• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

2014-ųjų derliaus sezonas grūdų bokštų montavimo kompanijai „Inter-Silo“ buvo itin sėkmingas. Šiemet 13 kompanijos komandų sumontavo 105 įvairių dydžių grūdų sandėliavimo bokštus, kurių bendra talpa – apie 123 000 tonų.

2014-ųjų derliaus sezonas grūdų bokštų montavimo kompanijai „Inter-Silo“ buvo itin sėkmingas. Šiemet 13 kompanijos komandų sumontavo 105 įvairių dydžių grūdų sandėliavimo bokštus, kurių bendra talpa – apie 123 000 tonų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinę patirtį atvežė į Lietuvą

Šį sezoną bokštų montavimo ir techninės priežiūros darbai buvo atliekami tiek mažuose ūkiuose, tiek didelėse įmonėse įvairiose Europos šalyse, todėl bokštų talpa svyruoja nuo 272 iki 8 135 tonų. Per ketverius veiklos metus įmonė jau sumontavo daugiau nei 400 bokštų, kurių bendra talpa – 360 000 tonų. Net 95 proc. kompanijos sumontuotų bokštų yra su maišymo ir džiovinimo įranga, kuri suteikia galimybę ūkininkams pačiuose bokštuose išdžiovinti grūdus iki reikiamo drėgnio.

REKLAMA

„Inter-Silo“ iki šiol atlikdavo tik montavimo darbus Europos ūkiuose, o dabar aktyviai pradėjo pirmą pardavimų sezoną: metų pradžioje tapo oficialia Danijos įmonės „Dan-Corn A/S“ pardavimų atstove Lietuvoje.

Grūdus džiovina bokšte

Lietuvos rinkai šių metų pradžioje „Inter-Silo“ pristatė Europos šalyse itin populiarų grūdų sandėliavimo sprendimą – amerikietišką grūdų bokštą „Sukup“ su maišymo ir džiovinimo įranga. Toks bokštas padeda patenkinti daugelio ūkininkų poreikius, jis gali būti įvairaus dydžio ir iki 1 300 tonų talpos, jame gali būti sandėliuojami bei išdžiovinami įvairių rūšių grūdai ir rapsai. Bokšte sumontuota maišymo sistema užtikrina tolygų drėgnų grūdų maišymą džiovinant ir leidžia neribotą laiką savarankiškai kontroliuoti derliaus kokybę.

REKLAMA
REKLAMA

Mažiau reikia laiko ir išlaidų

Pasak „Inter-Silo“ pardavimų atstovo Lietuvoje Elono Černiausko, Lietuvos ūkininkai labai greitai perprato bokšto sistemos veikimo principus. „Toks bokštas atlieka net kelias funkcijas: jame grūdus galima sandėliuoti, išdžiovinti ir atvėsinti. Įprastai tam reikia daugiau įrengimų, laiko ir išlaidų. Mažesnės džiovinimo išlaidos yra svarbus kriterijus. Iš karto džiovinamas didelis kiekis grūdų, o dėl maišymo įrangos džiovinama ekonomiškiau“, – privalumus įvardijo E.Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, džiovinantis grūdų bokštas padeda ūkininkui sutaupyti daug laiko: jam valdyti užtenka minimalios priežiūros. Pakrovus pirmą grūdų sluoksnį į bokštą, įjungiama maišymo sistema, šildytuvas, ventiliatorius ir pradedamas tiekti šiltas oras. Bokšte pradedama džiovinti, o ūkininkas gali imtis kitų darbų. Pasikeitus oro sąlygoms, sistema automatiškai išjungia šildytuvą ir ventiliatorių, kol jos pagerės. Veikti lieka tik maišymo įranga, todėl ūkininkai gali jaustis ramūs net tada, kai bokšte supilti itin drėgni grūdai.

REKLAMA

Anot E.Černiausko, svarbus džiovinančio grūdų bokšto privalumas tas, kad per sausus grūdus galima sumaišyti su drėgnais. „Šiais metais pirmos derliaus nuėmimo savaitės buvo labai sausos, daug kur kuliami grūdai buvo per sausi, o vėliau orai suprastėjo ir grūdų drėgnis padidėjo. Grūdus džiovinančiame bokšte galima sumaišyti, paskirstyti jų drėgnį ir pagerinti kokybę“, – sakė „Inter-Silo“ atstovas. Jo teigimu, jei oro temperatūta aukšta, jos gali pakakti, ir 1–2 proc. drėgmės pavyks numušti, oro papildomai ir nešildant. Taip sumažės kuro sąnaudos.

REKLAMA

Siūlo įsitikinti privalumais

Šiuo metu „Inter-Silo“ intensyviai dirba su Lietuvos ūkininkais ir rengia bei derina individualius grūdų sandėliavimo sprendimus, kuriuos įgyvendins jau kitą sezoną. Net 99 proc. suplanuotų projektų – grūdus džiovinantys bokštai. Šie bokštai įdomūs ūkininkams, įmonėms ir net elevatoriams.

„Inter-Silo“ organizuoja keliones į Latvijos ir Danijos ūkius, kur tokia įranga jau nėra naujiena, kad visi norintieji galėtų įsitikinti tos įrangos privalumais, pabendrauti su jos savininkais. Grupę ūkininkų ir įmonių atstovų „Inter-Silo“ pakvietė į kelionę į Daniją. Lapkričio 26–28 d. bus galimybė aplankyti įmonės partnerę „Dan-Corn A/S“, Danijos ūkius, kuriuose yra džiovinančių grūdų bokštų, bei žemės ūkio parodą „Agromek 2014“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Plečiasi į Baltijos šalis

2014 m. rudenį UAB „Inter-Silo“ tapo oficialia „Dan-Corn A/S“ pardavimų atstove Latvijoje bei Estijoje. Dėl tarptautinės ilgametės grūdų sandėliavimo bokštų montavimo Europos šalių ūkiuose patirties, aukštos lietuvių komandų kvalifikacijos, inovatyvaus, kokybiško ir reikalingo produkto drąsiai galima tikėtis puikių rezultatų ir kitąmet.

Lietuvos ūkininkai spalio 9–12 d. laukiami ir žemės ūkio parodoje Latvijoje, parodų centre „Ramava“. „Inter-Silo“ kviečia visus norinčius pabendrauti ir įsitikinti, kad, nors kaimynai jau naudoja tokią įrangą, dar tikrai įmanoma juos pasivyti.

www.inter-silo.lt

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų