REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Salehas Abdeslamas (nuotr. SCANPIX)

Paryžiaus teroristo motina: jis nenorėjo žudyti, jis sustresavo

Paryžiuje penktadienį susisprogdinusio teroristo Ibrahimo Abdeslamo motina teisina savo sūnaus poelgį stresu, praneša „Daily Mail“.

13

Paryžiuje penktadienį susisprogdinusio teroristo Ibrahimo Abdeslamo motina teisina savo sūnaus poelgį stresu, praneša „Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot moters, Ibrahimas nesiruošė nieko žudyti. „Nieko tokio jis neplanavo, aš esu tikra, – tikino ji. – Tas faktas, kad detonavus jo mirtininko diržą, niekas nežuvo, tik patvirtina tai“. Kiti giminaičiai, nors ir pripažįsta, kad Ibrahimas ilgą laiką praleido Sirijoje, tikina: „Mes matėme jį likus dviem dienoms iki išpuolių, ir nebuvo jokių požymių, kad jis ruošiasi daryti ką nors neteisėtą“.

REKLAMA

Antrasis iš Abdeslamo brolių – Mahomedas – buvo suimtas Briuselyje sekmadienį. Trečiasis – Salahas – šiuo metu yra paieškomas. Jo giminės pažymi: „Mes esame labai nustebę, kad Salahas pasirodė esąs įsipainiojęs į visą tai. Ibrahimas buvo kitoks. Buvo matyti, kad jis kažkiek prisilaiko radikalaus požiūrio. Tačiau mes ir pagalvoti negalėjome, kad jis įvykdys tokį nusikaltimą“.

Pirmadienį, lapkričio 16 dieną, Belgijos visuomeninis transliuotojas RTBF paskelbė, kad policija suėmė vieną asmenį per reidą Molenbeko rajone sostinėje Briuselyje, bet tas žmogus nėra įtariamas Paryžiaus teroro atakų įtariamasis Salahas Abdeslamas.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau transliuotojas RTL nurodė, kad S.Abdeslamas, dėl atakų Paryžiuje ieškomas Prancūzijos pilietis, buvo suimtas per policijos reidą.

Pareigūnai šių pranešimų kol kas nekomentavo.

Prancūzijos policija po atakų Paryžiuje surengė apie 170 reidų, suėmė bent 23 žmones

Prancūzijos policija naktį ir sekmadienio į pirmadienį surengė beveik 170 reidų ir suėmė 23 žmones po teroro atakų virtinės Paryžiuje, o dar per 100 žmonių skirtas namų areštas, pranešė vidaus reikalų ministras.

Per šiuos reidus buvo rastas 31 ginklas, pridūrė ministras Bernard'as Cazeneuve'as.

Šaltiniai naujienų agentūrai AFP anksčiau nurodė, jog tarp ginklų, konfiskuotų netoli pietrytinio Liono miesto, buvo raketinis granatsvaidis ir Kalašnikovo automatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Belgijos policija pirmadienį pradėjo naują operaciją Bruselio rajone Molenbeke, kur anksčiau gyveno keli įtariami Paryžiaus atakų dalyviai, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai.

Ginkluoti pareigūnai stovėjo priešais gatvę blokuojantį policijos mikroautobusą tame neturtingame Belgijos sostinės rajone, o šalies žiniasklaida nurodė, kad policija apsupo vieną namą.

Belgijos prokurorai šių įvykių kol kas nekomentavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų