REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
47
Vilniaus “Lietuvos ryto“ komandos triumfas Karaliaus Mindaugo taurės finale (nuotr. Fotodiena.lt/Pauliaus Peleckio)

Karaliaus Mindaugo taurės finale triumfavo „Lietuvos ryto“ ekipa, kuri pilnutėlėje „Siemens“ arenoje 67:57 (20:17, 9:6,18:16, 18:20) įveikė „Žalgirio“ komandą.

47

Karaliaus Mindaugo taurės finale triumfavo „Lietuvos ryto“ ekipa, kuri pilnutėlėje „Siemens“ arenoje 67:57 (20:17, 9:6,18:16, 18:20) įveikė „Žalgirio“ komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mūšis. Rungtynes abi komandos pradėjo nusiteikusios ypač kovingai. Aikštėje dominavo kieta kova ir po pirmųjų penkių minučių 8:7 pirmavo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

Techninė. Aistros virė ir toliau – iš pradžių „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius buvo įspėtas, o vėliau ir nubaustas technine pražanga antroje pirmojo kėlinio pusėje. Mindaugo Lukauskio baudos metimas skriejo pro šalį.

Gynyba. Iki tol visus savo varžovus tritaškiais baudę vilniečiai pirmajame kėlinyje metė vos 3 tolimus metimus, iš kurių pataikė 2. „Žalgiris“ tiek pat tritaškių pataikė iš 5 bandymų.

Sausra. Antrąjį kėlinį „Žalgiris“ pradėjo nepelnydamas taškų dvi minutes. Tuo pasinaudoję vilniečiai pirmą kartą rungtynėse susikrovė 10 taškų pranašumą (27:17).

REKLAMA
REKLAMA

Užrištas lankas. „Žalgirio“ taškų badas tęsėsi ir toliau. Nors ir susikūrę geras progas, kauniečiai nesugebėjo pataikyti „iš žaidimo“ ir pirmuosius taškus antrajame kėlinyje, prabėgus 4 minutėms, baudomis pelnė Renaldas Seibutis.

Seibutis. Renaldas buvo vienintelis „Žalgirio“ krepšininkas antrajame kėlinyje sugebėjęs pelnyti taškus. Gynėjas pelnė 6 taškus, o gynyboje gerai žaidę kauniečiai aikštės šeimininkams atitolti neleido ir po dviejų kėlinių atsiliko – 23:29.

Pinigai. Nugalėtojams atiteko 40 000 eurų čekis, Kauno ekipai – 25 000 eurų.

Žalgiris - PanathinaikosInfographic

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naudingiausias. Juo tapo vilniečių kapitonas Antanas Kavaliauskas. Jis finale pelnė 20 taškų ir atkovojo 7 atšokusius kamuolius. Jam taip pat atiteko 1500 eurų piniginis prizas.

Už klaidas nesusimokėjo. Trečiojo ketvirčio viduryje „Žalgiris“ buvo suklydęs vos 3 kartus, o tuo tarpu „Lietuvos rytas“ – net 13. Visgi dviženkle persvara pirmavo būtent aikštės šeimininkai (38:28).

Košmariškas taiklumas. Po trijų kėlinių „Žalgiris“ buvo pataikęs vos 9 dvitaškius iš 29 (31 proc.) ir 2 tritaškius iš 12 (17 proc.) bandymų.

REKLAMA

Spurtas. Lemiamą ketvirtį „Lietuvos rytas“ pradėjo atkarpa 8:0 ir susikrovė jau saugų, 16-os taškų pranašumą – 55:39.

Atkovoti kamuoliai. Netaiklūs „Žalgirio“ metimai leido „Lietuvos rytui“ susirinkti daug atšokusių kamuolių. Įpusėjus ketvirtajam kėliniui kauniečiai buvo atkovoję 19, o vilniečiai – 42 kamuolius.

Pirmas trofėjus. Rungtynių pabaigą sėkmingai užbaigę vilniečiai iškovojo ne tik pirmąjį trofėjų šiame sezone, bet ir per pastaruosius 5 metus. Galutinis susitikimo rezultatas – 67:57.

Žalgiris“: Martynas Pocius 13 tšk., Paulius Jankūnas 12 tšk., Renaldas Seibutis ir Brockas Motumas po 8 tšk.

„Lietuvos rytas“: Antanas Kavaliauskas 20 tšk., Mindaugas Lukauskis 11 tšk., Denisas Lukašovas 8 tšk., Artūras Gudaitis 7 tšk.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų