REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kainų palyginimo portas pricer.lt ėmėsi buitinės technikos. Pasirinkę šaldytuvių ir šaldiklių prekių grupę, jie atliko patikrinimą, kur prekes būtų glima įsigyti pigiausiai. Visgi tyrimas ne tik pateikė atsakymus, kur prekė pigiausia, bet ir iškėlė klausimą, kokia tikroji kaina prekės ir kokius antkainius užsideda prekybininkai.

Kainų palyginimo portas pricer.lt ėmėsi buitinės technikos. Pasirinkę šaldytuvių ir šaldiklių prekių grupę, jie atliko patikrinimą, kur prekes būtų glima įsigyti pigiausiai. Visgi tyrimas ne tik pateikė atsakymus, kur prekė pigiausia, bet ir iškėlė klausimą, kokia tikroji kaina prekės ir kokius antkainius užsideda prekybininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tyrimą atlikusi Pricer.lt komanda savo tyrime nevertina prekės techninių charakteristikų, kokybės savybių, dizaino ar prekės funkcionalumo. Pasak jų, tokie vertinimai paliekami buitinės technikos ekspertams ir profesionalams. Tad šis tyrimas, anot jų, skirtinas tiems, kas nori objektyviai palyginti to paties prekės ženklo bei identiško modelio šaldytuvą ar šaldiklį pas skirtingus šios prekės pardavėjus Lietuvoje. 

REKLAMA

Vasara – tai periodas, kuomet šaldytuvai ir šaldikliai perkami labiausiai. Nuomonės tyrėjai teigia, kad apie naują šaldytuvą dažnas lietuvis susimąsto tik tada, kai jis nustoja veikti arba stipriai keičiasi šeimos poreikiai, finansinė padėtis ar pakinta maitinimosi įpročiai. Tokiu atveju dažniausiai šaldytuvas tiesiog sugenda arba tampa per mažas (per didelis) savo tūriu ir gabaritais. Paprastai karštą vasarą seno šaldytuvo gedimas ir tampa tuo momentiniu impulsu įsigyti naują šaldytuvą, o gausus ir geras uogų ar miško gėrybių derlius – naują šaldiklį. Tiesa, ši vasara mūsų karščiu ir gausiu braškių derliumi nelepino, bet ką gali žinoti, juk grybų sezonas dar tik prasideda.

REKLAMA
REKLAMA

Pricer.lt pastebi, kad pastarąjį pusmetį nuolat kylančios būtiniausių maisto produktų kainos, koreguoja ir šaldytuvo vaidmenį namų ūkyje. Vieniems tuoj nebebus, ką į jį dėti, kitiems, intensyviai medžiojantiems kainas ir gerus prekybininkų pasiūlymus, perkantiems tik akcijoje dalyvaujančius produktus – atvirkščiai, jis gali būti per ankštas.

Pricer.lt komanda atliko išsamų 20 šaldytuvų ir 10 šaldiklių kainų tyrimą. Į tyrimą įtrauktos lankomiausios e-parduotuvės Lietuvoje remiantis www.webconsulting.lt informacija ir didžiausios buitinės technikos parduotuvės Lietuvoje. Tyrimo prekių kainos fiksuotos rugsėjo 7 dieną buitinės technikos mažmeninės prekybos parduotuvėse: „Topocentras“, „Senukai“, „Elektromarkt“, „Ermitažas“, jų e-parduotuvėse, bei lankomiausiose šaldytuvais ir šaldikliais prekiaujančiose e-parduotuvėse: www.pigu.lt, www.senukai.lt, www.skytech.lt, www.topocentras.lt, www.1a.lt, www.rde.lt, www.avitela.lt, www.elektromarkt.lt, www.ermitazas.lt, www.varle.lt, www.bigbox.lt, www.imk.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pricer.lt vykdydama šį kainų tyrimą į lyginamų šaldytuvų ir šaldiklių kainų sąrašą įtraukė populiariausius ir žinomiausius Lietuvoje šios produkcijos gamintojų prekės ženklus „ Snaigė“, „Samsung“, „AEG“, „Whirpool“, „Electrolux“ ir kitus. Tiesa, sąraše nerasite atskirų buitinės technikos pardavėjų parduodamų tik jiems priklausančių prekių ženklų, kurių kitose parduotuvėse įsigyti neįmanoma, todėl jų kainos nepalyginamos. Sudarydami tyrimo sąrašą, jie orientavosi į populiariausius ir labiausiai perkamus šaldytuvus bei šaldiklius. 

REKLAMA

Parduotuvėje daug brangiau nei internete, pribloškė kainų skirtumas

Pricer.lt atliktas šaldytuvų kainų palyginimas dar kartą įrodė, kad to paties modelio, gamintojo ir pavadinimo šaldytuvą ar šaldiklį reikia pirkti tik e-parduotuvėje. Kainos skiriasi iki 40 proc.

Labiausiai komandą nustebino tyrimo metu užfiksuoti kainų skirtumai pas to paties pavadinimo prekybininkus: kainos skiriasi jų parduotuvėje ir jų valdomoje internetinėje parduotuvėje. Pavyzdžiui, šaldytuvas „SAMSUNG“ RB41J7859S4/EF parduotuvėje „Senukai“ tyrimo metu kainavo 989 eurus, o www.senukai.lt – tik 805,99 eurus (23 proc. pigiau), tas pats modelis parduotuvėje „Topocentras“ kainavo – 989,99 eurus, o jų valdomoje www.topocentras.lt – 805,99 eurus (23 proc. pigiau).

REKLAMA

Šį šaldytuvo modelį pigiausiai buvo galima įsigyti e-parduotuvėse www.pigu.lt (799 eurai) ir www.imk.lt (799,99 eurai), o brangiausiai parduotuvėje „Elektromarkt“ už 1049,99 eurus.

Įvertinus didžiausios ir mažiausios kainos skirtumą – kaina skiriasi virš 250 eurų (31,4 proc.).

Kitas pavyzdys – šaldytuvas „Snaigė“ RF35SM-P10022 parduotuvėje „Elektromarkt“ kainavo 359,99 eurus, o jų internetinėje parduotuvėje www.elektromarkt.lt – 274,48 eurus, kaina skiriasi 85,51 euro, tai yra 31 proc.

„Pagrįstai kyla klausimas, kokia tikroji šio „Snaigės“ šaldytuvo savikaina ir kokio dydžio antkainiais prekiaujant parduotuvėje žongliruoja pardavėjas. Tyrimo metu užfiksavome, kad vienintelė parduotuvė „Ermitažas“ taiko vienodą kainodarą parduodamiems šaldytuvams ir šaldikliams tiek parduotuvėje, tiek internetinėje parduotuvėje. „Ermitaže“ kainos tyrimo prekėms buvo vienodos“, - rašoma pranešime spaudai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausios kainos žirklės – už šaldytuvą „Snaigė“

Išanalizavus visas tyrimo prekes – 20 šaldytuvų ir 10 šaldiklių – išskirtas „lyderis“, kurio kaina pas skirtingus pardavėjus labiausiai skyrėsi. Tai šaldytuvas „Snaigė“ RF31SM-P100223, kuriuo prekiavo visos tyrime dalyvavusios buitinės technikos parduotuvės bei visos e-parduotuvės.

Šį „Snaigės“ modelį pigiausiai buvo galima nusipirkti e-parduotuvėje www.imk.lt už 245 eurus, brangiausiai – parduotuvėje „Elektromarkt“ už 339,99 eurus.

Kainos skirtumas 94,99 eurai (38,8 proc.). Mažiausiu kainos skirtumu tarp skirtingų pardavėjų pasižymėjo šaldytuvas „Samsung“ RB29HSR2DWW/EF, kurio kainos skirtumas siekė tik 2,8 proc.

REKLAMA

Pigiausi šaldytuvai – www.pigu.lt, brangiausi – „Senukuose“ ir „Elektromarkt“

Pricer.lt sudarė pigiausių šaldytuvų pardavėjo reitingą. Pirma vieta atiteko e-parduotuvei www.pigu.lt, kur užfiksuota daugiausiai šaldytuvų iš tyrimo sąrašo, parduodamų už mažiausią kainą, antra vieta – www.rde.lt, o trečia – www.bigbox.lt.

Daugiausiai didžiausių šaldytuvų kainų tyrimo metu užfiksuota parduotuvėse „Senukai“ ir „Elektromarkt“, šios parduotuvės užėmė paskutinę reitingo vietą.

Didžiausias šaldytuvų pasirinkimas užfiksuotas internetinėse parduotuvėse www.bigbox.lt, www.pigu.lt ir www.varle.lt (atitinkamai 100 proc., 90 proc. ir 85 proc.).

Mažiausiai šaldytuvų iš tyrimo sąrašo radome parduotuvėje „Elektromarkt“ ir „Ermitažas“ (40 ir 45 proc.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų