REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Elektrėnų policijos atstovai neigia, jog komisariato Patrulių būrio vadas Sigitas Gulbinas smurtauja prieš jaunuolius ir galimai viršija savo įgaliojimus, tačiau į portalą tv3.lt kreipėsi dar keli asmenys, teigiantys nukentėję nuo pareigūno.

Elektrėnų policijos atstovai neigia, jog komisariato Patrulių būrio vadas Sigitas Gulbinas smurtauja prieš jaunuolius ir galimai viršija savo įgaliojimus, tačiau į portalą tv3.lt kreipėsi dar keli asmenys, teigiantys nukentėję nuo pareigūno.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį į naujienų portalą tv3.lt kreipėsi mergina, pasipiktinusi į iškvietimą dėl triukšmo bute atvykusio policijos pareigūno S. Gulbino ir jo kolegės elgesiu. Po publikacijos apie šią istoriją į portalą kreipėsi dar keli asmenys, kurie teigė esantys nukentėję nuo to paties pareigūno.

REKLAMA

Suspardė, pakratė elektros šoku, apipurškė dujomis ir gavo 2 Eur baudą

Į portalą tv3.lt kreipęsis nepanoręs prisistatyti elektrėnietis (vardas ir pavardė redakcijai žinoma) pasakojo, jog jo sūnaus gimtadienio šventė, vykusi praėjusią savaitę, tapo košmaru. Anot vyro, vaikinas su draugais Elektrėnuose šventė gimtadienį, kol policijoje buvo gautas iškvietimas dėl triukšmo.

„Policijos automobilis buvo pastatytas gale namo, kad nesimatytų. Judesio daviklis, kuris reaguoja į judesius buto laiptinėje, kažkodėl buvo nusuktas, pakeltas į viršų. Policija skambino ne į butą, kur buvo švenčiama, o pas kaimynus.

REKLAMA
REKLAMA

Panašu, kad buvo pasiruošta šturmui“, – pasakojo gimtadienį šventusio vaikino tėvas.

„Durys buvo užrakintos dviem spynomis – paprasta spyna ir grandinėlė. Sūnus tik spėjo atrakinti vieną spyną ir prasidėjo durų laužimas, nes reikėjo grandinėlę atidaryti. Per tarpą tarp durų ir staktos policijos pareigūnai ėmė purkšti, panašu, pipirinėmis dujomis, nes, kaip sakė sūnus, labai graužė krūtinę ir į burną pripurškė. Duris trankė, daužė, tai girdėjo ir kaimynai. Sūnus aiškino, kad „palaukite, leiskite atidaryti duris, nes tai padaryti trukdė grandinėlė“. Pareigūnai grasino, kad iškvies ugniagesius. Tada sūnus geranoriškai atidarė duris ir prasidėjo...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai įsiveržė pareigūnai į butą, tai sūnus pagriebė, apkabino šunį, kad jis nepultų. Tada policininkas iš karto spyrė sūnui. Nežinau, kam jis taikė – šuniui ar mano sūnui. Nors šuo yra ramus kaip katinas koks. Sūnui spyrė kelis kartus, pataikė į petį, į krūtinę.

Visus vakarėlio dalyvius, ir merginas, suguldė ant grindų, vienam nepilnamečiui „įstatė“ mėlynę paakyje ir prasidėjo tyčiojimasis. Spardė jaunuolius, daužė, gąsdino, vadino „gyvuliais“. Policijos pareigūnė sakė „davai, pačirškinam vieną“, o S. Gulbinas atsakė, kad „negalima, nuo to lieka žymės“. Mano sūnus klausė, kodėl puolamos mergaitės, tai sūnui iš karto buvo uždėti antrankiai ir panaudojo „tazerį“ į nugarą, sūnų ėmė purtyti, sakė jautęs, kaip pirštus nuo elektros riečia, raumenis traukia“, – pasakojo vyras.

REKLAMA

Nenorėjo, kad veiksmai būtų fiksuojami?

Kaip pasakojo esą nuo S. Gulbino ir jo kolegės nukentėjusio tėvas, į butą įsiveržę pareigūnai nenorėjo, kad jų veiksmai būtų užfiksuoti, todėl ištraukė kompiuterio laidus, atėmė vakarėlio dalyvių telefonus.

„Su mano sūnumi šventė ir nepilnamečiai, tai jie 2 valandą nakties buvo išvaryti į lauką, nors, pagal įstatymus, juos turėjo nuvežti į policijos komisariatą ir pristatyti tėvams. Mano sūnų, kuris yra pilnametis, išvarė į lauką basą, tik su marškinėliais. Nusivedė į automobilį.

REKLAMA

Surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą ir davė 2 eurų baudą. Bauda skirta už tai, kad garsiai leido muziką, šūkavo, trikdė kitų asmenų poilsį“, – kalbėjo pašnekovas.

Anot elektrėniečio, policijos pareigūnai teigia, kad vakarėlio metu buvo girtuokliavimas, bet esą atvykę pareigūnai net nepatikrino jaunuolių blaivumo alkotesteriu.

„S. Gulbinas neturėjo jokios teisės veržtis į butą, naudoti dujas, naudoti „tazerį“. [...] Kiek žinau, jis nėra tai net užfiksavęs tarnybiniame pranešime, kad naudojo minėtas priemones“, – aiškino vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vaikinas, kuris buvo sūnaus gimtadienyje, po įvykio skambino telefonu 112, prašydamas pagalbos dėl to, kad nemato, nes ir jam į akis buvo pripurkšta dujų. Vėliau atskambina kažkas iš mobilaus telefono ir klausia, „ar tikrai reikia pagalbos?“. O vėliau atvažiuoja, atspėkite, kas? Ne greitoji pagalba, o S. Gulbinas, uždeda vaikinui antrankius, atspardė, nusivežė prie komisariato ir išrašė lygiai tokią pačią baudą kaip mano sūnui“, – stebėjosi elektrėnietis.

Tėvai išsigandę

Vaikino, kuris esą nukentėjo nuo policijos pareigūnų, tėvas teigė, jog kitą dieną sūnus kreipėsi pas medikus dėl kūno sužalojimo.

REKLAMA

„Nuo antrankių sūnui iki šiol yra nutirpęs pirštas“, – sakė jaunuolio tėvas.

Jis neslėpė, jog kreipsis į Policijos departamentą, Generalinę prokuratūrą, jog būtų ištirtos įvykio aplinkybės. Vyras pasakojo, kad jo iniciatyvą palaiko ir kitų jaunuolių, kurie esą nukentėjo nuo pareigūno S. Gulbino veiksmų, tėvai, tačiau jie bijo minėti savo pavardes, mat policijos pareigūnas esą gali dėl to kerštauti jų vaikams.

„Jaunuoliai tiesiog bijo, nes jiems yra prigrasinta. Tėvai taip pat bijo, nes S. Gulbinas gali kerštauti jų vaikams“, – kalbėjo elektrėnietis, pridurdamas, kad dėl minėto pareigūno veiksmų skundų Elektrėnų policijos komisariatui būta ne kartą.

REKLAMA

Kodėl S. Gulbino taip bijoma ir kodėl skundai dėl veiklos dažniausiai būna laikomi nepagrįstais?

Elektrėnietis spėjantis, jog pareigūnas gali turėti užnugarį. Be to, vyras užsiminė, kad esą S. Gulbino žmona Inesa Gulbinienė dirba Kauno apylinkės prokuratūroje.

„Esu girdėjęs, kad S. Gulbinas yra gerai vertinamas kovoje su narkotikų prekeiviais ir platintojais. Aš esu už tai, kad gaudytų nusikaltėlius, kurie platina narkotikus. S. Gulbinas tai moka daryti puikiai, bet, kai yra išjungiamos kameros, prasideda sadizmas“, – komentavo pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komentuoti nepanoro

Anksčiau portalui tv3.lt Elektrėnų policijos komisariato viršininkas Andžejus Grudinskis teigė, jog S. Gulbinas yra profesionalas ir jam priekaištų neturi.

Šį kartą portalui tv3.lt A. Grudinskis apie įvykį, kurio aplinkybes papasakojo elektrėnietis, komentuoti nepanoro.

„Aš nesiruošiu anoniminių skundų ir pranešimų komentuoti“, – sakė Elektrėnų policijos komisariato vadovas.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Mergina liko šokiruota policijos elgesiu: išrausė namus, spardė į galvą, vadino „bomžėmis“

Policijos pareigūnas, pervažiavęs motociklininką: nu ir kas, kas baisaus atsitiko?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų