REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
E. Masiulis (nuotr. Fotodiena.lt)

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) trečiadienį panaikino Eligijaus Masiulio Seimo nario mandatą, gavusi tokį įtarimų dėl kyšio ėmimo sulaukusio politiko prašymą.

9

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) trečiadienį panaikino Eligijaus Masiulio Seimo nario mandatą, gavusi tokį įtarimų dėl kyšio ėmimo sulaukusio politiko prašymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

E.Masiulio parlamentaro įgaliojimai nutraukiami nuo penktadienio, t. y. gegužės 20 dienos. Toks VRK sprendimas trečiadienį priimtas vienbalsiai.

REKLAMA

„Nenoriu slapstytis už jokių imunitetų, noriu kaip eilinis pilietis dalyvauti teisiniame procese, šiuo atveju tikrai esu pasiruošęs ir tą demonstruoju savo veiksmais atvirai ir tiesiogiai bendradarbiauti su teisėsauga siekiant kuo greičiau nustatyti teisingumą“, – VRK posėdyje sakė politikas.

Jis nekomentavo galimybės, kad netekus Seimo nario imuniteto grės suėmimas.

Į VRK posėdį E.Masiulis atvyko su savo advokatu Mindaugu Bliuvu.

Paklaustas, kodėl nelaukė, kol generalinis prokuroras kreipsis į parlamentą dėl imuniteto panaikinimo, politikas teigė norįs savo tiesą įrodinėti teisinėmis, o ne politinėmis priemonėmis.

REKLAMA
REKLAMA

„Bet kokiais atvejais, kada pareiškiami įtarimai ar rengiamasi pateikti įtarimus, Seimo nariai pripažįstami kaip specialieji liudytojai, tada yra einama į Seimą. Man šita praktika niekada nebuvo priimtina. Šiuo atveju aš nejaučiu, kad man reikėtų kokio nors imuniteto. Aš noriu savo teisingumą įrodinėti ne Seimo salėje, ne televizijos laidose, o savo teisingumą noriu įrodinėti taip, kaip numato Baudžiamojo proceso kodeksas, kaip numato kiti įstatymai būtent teisiniame procese“, – po VRK posėdžio žurnalistams sakė E.Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E.Masiulis į Seimą buvo išrinktas vienmandatėje Marių apygardoje, tačiau nutraukus jo įgaliojimus naujas atstovas į parlamentą nebus renkamas, nes iki eilinių Seimo rinkimų liko mažiau kaip pusei metų.

E.Masiulis atsisakė Seimo nario mandato ir pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio lyderio posto sulaukęs įtarimų dėl kyšio ėmimo.

Teisėsauga tiria įtarimus, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis galėjo perduoti E.Masiuliui 106 tūkst. eurų kyšį.

Teismas leido suimti R.Kurlianskį 20-čiai parų, jam pareikšti įtarimai didelės vertės prekybos poveikiu ir stambaus masto papirkimu. Daugiau įtariamųjų šioje byloje kol kas nėra, o dėl įtarimų E.Masiuliui bus sprendžiama, kai jis neteks parlamentaro imuniteto, žurnalistams yra patvirtinęs generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

REKLAMA

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų