REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Daiva Gineikaitė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kauno apylinkės teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti bylą dėl buvusios Nacionalinės žemės tarnybos vadovės Daivos Gineikaitės padarytos avarijos.

34

Kauno apylinkės teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti bylą dėl buvusios Nacionalinės žemės tarnybos vadovės Daivos Gineikaitės padarytos avarijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismo posėdyje D.Gineikaitė pripažino padariusi avariją, bet neigė buvusi neblaivi.

„Su alkotesterio parodymais negalėjau sutikti, nes negalėjau tuo patikėti, todėl iš karto iš komisariato važiavau atlikti kraujo tyrimo į ligoninę“, – teisme kalbėjo D.Gineikaitė.

REKLAMA

Specialiųjų tyrimų tarnyba įtaria, kad tyrimus Kauno klinikinėje ligoninėje mėginta klastoti, siekiant nuslėpti girtumą.

D.Gineikaitė savo ruožtu teigė, kad jai pasirodė įtartina, jog vairuotojas į ją iš karto po avarijos kreipėsi vardu, ir netrukus kvietė policiją, reikalaudamas patikrinti jos blaivumą.

Ji tikina, kad avarija įvyko šiek tiek vėliau nei parašyta, komisariate ji daugiau kaip valandą pildė dokumentus, ir tai lėmė, kad po įvykio iki atvykimo į ligoninę praėjo apie trys su puse valandos.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris tikina, kad girtumas jai galėjo būti nustatytas dėl burnos skalavimo skysčio.

„Yra tikimybė, kad tai galėjo būti nuo paskirtų vaistų. Aš negaliu pasakyti, kad visiškai galėjo nebūti alkoholio kraujyje, vakare pas mus buvo kalėdinis vakaras. Tačiau ne tokia dozė“, – kalbėjo D.Gineikaitė.

Jos teigimu, burnos skalavimo skysčio ji vartojo 15–20 minučių prieš pūsdama į alkotesterį, o skystį jai teko nuryti, nes nenorėjo jo išspjauti gatvėje.

D.Gineikaitė tvirtina nežinojusi, kur važiuoti duoti kraujo, todėl paskambino pažįstamam medikui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš net neįsivaizdavau, kur važiuoti ir ar bet kur galiu tai daryti“, – tikino ji.

Teismo posėdžio pradžioje D.Gineikaitės gynėjas teismo paprašė bylą nagrinėti uždarame teismo posėdyje, argumentuodamas tuo, kad posėdyje bus aptariamas asmeninis kaltinamosios gyvenimas, o ji šiuo metu yra privatus asmuo.

Teismas šio prašymo netenkino. Pasak teisėjos, jeigu bus teikiami duomenys apie asmens šeimyninę padėtį, tos dalys galės būti padaromos uždaros, tačiau kadangi pati byla yra pilnamečio asmens, o kitų aplinkybių bylą nagrinėti uždaruose posėdžiuose nėra.

REKLAMA

D.Gineikaitei byla iškelta dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo, nulėmusio turto sugadinimą. Avarija įvyko gruodžio 19 dieną Kaune. Policijos pareigūnai jai nustatė vidutinį girtumą.

Sausio 11 dieną STT pranešė, kad tyrimo metu pareigūnai rado ir paėmė du kraujo mėginius, iš kurių viename ekspertai nustatė daugiau kaip vieną alkoholio promilę, o kitame alkoholio nerasta.

D.Gineikaitė jos prašymu praėjusią savaitę atleista iš pareigų.

Kitas teismo posėdis byloje numatytas vasario 22 dieną. Į jį planuojama kviesti liudyti policijos pareigūnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų