REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 2-ąją, pirmadienį teisėsaugos pareigūnai 48-ioms valandoms suėmė čečėnų Gatajevų bičiulį Gintautą Bukauską.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėsaugos pareigūnai iš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos ir Generalinės prokuratūros atliko kratas šiuo metu teisėsaugos akiratyje esančių čečėnų sutuoktinių poros Chadižat ir Maliko Gatajevų draugo G. Bukausko namuose bei jo žmonos biure.

REKLAMA

Preliminariais duomenimis, G. Bukauskas sulaikytas dėl galimo dokumentų klastojimo. Tačiau tikroji priežastis gali būti visai kita.

Neatmestina versija, jog G. Bukauskas suimtas tik tam, kad negalėtų dalyvauti rytoj vyksiančiame teismo posėdyje.

Šiuo metu už uždarų durų Kauno apylinkės teismo durų teisiamiems Chadižat ir Malikui Gatajevams pernai rudenį pareikšti kaltinimai grasinimu nužudyti, kvalifikuotu turto prievartavimu bei sukčiavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėsaugininkų surinktais duomenimis, M. ir K. Gatajevai visapusiškai engė bei reketavo savo globotus čečėnus našlaičius.

Teigiama, kad sutuoktinių Kaune įkurtuose globos namuose galiojo viduramžių papročiai, Lietuvos įstatymų uždaroje bendruomenėje buvo mažai paisoma. Už menkiausią nepaklusnumą našlaičiai buvo žiauriai baudžiami, siekiant įbauginti kitus, buvo rengiamos parodomosios egzekucijos.

Tyrimas pasistūmėjo, kai apie nepakeliamas gyvenimo sąlygas ir nesiliaujantį smurtą teisėsaugos pareigūnams papasakojo viena sutuoktinių globotinių, čečėnė mergina Seda I. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o praėjusių metų spalio viduryje, po ilgai trukusios operacijos 40 metų Maliką ir ketveriais metais už jį vyresnę Khadizhat Gatajevus Kauno centre sulaikė Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų