REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 9 dieną Mototurizmo komisija prie Lietuvos motociklų sporto federacijos (LMSF) kartu su renginio partneriu „BMW motociklai“ kviečia motociklininkus į pažintinį renginį Mototurizmo sprintą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai jau – 3-asis Mototurizmo sprintas po Vilniaus apylinkes, kuriame, kaip ir rugpjūčio mėnesį vykstančiame Mototurizmo ralyje po Lietuvą, keliaujame intelektualiai“, – sako renginio organizatorius Motociklų turizmo komisijos prie LMSF narys Mark Dolgov.

REKLAMA

„Dalyvių tikslas ne kuo greičiau nuvažiuoti iš taško A į tašką B, o suplanuoti kelionę taip, kad spėtų atrasti ir pamatyti kuo daugiau nežinomų objektų. Beje, saugumas čia yra ypatingai svarbus, nes be jo kelionė gali pasibaigti dar neprasidėjus. O kad visa tai – kelionės planavimą, saugumą, pažinimą apjungtum, turi būti intelektualus vairuotojas. Tokie ir yra šio renginio dalyviai“, – kolegą papildė Motociklų turizmo komisijos pirmininkas Dmitrij Ritchik.

REKLAMA
REKLAMA

Pažinti Lietuvą individualiai ir komandomis kviečiami tiek pradedantys, tiek patyrę motociklų vairuotojai. Dalyvauti galima visų modelių motociklais, taip pat motoroleriais.

Renginio dieną dalyviai starto/finišo vietoje (Ozo g. 10 А prie „BMW“ salono esanti aikštelė) gaus užduotis, susiplanuos individualų maršrutą ir bandys jį apkeliauti. Kaip jau tampa tradicija, renginio dalyviai turės galimybę aplankyti ir Lietuvos Kultūros paveldo departamento (KPD) ekspertų rekomenduotus išskirtinę vertę turinčius objektus.

„KPD rekomenduotus objektus bus galima ne tik apžiūrėti, bet taip pat išklausyti specialiai Mototurizmo sprintui parengtų ekskursijų, gal net prisiliesti prie istorijų, eksponatų, kurių eilinę dieną galimybės pažiūrėti nėra“, – intriguoja renginio organizatorė Birutė Vaitkutė. – Skeptikams, kurie sakys, kad Lietuvoje viskas jau žinoma, siūlau pasižiūrėti mūsų pokalbį su renginio idėją palaikančiu Dakaro pilotu Antanu Juknevičiumi“.

Programa

10:00 Pradžia, dalyvių registracija

10:15 Kava, pokalbiai

12:00 Startas

16:00 Finišas, kava, pokalbiai

17:30 Apdovanojimai

18:15 Pabaiga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų