• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
69
Lietuvos ledo ritulio rinktinės treniruotė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Į pasaulio čempionatą išvykusios Lietuvos ledo ritulio rinktinės žaidėjai pasirengę įrodyti, kad net ir be NHL žaidėjų Dainiaus Zubraus ir Manto Armalio gali kovoti dėl medalių. tv3.lt jie taip pat pasakojo, kad į nacionalinę ekipą vyksta kaip į atostogas.

Į pasaulio čempionatą išvykusios Lietuvos ledo ritulio rinktinės žaidėjai pasirengę įrodyti, kad net ir be NHL žaidėjų Dainiaus Zubraus ir Manto Armalio gali kovoti dėl medalių. tv3.lt jie taip pat pasakojo, kad į nacionalinę ekipą vyksta kaip į atostogas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

REKLAMA

Savaitgalį Lietuvos ledo ritulio rinktinė pradės kovas pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės varžybose Zagrebe (Kroatija). Balandžio 17-23 dienomis vokiečio Berndo Haake auklėtiniai susigrums su Estija, Rumunija, Didžiąja Britanija, Ukraina ir Kroatija.

Gerokai praretėjusi Lietuvos rinktinė aukštų tikslų čempionate nekelia, o tarp didžiausių netekčių galima būtų įvardyti NHL sezono nebaigusį Dainių Zubrų ir ką tik jo komandos draugu tapusį vartininką Mantą Armalį. 

REKLAMA
REKLAMA

 

Rinktinės trenerių štabui galvos skausmą kelia ir tai, kad dėl traumų negalės padėti gynėjai Tomas Vyšniauskas, Petras Nausėda, Justinas Vėželis. Taip pat nebus puolėjų Tado Kumeliausko, Dariaus Pliskausko, Edgaro Rybakovo, Dovydo Kulevičiaus, Andrejaus Židkovo.

Grėsmingiausi – ukrainiečiai

„Apie Zubrų nereikia net kalbėti. Ledo ritulyje vartininkas – pusė komandos. Armalio trūkumas labai skaudus“, - tv3.lt komentavo Nerijus Ališkauskas. – Atvažiavau padėti rinktinei, kiekvienose rungtynėse kausimės dėl pergalės ir prizinių vietų. Turime įveikti rumunus, estus. Neaišku, kokių sudėčių kitos komandos atvyks.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Optimistinės nuotaukos neslėpė puolėjas Donatas Kumeliauskas: „Jei žaisime gerai, nedarysime klaidų, tai šansų visuomet yra. Estus ir rumunus esame įveikę, galbūt sunkiau bus su favoritais kroatais ir ukrainiečiais, tačiau tikimės teigiamo rezultato.“

Geriausiu Anglijos antrosios lygos žaidėju šį sezoną pripažintas Arnoldas Bosas tikino, kad ir be negalinčių žaisti ledo ritulininkų gali kažką laimėti. „Vykstame pergalių ir medalių. Stengsimės būti vieninga komanda, padėti vieni kitiems. Grupėje grėsmingiausi ukrainiečiai, su kitomis rinktinėmis irgi bus nelengva, bet galima kovoti“, - tikino jis.

REKLAMA

Varžybų tvarkaraštis:

Lietuvos rinktinės rungtynės Pasaulio I diviziono B grupės ledo ritulio čempionateInfographic

REKLAMA

Geriausias čempionatas – Vilniuje su D. Zubrumi

Lietuvius įkvepia pastarųjų dviejų metų sėkmė – praėjusiame čempionate Olandijoje Lietuvos rinktinė užėmė trečiąją vietą, o 2014 metais vykusiame čempionate Vilniuje taip pat laimėjo bronzos medalius. Nenuostabu, kad šie čempionatai labiausiai ir įstrigo į atmintį.

„Visada įstringa, kai kažką pasieki. Praėjusiais metais trečią vietą užėmėme, anksčiau Vilniuje. Sostinėje man asmeniškai geriausiai sekėsi – ir įvarčius mušiau, ir perdavimus atlikau“, - prisiminė D. Kumeliauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į šeštą savo čempionatą vykstantis N. Ališauskas teigė, kad jam įdomiausios planetos pirmenybės buvo Vilniuje: „Teko garbė ir su D. Zubrumi vienoje komandoje žaisti. Be to, namie žaidėme, savi sirgaliai, bronzos medaliai. Pernai Olandijoje pakartojome rezultatą, bet namie – įsimintiniausias.“

Rinktinėje – kaip atostogose

Kad ir kaip nukraujavusi būtų Lietuvos rinktinė, į ją grįžti visuomet malonu. Tai patvirtino ir D. Kumeliauskas: „Dauguma sezonus baigė, grįžtame į rinktinę kaip į poilsį, susitinkame su draugais, treneriais. Viskas vyksta kaip atostogos.“

REKLAMA

Pamėgtas lietuvių ir ketvirtus metus prie Lietuvos rinktinės vairo stovintis atlapaširdis vokietis B. Haake. „B. Haake sukaupęs didelę patirtį, bet to dar pasikviečia asistentą kanadietį George'ą Kingstoną – mums tai didelė pagalba. B. Haake nerėkia, nestaugia, bet žmogiškai reikalauja, ką turime padaryti“, - juokėsi A. Bosas.

Neįsivaizduoja muštynių krepšinyje

O ar išvysime muštynių pasaulio čempionate? Kaip be jų! N. Ališauskas mėgsta mušti įvarčius, tik dažniau kaip gynėjui tenka imtis jėgos veiksmų: „Jei žaidi kietai, turi būti pasiruošęs, kad atlėks kas nors ginti savo komandos draugo. Specialiai muštynėms nesiruošiu ir apie jas negalvoju. Jos kyla iš emocijų. Ledo ritulyje muštynės tinka, kitur – nelabai. Neįsivaizduoju muštynių krepšinyje.“

REKLAMA

Nesvetimas lietuviams ir ledo ritulininkams įprastas ritualas prieš rungtynes - nesikirptinagų ir nesiskusti. To atidžiai laikosi A. Bosas, tačiau savo kažkokio papročio neturi. „Susikaupti ir nusiteikti padeda muzika – prieš rungtynes, tarp kėlinių ji padeda sutelkti mintis“, - teigė puolėjas.

O N. Ališauskas atskleidė, kad prieš rungtynes pirmiausiai reikia gerai pavalgyti: „Po to pamiegoti valandą ar dvi, prasibudinti, išgerti energetinį gėrimą ir eiti kovoti.“ Kaip seksis Lietuvos rinktinei sužinosime jau po kelių dienų – sekmadienį mūsų šalies ledo ritulininkai jau stoja dvikovon su estais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinis egzaminas – su lenkais

Lietuvos ledo ritulio rinktinė trečiadienį anksti ryte autobusu išvyko į Lenkijos miestą Katovicus, kur ketvirtadienį sužais draugiškas rungtynes su Lenkijos rinktine. Praėjusį savaitgalį rinktinė du kartus susitiko su Molodečno „Dinamo – Molodečno“ („Ekstraliga“, Baltarusija) ir abu kartus 2:3 ir 3:4 (po pratęsimo) pralaimėjo varžovams.

REKLAMA

Penktadienį rinktinė išvyks į Kroatiją, kur šeštadienį komandos laukia pirma treniruotė „Zagrebo“ arenoje, kurioje namų rungtynes žaidžia KHL klubas „Medveščak“. 

Visas Lietuvos rinktinės kovas tiesiogiai transliuos TV6 televizijos kanalas ir tv3.lt interneto portalas.

Lietuvos ledo ritulio rinktinė:

Gynėjai: Jaunius Jasinevičius, Mindaugas Kieras, Nerijus Ališauskas, Artūras Katulis, Jevgenijus Čugajus, Rolandas Aliukonis.

REKLAMA

Puolėjai: Ilja Četvertak, Danielius Nomanovas, Aimas Fiščevas, Aivaras Bendžius, Povilas Verenis, Ugnius Čižas, Arnoldas Bosas, Paulius Gintautas, Daniel Bogdziul, Emilijus Krakauskas, Donatas Kumeliauskas, Mauras Baltrukonis, Vytautas Jagelavičius, Artur Laukaitis.

Vartininkai: Donatas Žukovas, Artur Pavliukov.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų