REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Auklė keturmetę nužudė, sužinojusi, kad tapo antrąja žmona (nuotr. SCANPIX)

Rezonansinis nusikaltimas Maskvoje, kurio metu iš Uzbekistano atvykusi auklė 39-ių Giulčechra Bobokulova susidorojo su ilgus metus prižiūrima keturmete, iš pradžių atrodė kaip šiurpus teroro išpuolis, tačiau, paviešinus įvykio aplinkybes, aiškėja negydomos moters ligos požymiai.

8

Rezonansinis nusikaltimas Maskvoje, kurio metu iš Uzbekistano atvykusi auklė 39-ių Giulčechra Bobokulova susidorojo su ilgus metus prižiūrima keturmete, iš pradžių atrodė kaip šiurpus teroro išpuolis, tačiau, paviešinus įvykio aplinkybes, aiškėja negydomos moters ligos požymiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris, nužudžiusi mergaitę, nelegaliai uždarbiavo Maskvoje, o prieš mėnesį buvo grįžusi į gimtąjį Uzbekistaną susitvarkyti dokumentų.

REKLAMA

Buitinė žmogžudystė su terorizmo motyvais

Anot „LifeNews“ šaltinio, Uzbekistano gyventoja, grįžusi į tėvynę sužinojo, kad jos vyras turi naują šeimą.

„Pirminių parodymų metu G. Bobokulova pareiškė, kad daugiau nei prieš mėnesį ji buvo išvykusi iš Rusijos į Uzbekistaną pasikeisti paso. Ten ji, atvykusi pas save namo, sužinojo, kad vyras jau turi kitą. Jai buvo pasiūlyta tapti antrąja žmona, – tvirtino šaltinis teisėsaugoje. – Viso ji ten išbuvo 25 dienas“.

REKLAMA
REKLAMA

Kai moteris grįžo į Rusiją, pradėjo skųstis savo darbdaviams – dviejų vaikų tėvams – dėl sutuoktinio elgesio, pareiškė kad šis ją išdavė. Dėl šeimyninių problemų G. Bobokulovai paaštrėjo maniakinės psichozės požymiai. Nužudytosios Nastios M. giminės atkreipė dėmesį į nestabilią auklės psichikos būseną, tačiau tam neteikė didelės reikšmės, manė, kad kaltas nuovargis.

Tiesa, policijos atstovas pažymėjo, kad antrosios apklausos metu moteris staiga užsisklendė ir atsisakė toliau kalbėti motyvuodama tuo, kad pernelyg blogai supranta rusų kalbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nužudytosios mergaitės šokiruoti tėvai apklausoje pažymėjo, kad G. Bobokulova buvo itin gera auklė ir su Nastia elgėsi meiliai. Moteris dirbo šeimoje jau tris metus ir jokių skundų dėl jos darbo nebuvo.

Auklė turi savo tris vaikus, kurie gyvena Uzbekistane. G. Bobokulova Maskvoje uždarbiavo jau daug metų, o Nastios tėvai ją pas save priėmė remiantis kitų rekomendacijomis.

Šeimos artimieji pasakojo, kad visus labai nustebino G. Bobokulovos juoda apranga išpuolio dieną. „Namuose ji vaikščiojo su chalatu arba sportiniu kostiumu. Kasdien ji taip pat nešiojo pasaulietinius drabužius. Daugelis šeimos artimųjų nustebo, kai pamatė vaizdus iš metro. Iš kur Gulja apskritai paėmė tuos skudurus? Daugelis mūsų artimųjų niekuomet nematė jos net skarelės nešiojant. Nors Katios ir Vovos (Nastios M. tėvai) artimieji pasakojo, kad buvo pas ją tokie drabužiai. Spintoje, tiesa, gulėjo. Retai ji visa tai vilkėjo“, – pasakojo artimieji MK.

REKLAMA

Eilinis pirmadienio rytas šeimai virto košmaru

Žiauri žmogžudystė įvykdyta ankstyvą pirmadienio rytą viename iš daugiabučių namų Maskvoje. Įtariamoji šeimoje dirbo aukle. Sulaukusi, kol tėvai išeis kartu su vyresniuoju vaiku, ji nužudė miegančią Nastią. Vėliau G. Bobokulova padegė butą ir išėjo, į maišelį įsidėjusi nupjautą vaiko galvą. Išėjusi į metro stotį, pradėjo šaukti, kad nužudė vaiką ir grasinti aktyvinsianti sprogmenis.

Anot šaltinių teisėsaugoje, G. Bobokulova tyrimo eksperimento metu pirmadienio vakarą elgėsi adekvačiai, pati nurodė namą ir butą, kur buvo įvykdytas nusikaltimas, rašoma „Moskovskij komsomolec“. Žiniasklaidoje buvo rašoma, kad sulaikymo metu moteris atrodė nepakaltinamos būsenos, ji nesugebėjo rišliai atsakyti į tardytojų klausimus, nes, įtariama, buvo paveikta narkotinių medžiagų ar psichozės.

REKLAMA

Rusijos spec. tarnybos vis dar negali rasti sulaikytosios vyro.

Mergaitė nepasidavė ligai

Mergaitei nuo pat gimimo buvo diagnozuotas centrinės nervų sistemos pažeidimas. Visus tuos metus Nastios tėvai kovoju už savo dukterį. Mergaitės vystymuisi negailėjo nei pinigų, nei savo emocijų ir laiko.

Ketverių metukų mergaitė dėl gimimo metu patirto traumos nemokėjo vaikščioti, beveik nekalbėjo. Sunki trauma prikaustė ją prie invalido krėslo.

Citata iš mergaitės mamos soc. tinklo įrašo prieš 3,5 metų:

„Mano dukrytė – tikrų tikriausias kovotojas, juk kiekvienas įkvėpimas ir iškvėpimas jai – tai kova su savo liga. Aš pati mokausi iš Nastenkos kovoti, tikėtis, nenustoti gyventi nepaisant visko. Per visą tą laiką aš supratau, kad draugiškų ir gerų žmonių pasaulyje daugiau, negu blogų. Aš visą gyvenimą juos prisiminsiu...“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų