ignoruoti tautos valią. Ne tai, kad jis trukdo ar blogas. Norime, kad nebūtų diktatūros. Norime tvarkos, kokia yra mūsų konstitucijoje. Greitai išsiaiškins tą reikalą, kaip buvo nubalsuota, kaip buvo išsiuntinėti pranešimai, ką reikia balsuoti. Ten daug istorijų – išsirutulios tas reikalas,“ – teigė A. Arėška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis tvirtino, kad jei bus pripažinta teisėta naujoji valdžia, toliau opozicija nesiruošia kovoti: „Kam to reikia? Neįdomu dirbti su žmonėmis, jei nėra komandos. Aš bokse net ne 10 ir net ne 40 metų. Nuo 1961 iki 1991 metų buvau federacijos sekretorius. Šitas prezidentas man tryliktas mano gyvenime ir turiu ką palyginti. Man nieko nereikia. Sakote man tas postas įdomus? Turiu tarptautinės kategorijos bokso kikbokso teisėjas, nusipelnęs Lietuvos sporto darbuotojas. Ar man reikia titulų? Viską, ką galima užkabinti ant manęs, prikabino. Neturiu jokių pretenzijų tik negaliu dirbti su žulikais. Suprantate?“

REKLAMA

Sovietinės nomenklatūros atgyvenos

Paradoksas, tačiau naujai išrinkta bokso federacijos vadovybė šiuo metu negali vykdyti normalios veiklos – dingęs antspaudas ir finansiniai dokumentai. Tai pastebėjęs D. Šaluga mestelėjo A. Arėškai: „Kodėl jis išsinešė dokumentus ir stabdo federacijos veiklą, jei yra toks didelis bokso patriotas?“

„Antspaudas niekur nedingo – guli seife, - tikino buvęs LBF generalinis sekretorius. - Kol neišsiaiškinsime tų dalykų. Biudžetinė ir sąskaitų bylos perduodamos prokuratūrai. Ne man, o jiems reikia galus mėtyti. Jie pergyvena, kad tų bylų neturi.“

Kam naudingas toks vidinis šaršalas bokso federacijoje? „Geras klausimas. Juk galėtų tie žmonės vykdyti veiklą ir bolotiruotis kitą kartą, gal išrinks. Tai grynai sovietinės nomenklatūros atgyvenos paskutiniai atšvaitai. Nebijau to pareikšti. Organizacijai, kad gyvuotų, būtų inovatyvi, žydėtų, reikia ir tokių žmonių, kurie į tą veiklą nežiūrėtų kaip į pragyvenimo šaltinį, o būtų visuomenininkai, kaip aš ir kiti komiteto nariai ir aukotų asmeninį laiką bei lėšas, kad keltų sportą. O dėl pasipinigavimo negali būti nė minčių. Turi būti skaidrumas, viešumas. Tik tuomet būsime patrauklūs visuomenei, rėmėjams. Jei kažką po paklode darome, niekam tokia organizacija neįdomi“, - tvirtino naujai perrinktas LBF prezidentas D. Šaluga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų