• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skaitydami mūsų kosmopolitinėje spaudoje ir internete paskelbtus straipsnius bei komentarus, labai aiškiai matome, kaip įvairiausias Lietuvoje iš viso pasaulio susirinkęs ir susikaupęs „brudas“ - visi aršiausi Lietuvių Tautos priešai, kurie jau šventė pergalę ir džiaugėsi, jog galutinai sunaikino Lietuvių Tautos patriotizmą bei nacionalinio pasididžiavimo jausmą - pamatę virš pusantro tūkstančio žmonių, dalyvavusių Patriotinio jaunimo eitynėse, klaikiai susinervino, išsigando ir atsitokėję po kelių dienų pakilo į dar vieną kryžiaus žygį prieš nenugalėtą Lietuvių Tautą ir Laisvą Lietuvos Valstybę.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi mūsų (o perspausdinus ir kitų šalių) „ypač objektyvioje“ žiniasklaidoje buvo paskelbta labai daug klaidingos „informacijos“ apie Patriotų eiseną Kovo 11 d., todėl nusprendžiau, jog būtina „sudėti taškus ant i“:

REKLAMA

1. Pernai ir šiemet Patriotų eiseną (maršą) organizavo Lietuvių Tautinis Centras (LTC) ir LTC kolektyvinis narys - Lietuvių Tautinio Jaunimo Sąjunga (LTJS).

2. LTC narys, Seimo deputatas konservatorius-krikdemas Kazimieras Uoka leidimo eisenai prašė įgaliotas LTC tarybos, Lietuvių Tautinio Centro vardu.

3. 2008-07-20 įkurtam Lietuvių Tautiniam Centrui (LTC) priklauso labai įvairių politinių partijų, organizacijų ir judėjimų atstovai - daugiausia jų vadovai ir aktyvistai, bei kai kurios organizacijos kaip kolektyviniai nariai.

REKLAMA
REKLAMA

4. Konservatorius, signataras (tautininkų frakcija, TS-LKD tarybos narys) Kazimieras Uoka, kaip ir centristas, signataras, Centro partijos Garbės pirmininkas Romualdas Ozolas, bei dar nemažai kitų politikų, yra LTC nariai.

5. Eisenos priekyje nešama žalia vėliava su Gedimino stulpais skydo centre - su simboliu "Lietuvių Tautos Skydas, dengiantis nuo visų Valstybės ir Tautos priešų žaliuojančias Lietuvos pievas ir miškus" – yra Lietuvių Tautinio Centro (LTC) vėliava.

Vėliavos bendra kompozicija ir spalvos buvo parinkti bendru LTC tarybos sprendimu.

6. Informacija nežinantiems - "Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas priėmė verdiktą: „Lietuva - lietuviams“ nėra tautinę nesantaiką ir priešiškumą kitos tautybės žmonėms kurstantis šūkis".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Peržiūrėjau įvairius eisenos video (http://www.youtube.com/watch?v=PUpEJbQfej8 , http://tv.delfi.lt/video/2LqHmCYg/ ir kt.) - akivaizdu, kad einant pro Katedrą jau buvo virš pusantro tūkstančio dalyvių, kadangi pakeliui prisijungė nemažai žmonių.

"Žmogaus teisių gynėjams" statistika:

1. 2008 m. eisenoje (organizavo skinai) dalyvavo apie 200 žmonių.

2. 2009 m. eisenoje (organizavo LTC) dalyvavo apie 700 žmonių.

3. 2010 m. eisenoje (organizavo LTC)  dalyvavo virš 1500 žmonių.

Eisenai pasibaigus jos dalyviai sugiedojo Lietuvos Valstybės Himną:

Tautiška giesmė

Lietuva, Tėvyne mūsų,

Tu didvyrių žeme,

Iš praeities Tavo sūnūs

Te stiprybę semia.

Tegul Tavo vaikai eina

Vien takais dorybės,

Tegul dirba Tavo naudai

Ir žmonių gėrybei.

Tegul saulė Lietuvoj

Tamsumas prašalina,

Ir šviesa, ir tiesa

Mūs žingsnius telydi.

Tegul meilė Lietuvos

Dega mūsų širdyse,

Vardan tos Lietuvos

Vienybė težydi!

Kuriuos žodžius pareikalausite išbraukti, ponai globalistų tarnai?

Ir ką bei nuo ko "ginsite", ponai "žmogaus teisių gynėjai", kada visi Lietuvos žmonės išeis gatves, kaip ir Sąjūdžio laikais?

REKLAMA

Lietuvių Tautinio Centro

DEKLARACIJA

Telkimės Tautai

Politinis triukšmas ir įniršis dangsto nelaimę: Tauta žudoma, naikinant mūsų Valstybę, gamtą, kultūrą.

Mes siūlom: atmeskime smulkmenas, susitelkim svarbiausiam - Lietuvių Tautos, jos Valstybės atkūrimui.

Kviečiame visus, kam svarbi ne valdžia, o galia ir valia: neleiskim įvykti tam, kas nepataisoma!

Visi, kas ryžtasi Tautos brandinimo veiklai pagal Lietuvių Tautinio Centro Lietuvai duodamus įsipareigojimus, junkitės ir telkitės ilgam, sunkiam ir vieninteliam šiandien prasmę turinčiam darbui – Valstybei ir Tautai!

REKLAMA

Lietuvių Tautinis Centras

Lietuvių Tautinio Centro svarbiausias tikslas – lietuvybės – Lietuvių Tautos, kalbos, tarmių, kultūros, gamtos, paveldo, šeimos ir doros išsaugojimas bei puoselėjimas Lietuvos Valstybėje, lietuvių  etninėse žemėse ir išeivijoje.

Romualdo Ozolo pasveikinimas Patriotų maršo dalyviams, pasakytas Kovo 11 d. prie A. Mickevičiaus paminklo:

Atėjau palydėti jūsų į žygį.

Pasirinkot teisingą kryptį – nuo nesutikimo į Sąjūdį.

Mūsų Sąjūdis ėjo gerai. Lietuva nuėjo ne tuo keliu.

Jūs turit sugrąžinti išduotas vertybes.

Svarbiausios jų trys:

Lietuva – mano šalis,

Lietuvių Tauta – mano Tauta,

Lietuvių Kalba – mano Kalba.

Paprasta ir svarbu, kaip pats gyvenimas.

Sėkmingo kelio!

Tvirto žygio!



2010-03-11 Švedijos Tautinių Demokratų, dalyvavusių Patriotinėje eisenoje, sveikinimas Kovo 11-osios proga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Švedijos Tautinių Demokratų partijos http://www.nd.se/ atstovo Mattias Karlstrand'o sveikinimas Lietuvos patriotams Kovo 11-osios proga, pasakytas tą dieną vykusioje Patriotinėje eisenoje:

Visų pirma norėčiau pasakyti, kad man yra didelė garbė pasveikinti Jus šiandien. Prieš 20 metų Jūs išsivadavote iš komunistinės okupacijos. Man, kaip švedui, yra didelė garbė stovėti čia ir sakyti šią kalbą Jums, ir taip pat man tai suteikia viltį. Viltį, kad ateities Europa bus laisvų, išsaugojusių savo kultūrą ir savitumą tautų Europa. Europa, kuria mes visi galėsime didžiuotis!

REKLAMA

Stovėdamas čia šiandien aš galėčiau papasakoti apie labai liūdnus pokyčius Švedijoje. Tačiau vietoje to aš verčiau pasinaudosiu proga išvardinti Jūsų turimus privalumus.

Didžiausias Jūsų privalumas, kurio tiesiog negalima nepabrėžti, yra tai, kad Jūs vis esate vieninga, etniškai homogeniška Tauta. Jūs išsaugojote šeimos vertybes, moralę ir idealus. Tai yra jėga, kuria Jūs galite didžiuotis ir mėgautis ją turėdami.

Nesileiskite apgaunami masinės informacijos priemonių, neva tai vartojimas ir pinigai suteikia laisvę. Nesileiskite įtikinami, neva tai homoseksualumas yra normalus. Valdžioje esantieji jau apgavo ir išdavė beveik visas Europos tautas. Aš tikiuosi, ir visa savo širdimi prašau, kad Jūsų Tauta išvengtų tokios pačios lemties.

REKLAMA

Prieš 20 metų Jūs išsilaisvinote iš Sovietų Sąjungos ir tuo ją sugriovėte. Tai suteikia vilties, kad mes visi kartu sugebėsime neleisti Europos Sąjungai pavirsti tokia pačia blogio imperija, kokia buvo Sovietų Sąjunga.

Baigdamas aš noriu dar kartą pasveikinti Jus Švedijos Tautinių Demokratų vardu su Nepriklausomybės atkūrimo diena!



Lietuvių Tautinio Centro pirmininko pavaduotojas ideologijai

Kęstutis Čeponis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų