REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stavropolyje (Rusija) prasidėjo teismo procesas baudžiamojoje byloje prieš tinklaraštininką, kurį kaltina dėl tikinčiųjų jausmų įžeidimo, praneša „currenttime.tv“.

Stavropolyje (Rusija) prasidėjo teismo procesas baudžiamojoje byloje prieš tinklaraštininką, kurį kaltina dėl tikinčiųjų jausmų įžeidimo, praneša „currenttime.tv“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį į teismą buvo priverstinai atvesdintas Stavropolio gyventojas Aleksandras Kravcovas (jį priverstinai atsigabeno iš Abchazijos po to, kai šis atsisakė savo noru vykti į teismą) ir kitas „nukentėjusysis“ Dmitrijus Burniaševas.

REKLAMA

Jie abu pareikalavo nubausti Viktorą Krasnovą dėl jo pasisakymų socialiniame tinkle „Vkontakte“ apie Dievą, paaiškino nukentėjusiojo advokatas Andrejus Sabininas.

Jo teigimu, A. Kravcovas pareiškė, kad kalba ne tik savo, tačiau ir kitų krikščionių stačiatikių vardu – jų jausmai buvo įžeisti, įsitikinęs jis. A. Burniaševas patvirtino, kad asmeniškai parašė pareiškimą internetu dėl V. Krasnovo veiksmų, kartu su antruoju nukentėjusiuoju dalyvavo Priešpriešos ekstremizmui centre vykdytoje apklausoje. Vyras taip pat patvirtino, kad pašalino savo komentarus iš susirašinėjimo, kuris vėliau tapo pagrindu baudžiamajai bylai. Vyras už tai gali sulaukti ir 3 metų kalėjimo bausmės.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas teismo svarstymas numatytas kovo 15-ąją dieną. Jo metu bus iškviestas pareigūnas, kuris, teismo sprendimu, „surašė itin netikslų protokolą – interneto puslapio aprašymą“, kuriame buvo surašyti išskirtinai tik kaltinamojo žodžiai.

2014-ųjų pavasarį ginčydamasis su vienos iš „Vkontakte“ grupių nariais V. Krasnovas pareiškė, kad „Dievo nėra“, o Biblija – „žydų pasakų rinkinys“. Du diskusijos oponentai dėl tokio pareiškimo stipriai įsižeidė ir parašė pareiškimą policijai.

V. Krasnovą mėnesį laikė psichiatrinėje ligoninėje, tačiau ten jį pripažino pakaltinamu.

Taipogi, Šiaurės-Kaukazo teismo ekspertizės kolegija atliko lingvistinė ekspertizę, kuri parodė, kad Stavropolio gyventojo žodžiuose nėra įžeidimo dėl priklausymo religinei bendruomenei požymių, tačiau yra religinių jausmų įžeidimas.

Atsakomybę už tikinčiųjų religinių jausmų įžeidimą Rusijos baudžiamajame kodekse įvedė po „Pussy Riot“ bylos. Pagal 148 Rusijos BK straipsnį yra numatyta bauda arba kalėjimas iki trijų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų